Στο «κάδρο» της ΕΠΟ και ο Μπόλονι!

Μετά τους Γιοβάνοβιτς και Αγκίρε, ένα νέο όνομα φέρεται να ΄χει προταθεί στην ΕΠΟ για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος.
Πηγή: sentragoal.gr
Στο «κάδρο» της ΕΠΟ και ο Μπόλονι!

Και επειδή, ήδη, κάποιοι, ενδεχομένως, έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε για το όνομα, αυτό είναι του Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε στον ΠΑΟΚ και μετά την αποχώρηση του από τον «δικέφαλο του Βορρά» βρέθηκε στο «κάδρο» και για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Μπόλονι, επί της παρούσης, εργάζεται στο Κατάρ και δη στην Αλ Κορ με την οποία είδε συμφωνήσει στις 21 Ιουλίου του 2012. Και το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από την ομάδα και φέρεται να ΄χει προταθεί στην ΕΠΟ, η οποία δεν τον απέρριψε με δεδομένο πως πρόκειται για ένα πρόσωπο με αρκετά «συν».

Κατ' αρχήν έχει κασέ που δεν είναι απαγορευτικό. Οπερ σημαίνει πως ένα συμβόλαιο 650.000 ευρώ το χρόνο μπορεί να φέρει ξανά στην Ελλάδα, ενώ να μην ξεχνάμε πως είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ποδοσφαιρικής νοοτροπίας.

Βέβαια, αν και εφόσον το πράγμα προχωρήσει, ο Μπολόνι θα δουλέψει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε Εθνική, καθώς το 2000 ανέλαβε για έναν χρόνο τα ηνία της Εθνικής Ρουμανίας.

Ποιος είναι ο Μπόλονι

Κατ' αρχήν, ο Μπόλονι έγινε ο πρώτος Ρουμάνος παίκτης που ξεπέρασε τις 100 διεθνείς συμμετοχές, τερματίζοντας την καριέρα του φορώντας 108 φορές (με 25 γκολ) το ρουμανικό εθνόσημο, στις 23 ως αρχηγός.

Έχει παρασημοφορηθεί το 2008 από τον Ρουμάνο πρόεδρο Τράιαν Μπασέσκου με την ύψιστη αθλητική διάκριση, «το μετάλλιο της αθλητικής τιμής» για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986 με τη Στεάουα. Στα νιάτα του υπήρξε μεγάλος χαφ.

Τεράστιος χαφ για την εποχή του (τον αποκαλούσαν Ρουμάνο Πλατινί), που όμως δεν άφηνε με τίποτα την οικογενειακή γαλήνη (1970-84) στην Τάργκου Μούρες. Το 1984, έχοντας ήδη δύο τίτλους κορυφαίου παίκτη της χρονιάς και έχοντας πατήσει τα 31 με παρέμβαση του ίδιου του Βαλεντίν Τσαουσέσκου, δίνεται εντολή να έρθει στη μεγάλη Στεάουα που ονειρευόταν ο γιος του Ρουμάνου δικτάτορα, όμως αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής. Δεν ζητεί λεφτά. Ζητεί ένα μικρό οδοντιατρείο, αφού έχει σπουδάσει την επιστήμη στα βήματα του μεγαλύτερου αδερφού του.

Οι φίλοι του μιλούν για έναν προπονητή που μετατρέπει τα παιδιά σε άνδρες, για έναν άνθρωπο που δημιουργεί έξυπνα τεχνητές εντάσεις και σχέσεις αγάπης και μίσους, με επιθετική λογική που στηρίζεται πάντα στην αμυντική ισορροπία, για έναν πανέξυπνο ατακαδόρο, που λατρεύει τους παίκτες που δεν διστάζουν να αναλάβουν ευθύνες και πρωτοβουλίες. Για έναν άνθρωπο που, εκτός από τους ασθενείς του μιας και είναι οδοντίατρος, έμαθε να ανακουφίζει και ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...