«Στόπερ με το ζόρι ο Τζαβέλας»

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Κώστας Φραντζέσκος, μίλησε στον Arena FM 89.4 για το ντέρμπι της Λεοφώρου, τον Χουμπ Στέφενς, την έλλειψη πλάνου και τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
«Στόπερ με το ζόρι ο Τζαβέλας»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Φραντζέσκος:

Για το αν θα ξεπεράσει ποτέ κάποιος το ρεκόρ του στα γκολ με απευθείας εκτελέσεις φάουλ:

"Όλα καταρρίπτονται κάποτε. Υπάρχουν παιδιά με πολύ καλά πόδια. Από μικρός σημάδευα πολύ καλά με την μπάλα. Από μακρινή απόσταση έστελνα την μπάλα εκεί που ήθελα αν και μικροκαμωμένος. Αυτό ξεκίνησε από την Βουλιαγμένη και το ανέπτυξα στην συνέχεια. Ινδάλματα δεν είχα, απλά μου άρεσε να μιμούμαι παίκτες, όπως ο Μαραντόνα, ο Πλατινί, ο Μπαρζόφ και ο Πάντεφ. Έβλεπα τα χτυπήματα τους και προσπαθούσα να τα μιμηθώ. Κρατούσα βέβαια και την δική μου τεχνική".

Για τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην θέση του οργανωτή:

"Είναι αρκετοί, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και δεν υπάρχει το κλασσικό δεκάρι, πλέον. Μπορούμε να πούμε δημιουργικό και ένα αμυντικό χαφ. Αλλάζουν οι θέσεις. Στο εξωτερικό οι παραστάσεις είναι διαφορετικές από την Ελλάδα και είναι σημαντικό αυτό για τα παιδιά που παίζουν εκεί. Αλλιώς η Εθνική δεν θα είχε και αυτά τα αποτελέσματα. Εγώ πίστευα στον Φορτούνη πάρα πολύ, μου άρεσε το παιχνίδι του και η ωριμότητα του χαρακτήρας του".

Για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ:

"Πίστευα ότι θα δούμε ένα καλό και επιθετικό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες, αλλά τελικά επιθετικός ήταν μόνο μια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας. Είδαμε ένα τρομερό πρέσινκ από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι, αλλά και ένα ασύνδετο παιχνίδι και πολύ αργό από τον ΠΑΟΚ. Μ' αυτό τον αργό τρόπο παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο. Το υλικό που έχει ο ΠΑΟΚ ως ονόματα είναι καλύτερο από αυτο του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως δεν φτάνει πρέπει και να το δείχνεις στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είδα κάποιο πλάνο στον ΠΑΟΚ γενικότερα".

Για τον Χούμπ Στέφενς:

"Πολλοί σπουδαίοι προπονητές πέρασαν από την Ελλάδα και δεν πέτυχαν κάτι, αλλά υπήρχαν και άλλοι που μπήκαν στην ελληνική νοοτροπία και κράτησαν και την δική τους κουλτούρα. Συνδυάζοντας αυτά τα δυο οδηγείσαι στην επιτυχία, όπως έκανε ο Σάντος, ο Ρεχάγκελ ή ο Γκέραρτ. Αν δεν καταλάβει ένας ξένος προπονητής, όσο μεγάλο όνομα κι αν είναι, την ελληνική νοοτροπία δεν μπορεί να πετύχει. Ο Έλληνας δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια. Όταν πήγα στον ΟΦΗ ο Γκέραρντ το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μου δώσει ένα βιβλίο για την μάχη της Κρήτης και μου είπε να το διαβάσω για να αντιληφθώ τι θα πει Κρήτη. Τόσο πολύ είχε μπει στο πετσί της ιστορίας της Κρήτης.

Επίσης έχω την εντύπωση πως οι μεταγραφές του χειμώνα δεν έχουν βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, αλλά αυτή είναι η εντύπωσή του. Δεν θεωρώ πως έγινε κάποια αλλαγή προς το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο πρόβλημα στα στόπερ, αλλά δεν πήρε στόπερ, πλην του Αργεντινού. Ο Κατσουράνης στα στόπερ είναι λύση στιγμής, ςαμυντικό χαφ μπορεί να δημιουργήσει κιόλας. Είσαι ΠΑΟΚ και όταν έχεις πρόβλημα πρέπει να το λύσεις μακροπρόθεσμα. Δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή του ΠΑΟΚ, είναι καταξιωμένος και είμαι πολύ λίγος μπροστά του για να τον κρίνω, όμως, κάτι πάει στραβά. Δεν ξέρω τι πλάνο υπάρχει στον σύλλογο. Δεν μπορεί να έχει στόπερ τον Τζαβέλλα. Δεν είναι στόπερ το παιδί. Δεν γίνεται να κάνεις με το ζόρι τον Τζαβέλα στόπερ. Χάνεται η χημεία της ομάδας".

Για την Σούπερ Λιγκ:

"Οι ομάδες που είναι τώρα στη πεντάδα θα μπουν στα πλει οφ. Έχουν ξεχωρίσει οι θέσεις πάνω και υπάρχει το ενδιαφέρον στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας για το ποια ομάδα θα πέσει. Από εκεί και πέρα στα πλέι οφ δεν ξέρεις τι πρόσωπο θα παρουσιάσουν οι ομάδες εκείνο το διάστημα. Μετράει το σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες και το πόσο προετοιμασμένες θα είναι τότε. Αυτό το στοιχείο θα κρίνει το ποοις θα πάρει τη θέση για τα πρκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Διαβάστε ακόμη...