Μικρές ιστορίες για τον Βόλφγκανγκ Σταρκ

Τα τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, η καταγγελία της Μπαρτσελόνα και άλλα γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα του ρέφερι που θα σφυρίξει την αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Μπενφίκα.
Πηγή: sport24.gr
Μικρές ιστορίες για τον Βόλφγκανγκ Σταρκ

Ο 44χρονος τραπεζικός υπάλληλος στο επάγγελμα Γερμανός διαιτητής, Βόλφγκανγκ Σταρκ, έχει μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Έχει διευθύνει παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, EURO και Μουντιάλ. Τον ακολουθεί η φήμη ότι σφυρίζει πολύ στα ματς που διευθύνει και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το 2007 σε αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 μεταξύ Χιλής και Αργεντινής μοίρασε επτά κίτρινες και δύο κόκκινες κάρτες και υπέδειξε συνολικά 53 φάουλ.

Χειρότερος διαιτητής της Μπουντεσλίγκα!

Την σεζόν 2010-11 ο Σταρκ εξελέγη από τους παίκτες χειρότερος διαιτητής της Μπουντεσλίγκα για το πρώτο μισό της σεζόν, ενώ στο EURO 2012 ο Γερμανός ρέφερι επικρίθηκε έντονα για τις αποφάσεις του στον αγώνα μεταξύ Κροατίας και Ισπανίας, κάτι που οδήγησε την UEFA στην απόφαση να μην τον ορίσει σε άλλο παιχνίδι εκείνου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η καταγγελία της Μπαρτσελόνα

Μετά το παιχνίδι του Champions League της σεζόν 2012-13 μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα οι Καταλανοί έστειλαν επίσημη καταγγελία στην UEFA υποστηρίζοντας ότι ο Σταρκ δεν γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι δεν σταμάτησε το παιχνίδι την στιγμή που δύο παίκτες της ίδιας ομάδας βρίσκονταν πεσμένοι στο έδαφος. Μετά απ' αυτό το περιστατικό η γερμανική εφημερίδα Die Welt τόνιζε για τον Σταρκ ότι αμφισβητείται πιο πολύ από κάθε άλλον διαιτητή στην Ευρώπη.

Τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού!

Ο Σταρκ έπαιξε το παιχνίδι του περασμένου Δεκεμβρίου μεταξύ Ολυμπιακού και Αντερλεχτ στο "Καραϊσκάκης". Ολοι θα θυμούνται ότι σε εκείνο το ματς ο Γερμανός διαιτητής υπέδειξε τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και "κοκκίνισε" τρεις παίκτες των φιλοξενουμένων, σε μία ακόμη παρουσία του που συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Διαβάστε ακόμη...