Τοp 5 Ultras με ΠΑΟΚ! (vid)

Οι «Ultras World» έρχονται ξανά στο Gazzetta και παρουσιάζουν μοναδικά video οπαδικής τρέλας. Δείτε το Τop5 της εβδομάδας με φανταστική ατμόσφαιρα στα γήπεδα όλου του πλανήτη!
Πηγή: gazzetta.gr
Τοp 5 Ultras με ΠΑΟΚ! (vid)

Το καθιερωμένο πλέον Τοπ-5 των οπαδικών μας επιλογών αυτή την εβδομάδα έχει έντονο Βαλκανικό ενδιαφέρον καθώς και τα 5 παιχνίδια που παρουσιάζονται στο βίντεο προέρχονται από 3 χώρες των Βαλκανίων, την Βουγλαρία, την Ελλάδα και τη Σερβία! Για πάμε τις δούμε μία μία...

Στο νο5 βρίσκεται η Βοϊβοντίνα, ομάδα από το Νόβι Παζάρ της Σερβίας, η οποία μόλις συμπλήρωσε τα 100 χρόνια ιστορίας της (6 Μαρτίου 1914 – 6 Μαρτίου 2014), και οι οπαδοί της γιόρτασαν τα γενέθλιά της με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ανάβοντας δεκάδες βεγγαλικά μέσα στην πόλη, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό!

4η επιλογή μας είναι το μεγάλο ντέρμπυ της Βουλγαρίας ανάμεσα σε Λέφσκι και ΤΣΚΑ, ένα παιχνίδι που πάντα γίνεται μέσα σε εκρητική ατμόσφαιρα των οπαδών και των δύο ομάδων. Έτσι και σε αυτό το παιχνίδι η παρουσία τους ήταν δυναμική, ενώ δεν έλειψαν και κάποια επισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονός βέβαια που θεωρείται σχετικά συνηθισμένο στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Στην 3η θέση βρίσκονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Ένα παιχνίδι που πήρε τη μορφή φιέστας για τους πράσινους μετά τη μεγάλη νίκη στο Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού. Στην θύρα 13 σχηματίστηκε ένα όμορφο κορεό προς τιμήν της αήττητης ομάδας του 1964, ενώ ακολούθησαν δεκάδες βεγγαλικά και καπνογόνα που έκαναν τον ουρανό πράσινο!

Ένα ακόμα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται στην 2η θέση, το μεγάλο ντέρμπυ Βορρά – Νότου, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Παιχνίδι που μπορεί να μην είχε έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως το γόητρο από μόνο του αρκεί για να δημιουργηθεί "πολεμικό" κλίμα στην Τούμπα. Η καλή εμφάνιση των γηπεδούχων και η μεγάλη τους νίκη κόντρα στον μισητό αντίπαλο έκαναν την ατμόσφαιρα εκρηκτική, βγαλμένη από τα παλιά.

Το παιχνίδι που βρίσκεται στην πρώτη θέση μπορεί να μην θεωρείται ντέρμπυ, όμως ήταν ξεχωριστό για έναν άλλον λόγο, τα εξηκοστά ένατα γενέθλια του Ερυθρού Αστέρα. Για τον λόγο αυτό, στο παιχνίδι κόντρα στην Νάπρεντακ και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (Delije) άναψαν δεκάδες πυρσούς για να γιορτάσουν το γεγονός. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα μεγάλο σόου με καπνογόνα, και ένα εντυπωσιακό κορεό με το οποίο οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να δείξουν την αγάπη τους στην ομάδα.

Βαλκανικό στυλ λοιπόν αυτή την εβδομάδα που είχε τα πάντα... Μεγάλα ντέρμπυ, εορτασμούς γενεθλίων και φιέστες από τους φανατικούς που μας δείχνουν κάθε Τετάρτη μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη ότι ο οπαδός είναι πάνω απ'ολα άνθρωπος. Απλός άνθρωπος με αγνά συναισθήματα για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του για την οποία μπορεί να κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί, πολλές φορές μάλιστα βάζοντας το χέρι στην τσέπη, σε εποχές που κάποιοι ποδοσφαιριστές αμείβονται με 6ψήφια ποσά εβδομαδιαία...

Διαβάστε ακόμη...