«Το ζήτησε ο Ολυμπιακός»!

Στην αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε να μη γίνει στις 12 Μαρτίου ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, προχώρησε τον Arena FM 89,4 ο πρόεδρος της Επιτροπής κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Το ζήτησε ο Ολυμπιακός»!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι η Ομοσπονδία εξυπηρετεί πάντα τα συμφέροντα των συλλόγων, ενώ θυμήθηκε και ένα... χατήρι που έγινε στον ΠΑΟΚ, λόγω Στέφενς!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάνος Γαβριηλίδης:

"Το... στρίμωγμα των ημερομηνιών προήλθε από την καλή πορεία των ομάδων στην Ευρώπη. Αυτό μας υποχρέωνει να κινηθούμε μ' αυτό τον τρόπο. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, λόγω Μουντιάλ. Εγώ πιστεύω ακόμη και τώρα ότι η επιτροπή λειτούργησε πολύ σωστά. Πάντα παίρνουμε τις αποφάσεις, με γνώμονα το καλό των ομάδων και μετά από συνεννόηση μαζί τους, είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε ΠΑΟΚ. Αυτό ακριβώς κάναμε και στην τρίτη φάση, όταν βγάλαμε τις ομάδες από το καλεντάρι του Δεκεμβρίου επειδή είχαν φορτωμένο πρόγραμμα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τις βάλαμε αυτές τις δύο ομάδες να παίξουν τον Γενάρη. Αναφέρομαι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα και του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ.

Το είχα δηλώσει και τότε, όμως κανένας δεν είχε αντιδράσει. Μπορούσε με το σκεπτικό αυτό να πει ο Αστέρας ότι ΄εγώ θέλω να παίξω τον Δεκέμβρη που είναι ορισμένα τα ματς και όχι τον Γενάρη', έτσι δεν είναι; Ενδιάμεσες ημερομηνίες υπήρχαν αλλά θα φορτώναμε το πρόγραμμα Τετάρτη – Κυριακή, όπως τώρα ζητάμε να κάνουμε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αν θα δείτε από την 1η Μαρτίου μέχρι και τις 19 Μαρτίου, ή μάλλον από το τέλος του προηγούμενου ευρωπαϊκού παιχνιδιού μέχρι και τώρα, παίζουν Τετάρτη – Κυριακή. Σήμερα (04/03) παίζει η Εθνική και την Κυριακή έχει αγώνα πρωταθλήματος. Για την Τετάρτη 12 Μαρτίου μας ζήτησε μια διευκόλυνση ο Ολυμπιακός για να είναι ξεκούραστος, ενόψει του δεύτερου παιχνιδιού με την Μάντσεστερ! Είναι τόσο κακό; Υπάρχει σχετικό αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΠΟ".

Για το... χατήρι στον ΠΑΟΚ: "Εδώ και έναν μήνα, πιστέψτε με ειλικρινά, υπήρχαν συζητήσεις και με τον ΠΑΟΚ για τις ημερομηνίες των ημιτελικών. Τελευταία συζήτηση έγινε με αρκετούς που ασχολούνται με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Μπενφίκα. Ήμουν εκεί, με τον κ. Πλατινί και τον κ. Σαρρή και δεν έφερε κανείς από τον ΠΑΟΚ αντίρρηση. Μου είπαν 'το καταλαβαίνουμε, έχετε δίκιο' και όλα αυτά. Τότε υπήρχε και η πιθανότητα να περάσει ο ΠΑΟΚ. Κανένας μέχρι τότε από τον ΠΑΟΚ δεν μου είχε πει για ορισμό του πρώτου ημιτελικού στις 12 Μαρτίου. Αυτό προέκυψε χθες (04/03) και μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Για τον ορισμό των ημιτελικών στις 2 και στο 16 Απριλίου δεν μου έφεραν αντίρρηση από τον ΠΑΟΚ. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα περνούσε ο Ολυμπιακός, γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ. Άλλωστε, πρώτα έγινε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα.

Πάντα εξυπηρετούσαμε τα συμφέροντα όλων των δύο ομάδων. Ο ΠΑΟΚ μας έστειλε έγγραφο να παίζει την Πέμπτη κύπελλο, επειδή το είχε ζητήσει ο Στέφενς. Συγκεκριμένα, θυμάμαι το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, που είχε ζητήσει να παίξει Τετάρτη και ο ΠΑΟΚ ήθελε Πέμπτη. Κάναμε το... χατίρι του ΠΑΟΚ, επειδή το είχε ζητήσει ο Στέφενς!.

Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του ΠΑΟΚ, που να λέει εμείς θέλουμε τον πρώτο ημιτελικό στις 12 Μαρτίου. Χθες (04/03) μου το είπαν. Ο ΠΑΟΚ δεν έφερε αντίρρηση. Στις 2 και στις 16 Απριλίου, είχα πει, τις βλέπω σαν πιθανές ημερομηνίες, επειδή και το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι φορτωμένο με την προϋπόθεση να μην προκριθεί. Αν προκριθεί το 2 και 16 Απριλίου πάει... περίπατο, επειδή υπάρχει η επόμενη φάση του Τσάμπιονς λιγκ. Θα πάμε 16 Απριλίου τον πρώτο ημιτελικό και θα δούμε. Αυτά είχα πει κατά λέξη. Το είχα συζητήσει και με τον κ. Γκαγκάτση και με τον κ. Βρύζα, με όλους. Εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω την αντίδραση του ΠΑΟΚ. Πέφτω από τα σύννεφα. Συζητάμε, ξανασυζητάμε και δεν μου λένε εδώ και έναν μήνα κάτι άλλο...".

Για το αίτημα του Ολυμπιακού: "Τυχαίνει να έρχομαι συχνά στον ΠΑΟΚ, ειδικά στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σχεδόν σε όλες και φέτος και πέρυσι. Συζητάω μαζί τους και μου λένε 'εντάξει'. Χθες (04/03) το πρωί πάλι μου είπαν 'εντάξει, θα το συζητήσουμε'. Ούτε για 12 Μαρτίου μου είπαν τίποτα, ούτε για 13. Μου το ζήτησε ο Ολυμπιακός να μην γίνει ο πρώτος ημιτελικός στις 12 Μαρτίου. Επίσημο ήταν το αίτημα του Ολυμπιακού, επίσημη ήταν και η απάντηση που έδωσα και στον ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή. Λέω ξεκάθαρα, εάν ο ΠΑΟΚ είχε τόσο μεγάλο ζήλο για να παίξει στις 12 Μαρτίου και να μην διευκολύνει την ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ας έκανε εγγράφως το αίτημα αυτό και να έλεγε ότι θέλει να παίξει στις 12 του μηνός. Εγγράφως δεν έγινε ποτέ τέτοιο αίτημα. Το σκεπτικό της επιτροπής το ήξεραν πριν από 1,5 μήνα. Δεν θα μπορούσα να βγάλω από πιο μπροστά ανακοίνωση, αφού η πρόκριση του Ολυμπιακού ήρθε αργότερα.

Εάν περάσει ο Ολυμπιακός την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ρεβάνς του ημιτελικού θα γίνει 22 Απριλίου και μετά θα γίνει ο τελικός 26 ή 27 Απριλίου. Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Δεν περιμέναμε να κάνει τόσο καλή πορεία μια ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ υπάρχει μετά το Παγκόσμιο κύπελλο. Εάν ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τέτοιο αίτημα και ζητούσε να παίξει 12 Μαρτίου τον πρώτο ημιτελικό, ίσως το σκεφτόμασταν και εμείς διαφορετικά. Επιπλέον, περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή μήπως προκριθεί και ο ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα".

Για την πιθανή τιμωρία έδρας του Ολυμπιακού: "Γιατί ο ΠΑΟΚ περίμενε μέχρι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, κατά το οποίο προέκυψε η πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού; Γιατί δεν έστειλε ένα αίτημα ο ΠΑΟΚ πιο νωρίς και τώρα τους έπιασε ο πόνος; Χθες (04/03) το θυμήθηκαν; Γιατί, όχι, νωρίτερα; Αφού το ήξεραν. Πράξαμε σωστά και κάναμε το καθήκον μας 100%. Δεν έχω καμία αναστολή. Δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Από την στιγμή που ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες, δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Γίνεται να παίρνουμε αποφάσεις ορισμών ημερομηνιών πίσω; Η απόφαση ήταν γνωστή και στον ΠΑΟΚ και στην ΕΠΟ και παντού εδώ και έναν μήνα".

Διαβάστε ακόμη...