Η παρουσίαση του αντιπάλου

Εκείνο το κακό βράδυ στο γήπεδο Καραϊσκάκη ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο «σοκ» για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paokfc.gr
Η παρουσίαση του αντιπάλου

Τέσσερις μήνες αργότερα οι δύο ομάδες συναντιούνται και πάλι κάτω από τελείως διαφορετικά δεδομένα σε έναν αγώνα που μάλλον λειτουργεί ως... προκαταρκτικό για τους αγώνες που πραγματικά αναμένεται να κλέψουν την παράσταση, τους ημιτελικούς Κυπέλλου. Εκεί όλα θα είναι στο μηδέν.

Στην αναμέτρηση της Κυριακής ο Ολυμπιακός έχει τον αέρα της βαθμολογίας που ουσιαστικά τον χρίζει πρωταθλητή της Super League, μα απώλεσε – με εμφατικό τρόπο – το στόχο του αήττητου, μία εβδομάδα νωρίτερα, στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του κίνητρο. Να αποδείξει πως η διαφορά του πίνακα είναι πλασματική και να διατηρήσει απόρθητη την Τούμπα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός μοιάζει μια αρκετά διαφορετική ομάδα σε σχέση μ' εκείνη του πρώτου γύρου. Με νέους πρωταγωνιστές σε θέσεις «κλειδιά». Η σημαντικότερη αλλαγή, δεν είναι άλλη από την πώληση του Μήτρογλου. Ο Ελληνας διεθνής σέντερ φορ είναι πια παίκτης της Φούλαμ κι ο Μίτσελ αναζητά αλλού λύσεις στο σκοράρισμα. Για τη δουλειά του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Παραγουανό Νέλσον Βαλντές, έναν εντελώς διαφορετικού στυλ επιθετικό, ωστόσο, ο Ολαϊτάν είναι εκείνος που έχει πάρει το χρίσμα του διαδόχου από τον Μίτσελ. Με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ο Νιγηριανός είναι ένας από τους απόντες του αγώνα της Τούμπας μετά την κατάρρευσή του στο ματς με τον Παναθηναϊκό από καρδιολογικά αίτια, ενώ στη λίστα με τις απουσίες συμπεριλαμβάνεται κι ο Χαβιέ Σαβιόλα.

Πέρα από την αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης, ο Ολυμπιακός πλέον αντικατέστησε τον Βλάντιμιρ Βάις στα άκρα της μεσαίας γραμμής με τον Ερνάν Πέρες, ενώ το κενό του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας καλύπτει ο Ιβαν Μαρκάνο, αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που ξεπέρασε το δικό του σοβαρό τραυματισμό.

Από εκεί και πέρα, ο Ντελβέν Εντινγκά μοιάζει να κερδίζει πόντους στο ρόλο του holding midfielder αντί της έκπληξης του πρώτου μισού της σεζόν, του Ανδρέα Σάμαρη.

Πέρα από τις διαφοροποιήσεις σε πρόσωπα, πάντως, ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη δομή του ως ομάδα. Μια δομή που έχει χτίσει με πολύ κόπο ο – ακλόνητος πια – Μίτσελ που πέρασε το... σκόπελο στην αρχή της σεζόν, οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην πρόκριση από τους ομίλους του Champions League και πλέον είναι κοντά στο να πετάξει εκτός διοργάνωσης και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε ακόμη...