Σε φθίνουσα πορεία (vds)

Εκτός αποστολής του ΠΑΟΚ, για τον επαναληπτικό αγώνα με την Μπενφίκα στην Λισαβόνα, άφησε ο Χουμπ Στέφενς, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Πηγή: metrosport.gr
Σε φθίνουσα πορεία (vds)

H επίσημη αιτία; Η συνηθισμένη... ίωση που ταλαιπωρεί κατά καιρούς κάποιους ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου (π.χ. Γκαρσία). Βέβαια, η ίωση του είναι υπαρκτή και μάλιστα τον ταλαιπωρούσε και πριν την Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πανθρακικό, στην οποία όμως, όχι μόνο δεν έμεινε εκτός αποστολής, αλλά πήρε και χρόνο συμμετοχής. Εξάλλου, από ίωση ταλαιπωρείται και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 90 λεπτα της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό, αλλά βρίσκεται κανονικά και στο αεροπλάνο για την Λισσαβόνα.

Οπότε, δεν είναι αυτή η πραγματική αιτία που ο Ολλανδός τεχνικός δεν συμπεριέλαβε τον Σαλπιγγίδη στην αποστολή για την Πορτογαλία και αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό και από τον χρόνο συμμετοχής του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Δικέφαλου, από την αρχή της σεζόν μέχρι και σήμερα.

Ο διεθνής επιθετικός ξεκίνησε στην βασική εντεκάδα του ΠΑΟΚ σε πέντε από τις έντεκα ευρωπαϊκές αναμετρήσεις που έχει δώσει φέτος ο Δικέφαλος, με τις τέσσερις από αυτές να είναι στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Τέσσερις φορές πέρασε ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Λάζαρ ή τον Νίνη και σε ένα έμεινε στον πάγκο, ενώ σημείωσε και δύο γκολ τα οποία δώσανε τέσσερις βαθμούς στον Δικέφαλο, στην φάση των ομίλων του Europa League. Ο επαναληπτικός με την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», είναι ο πρώτος φετινός ευρωπαϊκός αγώνας που ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μένει εκτός αποστολής.

Το metrosport.gr παραθέτει τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Δικέφαλου και τον χρόνο συμμετοχής σε αυτούς του διεθνή Έλληνα επιθετικού, προκειμένου να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΠΑΟΚ-Μέταλιστ 0-2 (30/07/2013)

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος όμως σπατάλησε ένα κάρο ευκαιρίες, τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι (42') και δεν κατάφερε να αντιδράσει, χάνοντας με 2-0 μέσα στην Τούμπα από τους Ουκρανούς, στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξεκίνησε στην βασική εντεκάδα που παρέταξε ο Χουμπ Στέφενς και έβγαλε όλο το 90λεπτο.

Μέταλιστ- ΠΑΟΚ 1-1 (07/08 2013)

Στον επαναληπτικό της Ουκρανίας ο ΠΑΟΚ πάλεψε για τις όποιες ελπίδες είχε, ο διαιτητής του αρνήθηκε πέναλτι και ο Μπλάνκο στο 72ο λεπτό ολοκλήρωσε την πρόκριση της Μέταλιστ στα πλέι οφ του Champions League (1-1). Ο Νέτσιντ έβαλε για τον Δικέφαλο στο 83' το γκολ της τιμής. Ο Σαλπιγγίδης και σε αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε στο 67? από τον Αθανασιάδη.

Σάλκε –ΠΑΟΚ 1-1 (21/08/2013)

Ο ΠΑΟΚ παρά την ήττα από την Μέταλιστ με συνολικό σκόρ 3-,1 κατάφερε να βρεθεί στα πλέι-οφ του Champions League, αφού η UEFA τιμώρησε τους Ουκρανούς με αποκλεισμό από όλες τις φετινές διοργανώσεις της, λόγω εμπλοκής τους σε στημένους αγώνες. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την Σάλκε στην Γερμανία και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στην αρχική εντεκάδα. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρίσκει τον ΠΑΟΚ ισόπαλο 1-1 απέναντι στους Γερμανούς, με καταπληκτικό γκολ του Στοχ 73? και του δίνει ελπίδες πρόκρισης στους πολυπόθητους ομίλους. Ο διεθνής επιθετικός αντικαταστάθηκε στο 61ο λεπτό της αναμέτρησης και πάλι από τον Στέφανο Αθανασιάδη.

ΠΑΟΚ – Σάλκε 2-3 (27/08/2013)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται σε μια άδεια Τούμπα, λόγω τιμωρίας, την Σάλκε στον επαναληπτικό του 1-1 του Φέλτινς Αρένα και ο Χουμπ Στέφενς παρατάσσει τον Δικέφαλο με 4-2-3-1 και τον Σαλπιγγίδη πίσω από τον Αθανασιάδη. Τελικά οι «ασπρόμαυροι», παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα από το 64', σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Γερμανών με αποτέλεσμα να σβήσει οριστικά το όνειρο του Champions League. Σε εκείνο το παιχνίδι ο διεθνής επιθετικός αντικαταστάθηκε στο 74ο λεπτό από τον Σεκού Ολίσε.

ΠΑΟΚ- Σαχτιόρ 2-1 (19/09/2013)

Στο εναρκτήριο παιχνίδι για τους ομίλους του Europa League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα, την άγνωστη μέχρι τότε, Σαχτιόρ. Ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 49ο λεπτό με γκολ του Κάσας από την άσπρη βούλα, μετά από αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητή της αναμέτρησης, Φοτρέλ, όμως κατάφερε να αντιδράσει και με τέρματα των Αθανασιάδη και Βούκιτς πήρε τη νίκη και το τρίποντο. Ο Σαλπιγγίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 58΄στην θέση του Λάζαρ.

ΑΖ- ΠΑΟΚ 1-1 (03/10/2013)

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Ολλανδία για να τεθεί αντιμέτωπος με την Άλκμααρ, βασική του αντίπαλο για την πρώτη θέση του 12ου ομίλου. Ο Σαλπιγγίδης βλέπει για 84 λεπτά το παιχνίδι από την άκρη του πάγκου και την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0. Σε εκείνο το σημείο, ο Στέφενς τον περνάει στην θέση του Λάζαρ και ο διεθνής επιθετικός «απαντάει» στο τέρμα του Γκουγιελέβου, φέρνει το ματς στα ίσια και ταυτόχρονα γράφει το όνομα του στο βιβλίο της ιστορίας του ΠΑΟΚ, αφού αυτό ήταν το 100ο του γκολ με τον Δικέφαλο στο στήθος.

ΠΑΟΚ-ΜακάμπιΧάιφα 3-2 (24/10/2013)

Στη γεμάτη αυτή τη φορά Τούμπα ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγά την ανατροπή του 0-2 από τα γκολ των Ντλόβου (13΄) και Γκολάσα (21΄). Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τους Βίτορ (35΄) και Νίνη (39΄), έχασε δύο πέναλτι (!) με τον Στοχ και τελικά ο αγώνας έμελλε να κριθεί στο 66΄, όταν στη σέντρα του Λίνο ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή, ο Σαράνοφ λάθεψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για τη μεγάλη ανατροπή. Αυτό είναι και τελευταίο γκολ, μέχρι σήμερα, για τον Σαλπιγγίδη, σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Μακάμπι Χάιφα- ΠΑΟΚ 0-0 (07/11/2013)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Ισραήλ αγωνιζόμενος κόντρα στην Μακάμπι, με τον Χουμπ Στέφενς να παρατάσσει την ομάδα του κυρίως με αμυντικούς προσανατολισμούς και να αφήνει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον πάγκο. Σε ένα παιχνίδι με 23 φάουλ, τέσσερις κίτρινες κάρτες και τρεις τελικές όλες κι όλες, που λειτουργεί σαν..υπνωτικό για όσους το παρακολουθούν, ο Ολλανδός τεχνικός περνάει στο 62? τον Σάλπι, στην θέση του Σωτήρη Νίνη, μήπως και αλλάξει την ροή του αγώνα, αλλά μάταια. Το τελικό 0-0 ουσιαστικά έστειλε τον Δικέφαλο στους «32», αφού ήθελε ένα βαθμό στα δύο τελευταία παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση.

Σαχτιόρ-ΠΑΟΚ 0-2 (28/11/2013)

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε μέχρι την μακρινή και άκρως εντυπωσιακή πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, για να αντιμετωπίσει την Σαχτιόρ, με στόχο να εξασφαλίσει την πρόκριση του στους «32» του Europa League, αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Λούκας και Κίτσιου και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 83΄, αντικαθιστώντας για ακόμα μια φορά τον Σωτήρη Νίνη.

ΠΑΟΚ-ΑΖ 2-2 (12/12/2013)

Στον έκτο και τελευταίο αγώνα του στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο στη διοργάνωση αλλά έχασε την πρώτη θέση από την Άλκμααρ, με την οποία ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα, επιτυγχάνοντας την ισοφάριση με κεφαλιά του πιτσιρικά Πόζογλου στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και τελευταίο του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης παρακολούθησε όλη την αναμέτρηση από τον πάγκο.

ΠΑΟΚ- Μπενφίκα 0-1 (20/2/2014)

Στο πρόσφατο παιχνίδι, της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα, ο κατώτερος των περιστάσεων ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με γκολ-οφσάιντ από την Μπενφίκα και ο Δημήτρης Σαλπίγγίδης αντικατέστησε τον Λάζαρ στο 82΄, χωρίς να καταφέρει να κάνει κάτι αξιόλογο στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Διαβάστε ακόμη...