Ο ΛΕ.ΠΑ. για τον Ιβάν!

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής για την πολύχρονη γνωριμία του με τον Ιβάν Σαββίδη, αποκαλύπτοντας ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σκέφτεται να μετακομίσει οριστικά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη!
Πηγή: arenafm.gr
Ο ΛΕ.ΠΑ. για τον Ιβάν!

Αναλυτικά, όσα είπε ο Λευτέρης Πανταζής:

Για την φιλία του με τον Ιβάν Σαββίδη: "Είναι φίλος μου εδώ και χρόνια. Έχουμε γνωριστεί πολύ πριν ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ. Μόλις είχα φύγει εγώ από τον Πανιώνιο τότε... Δέχθηκα πρόσκληση να κάνω μια πολύ μεγάλη συναυλία στην Μόσχα. Είχαμε 4.000 ομογενείς κι εγώ ήμουν ο επίτιμος προσκεκλημένος. Τραγούδησα στα ρώσικα, ελληνικά και στα ποντιακά! Από τότε δημιουργήθηκε πολύ καλή φιλία, έκανα συναυλία και στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας".

Για τον χαρακτήρα του Σαββίδη: "Είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος, με πολύ μεγάλο έργο και στην Ρωσία και στην Ελλάδα. Έχει ένα όραμα: να φτάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Αγαπάει τους Πόντιους και είναι δίπλα τους, όποτε τον καλέσουν. Το 2006 είχε γίνει μια πρόταση για τον ΠΑΟΚ, κάτι δεν του άρεσε και είχε φύγει. Τώρα τρέχει να ξεκαθαρίσει το θέμα των χρεών με την Πολιτεία και έχει όραμα να φτάσει τον ΠΑΟΚ ψηλά. Αγαπάει την ομάδα, θέλει να προσφέρει, να βάλει χρήματα, να βοηθήσει και στο γήπεδο. Τον έχουν φρενάρει λίγο, με τα χρέη του ΠΑΟΚ. Αυτός έχει πει πως θα δώσει ένα μεγάλο ποσό και δεν ξέρω γιατί δεν το δέχονται και γιατί δεν θέλουν...".

Για το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: "Αξίζει, αν έχει όραμα και όρεξη. Άνθρωπος που βάζει λεφτά στο ποδόσφαιρο το κάνει επειδή το αγαπάει. Το κάνει από αγάπη, επειδή του περισσεύουν και για δημοτικότητα. Σ' όλο τον κόσμο συμβαίνουν παρατράγουδα με ανθρώπινα ή μη ανθρώπινα λάθη στο ποδόσφαιρο. Δεν το ζούμε τώρα στην Ελλάδα, συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτά γίνονται παντού. Εγώ δεν έφυγα απογοητευμένος, απλά κάποια στιγμή συνεργαζόμουν με τον Αχιλλέα Μπέο, είχα κάνει συμφωνία να μείνω τέσσερα χρόνια και τον τέταρτο χρόνο έφυγα. Πήγαν στον Πανιώνιο επειδή το ήθελα και όχι για να γίνω διάσημος. Ήθελα να βοηθήσω μια ομάδα προσφυγική. Και την παρέδωσα σε καλή κατάσταση στον κ. Τσακίρη".

Για το αν θα ασχοληθεί ξανά ο ίδιος με το ποδόσφαιρο: "Μου έχουν κάνει πρόταση να ασχοληθώ και με τον Αστέρα Βάρης, επειδή βάζω για δήμαρχος στην Βάρη και μου έχουν μιλήσει επίσης για την Γλυφάδα. Αυτή την στιγμή δεν ξέρω αν θέλω να επανέλθω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αν αντέχουν τα πόδια μου, μπορεί να παίξω!!!".

Για το αν τα εμπόδια που συναντά ο Σαββίδης, μπορούν να τον κάνουν να τα παρατήσει: "Δεν είναι άνθρωπος που θα το βάλει κάτω. Έχει όραμα και θα βγάλει το έργο εις πέρας. Ήδη, νομίζω ότι θέλει και να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα, παρά τις δουλειές που έχει στην Ρωσία. Θέλει να φέρει την οικογένεια του εδώ. Αγαπάει την Ελλάδα και τους Πόντιους. Πιστεύω πως θα το κάνει. Του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη. Βέβαια, είναι λίγο πικραμένος με την στάση της Πολιτείας .Ένας άνθρωπος που είναι μαχητής και έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα νομίζω ότι όταν βάζει έναν στόχο δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση για να το πετύχει. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σ' αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε και το ίδιο ζώδιο! Κριάρια. Πρέπει να είμαστε και ενωμένοι. Διότι Πόντιοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι. Σκέφτεται, πάντως, να έρθει στην Ελλάδα και πιστεύω πως θα το κάνει".

Για το αν ο Σαββίδης έχει την ικανότητα να σπάσει το κατεστημένο: "Μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Όταν κάνει καλές μεταγραφές, έχει έναν καλό προπονητή-ψυχολόγο, τότε δεν έχεις κανέναν φόβο. Όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα, κερδίζεις όλο τον κόσμο. Ακόμα και διαιτητές και... στημένα. Εγώ φέτος στην Αθήνα τι έκανα; Τα έβαλα με τόσα σχήματα και κέρδισα! Πρώτα απ' όλα είναι θέμα ομάδας".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει: "Εγώ είμαι Πόντιος. Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!".

Διαβάστε ακόμη...