Κούπερ για... πολλές δουλειές

Ναι μεν στα τελευταία οχτώ ματς ο Ντι Τζέι Κούπερ δεν ξεχωρίζει στον ΠΑΟΚ για το σκοράρισμα και "δίνει" 7,3 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο είναι δεύτερος στο ranking ανάμεσα στους συμπαίκτες του.
Πηγή: sport24.gr
Κούπερ για... πολλές δουλειές

Δεν είναι και το ό,τι πιο συνηθισμένο ένας παίκτης να έχει μόνο έξι πόντους και να συγκεντρώνει 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης...

Αυτό το έκανε ο Ντι Τζέι Κούπερ στο ματς με τον Πανελευσινιακό, με τον Αμερικανό να αναδεικνύεται πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής της 19ης αγωνιστικής μαζί με τον Νίκο Λιακόπουλο.

Φυσικά στο να έχει υψηλό ranking στο σαββατιάτικο (22/2) παιχνίδι δεν μέτρησαν οι πόντοι που πέτυχε αλλά οι επιδόσεις του σε άλλους τομείς.

Συγκεκριμένα είχε οχτώ ριμπάουντ, 9 ασίστ και τρία κλεψίματα και έτσι έκανε πολλές "δουλειές" στο συγκεκριμένο ματς. Οπως γενικώς κάνει μέχρι στιγμής ο Κούπερ... Ο Αμερικανός δεν είναι ένας παίκτης που απλά περιμένεις πολλούς πόντους από αυτόν, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά και να ξεχωρίζει... αθόρυβα.

Μέσα στο 2014 ο Κούπερ δεν έχει πολύ υψηλό μέσο όρο πόντων... "Δίνει" 7,3 πόντους ανά ματς στα τελευταία οχτώ παιχνίδια (αυτά δηλαδή που έγιναν μέσα στο 2014 απέναντι κατά σειρά σε Ηλυσιακό, Ικαρο, Κολοσσό, Αρη, Ρέθυμνο, Απόλλων Πατρών, Ολυμπιακό και Πανελευσινιακό) στα οποία μόλις σε ένα είχε διψήφιο αριθμό πόντων και έχει τον έκτο καλύτερο μέσο όρο πόντων ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ (είναι πίσω από Τσαιρέλη, Πέιν, Χαραλαμπίδη, Μπόγρη και Δέδα).

Παρ' όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι δεν είναι ψηλά στη λίστα των σκόρερ του "Δικέφαλου" για το συγκεκριμένο κομμάτι αγώνων, κάνει... άλλα αρκετά καλά με αποτέλεσμα ανάμεσα στους συμπαίκτες του να είναι δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης (ranking) στα τελευταία οχτώ ματς (κάτι φυσικά που δείχνει πως προσφέρει σε πολλούς τομείς, ακόμη κι αν δεν "δίνει" πάρα πολλά στο σκοράρισμα).

Σε αυτά (στα τελευταία οχτώ παιχνίδια δηλαδή) ο Κούπερ έχει 5,1 ριμπάουντ ανά ματς, 2,1 κλεψίματα ανά παιχνίδι και δίνει 7,6 ασίστ ανά αγώνα. Οσον αφορά τον τομέα των ασίστ είναι γνωστό πως είναι... μετρ (είναι πρώτος στο πρωτάθλημα) και μάλιστα η χειρότερη του επίδοση στα τελευταία οχτώ ματς ήταν οι έξι ασίστ (στα ματς με Αρη και Απόλλωνα).

Διαβάστε ακόμη...