“Βελούδινο” διαζύγιο

«Βελούδινο» ήταν το διαζύγιο με τον Χουμπ Στέφενς. Η διακοπή της συνεργασίας του έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα. Μάλιστα, η ανακοίνωση και το ύφος της συντάχθηκε και με την δική του σύμφωνη γνώμη.
Πηγή: arenafm.gr
“Βελούδινο” διαζύγιο

Μόλις επέστρεψε η αποστολή στη Θεσσαλονίκη, ο Ζήσης Βρύζας, ο Στέφενς, ο βοηθός του Τον Λόκχοφ, ο Παντελής Κωνσταντινίδης και ο Γιώργος Γεωργιάδης μετέβησαν στη Τούμπα. Εκεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ μετέφερε επισήμως στον Ολλανδό προπονητή την εντολή του Ιβάν Σαββίδη για διακοπή της συνεργασίας του.

Ο Στέφενς αποδέχτηκε την απόφαση της διοίκησης με απόλυτη κατανόηση και το γνωστό του χιούμορ, το οποίο επιστράτευσε ακόμα και αυτή την ώρα . Ήταν ένα τέλος, που το σκέφτονταν και οι δυο πλευρές εδώ και καιρό, είχε γίνει αντιληπτό από τις συζητήσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη, γι' αυτό και δεν αιφνιδιάστηκε ο Ολλανδός τεχνικός από τις σημερινές εξελίξεις.

Ήταν προφανές ότι υπήρχε ένα χάσμα ανάμεσα σ' αυτόν και στην ομάδα. Παίκτες δεν μπορείς να αλλάξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, προς τούτο κρίθηκε αναγκαία η απόλυση του προπονητή. Στις τελευταίες του κουβέντες αναγνώρισε ότι δεν μπόρεσε να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον αντικαταστάτη του. «Μακάρι να είναι ο Γιώργος» είπε στη συζήτηση της Τούμπας, εννοώντας τον Γεωργιάδη. Εκείνη την στιγμή ο Γεωργιάδης έθεσε ένα ηθικό θέμα, από την άποψη ότι ανήκε στο τεχνικό τιμ και επεσήμανε ότι για λόγους αρχής ίσως θα έπρεπε να αποχωρήσει κι αυτός.

Το ζήτημα θα διευκρινιστεί την Δευτέρα (3/3), αλλά ακολουθούν ματς – φωτιά με τον Ολυμπιακό και είναι σχεδόν απίθανο να επιλεγεί άλλη λύση. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου οι ηθικές ενστάσεις του «Γου – Χου» θα ξεπεραστούν και αυτός θα βρίσκεται στον πάγκο μέχρι τη λήξη της σεζόν. Έτσι, "δένει", κατά πολλούς και το σενάριο έλευσης του Φερνάντο Σάντος.

Ο Στέφενς θα μείνει μερικές μέρες ακόμα στη Θεσσαλονίκη. Η αποζημίωσή του για την λύση της συνεργασία του προβλέπεται από το συμβόλαιό του, στο οποίο υπάρχει ειδική ρήτρα για πρόωρη διακοπή του. Το ποσό δεν έγινε, προς το παρόν, γνωστό. Μάλιστα, αναμένεται και αποχαιρετιστήρια συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη του Ολλανδού τεχνικού με τον Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη...