Το ρεκόρ του 73΄ και η παράδοση

Περισσεύουν τα κίνητρα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διεκδικήσουν με όλες τις δυνάμεις τους τη νίκη στο ματς εναντίον του Ολυμπιακού. Και ένα από αυτά έχει να κάνει με τη διεκδίκηση ενός ρεκόρ, που έχει να κάνει με την καλύτερη εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή από καταβολής Α΄ Εθνικής. Προς το παρόν, η καλύτερη επίδοση κρατάει από τη σεζόν 1972-73 (15 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα), ενώ φέτος ο ΠΑΟΚ έχει στην Τούμπα δώδεκα νίκες και μια ισοπαλία.
Πηγή: sport103.gr
Το ρεκόρ του 73΄ και η παράδοση

ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΤΣ

Ο Μιχάλης Λεοντιάδης θα είναι ο τιμώμενος βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του ντέρμπι της Τούμπας εναντίον της ομάδας του Ολυμπιακού. Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όπως είναι το αυριανό, η επιλογή του Λεοντιάδη φαντάζει ως η ιδανική.

ΕΛΠΙΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ...

Με ήττα είχε κάνει αρχή στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Γεωργιάδης στην περσινή σεζόν, όταν είχε διαδεχτεί τον Δώνη, αφού ο Δικέφαλος είχε ηττηθεί στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με 2-1 για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Αλλά και το πρώτο ματς στην Τούμπα, εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, είχε συνοδευτεί με ήττα με 1-0 (στο φινάλε, όπως και στο Περιστέρι). Φέτος, ο Γεωργιάδης ελπίζει ότι θα έχει καλύτερη τύχη στην επιστροφή του στον πάγκο.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Πολλοί ήταν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που επικοινώνησαν με τα ΣΠΟΡ χθες και προχθές και θυμήθηκαν την πολυετή παράδοση του «Δικέφαλου του Βορρά» επί του Ολυμπιακού. Όταν έρχονταν οι Πειραιώτες, γνωρίζοντας πως θα χάσουν ό,τι κι αν γίνει. Και ζητούν να αρχίσει μία νέα παράδοση.

«ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ...»

Έτρεμε ο Ολυμπιακός την Τούμπα και εξακολουθεί να τη φοβάται. Επί σειρά ετών, όταν είχε δημιουργηθεί η παράδοση υπέρ του ΠΑΟΚ, πρωτοκλασάτοι παίκτες του Ολυμπιακού δήλωναν πως δεν πρόκειται να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Όσοι θυμούνται, πριν από πολλά χρόνια, ο Αργεντινός Μίλτον Βιέρα που έπαιζε στους Πειραιώτες είχε δηλώσει το αμίμητο: «Πάμε στην Τούμπα γιατί πρέπει να πάμε βάσει προγράμματος. Δεν έχουμε τύχη απέναντι στον ΠΑΟΚ». Και έτσι, αποδεικνυόταν στην πράξη.

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΝ ΧΟΡΩ «ΚΙ ΑΛΛΟ...ΚΙ ΑΛΛΟ»...

Δεν ξεχνιούνται οι μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στην Τούμπα επί 22 και πλέον συναπτά έτη. Όπως και δεν ξεχνιούνται οι μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη. Τη σεζόν που πήρε ο ΠΑΟΚ το πρώτο του πρωτάθλημα, το 1976, κέρδισε με 0-4 τον ΟΣΦΠ στο Καραϊσκάκη. Και τότε, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, αναγνωρίζοντας την μεγάλη μπαλάρα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ φώναζαν εν χορώ: «Κι άλλο...κι άλλο» για το εντυπωσιακό 0-4 του ΠΑΟΚ. Τέτοιες στιγμές έχει καταγράψει δεκάδες ο «Δικέφαλος» στα ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Αυτή είναι η ενημέρωση που είχαν οι επιτελείς τού ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί, ημέρα διεξαγωγής του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει και μία προοπτική να βρίσκεται ο Σαββίδης από το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όμως, αυτό θα εξαρτηθεί ανάλογα με το πρόγραμμά του και τις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει. Δεν διευκρινιζόταν εάν και πότε θα γίνει μία συνάντηση του Σαββίδη με τους οπαδούς, κάτι που εξαρτάται και από τις δύο πλευρές.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί εάν θα βρεθεί στην Τούμπα αύριο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Όσοι βρίσκονται δίπλα του, έλεγαν στους επιτελείς τού ΠΑΟΚ πως το πιο πιθανό είναι να μην έρθει στην Τούμπα, όμως, σήμερα θα οριστικοποιηθεί τι θα γίνει.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΠΑΤΗΣΟΥΝ» ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Παθιασμένοι εμφανίζονται οι παίκτες της ομάδας νέων του ΠΑΟΚ για την αυριανή αναμέτρησή τους με τον Ολυμπιακό. Από τις δηλώσεις τους είναι εμφανές πως θέλουν να «πατήσουν» τον Ολυμπιακό και να αναρριχηθούν στην κορυφή τής βαθμολογίας. Το είχε δηλώσει ο Ιβιτς στα ΣΠΟΡ προ ημερών, το επαναλάμβαναν οι παίκτες των νέων: «Εμείς θα πάρουμε τη νίκη και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρα ο τίτλος». Μένει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο...

Διαβάστε ακόμη...