Ανεβαίνει το επίπεδο...

Με τον ΠΑΟΚ του Στέφενς είναι σαν να χορεύεις πεντοζάλι. Από την ήττα στα Χανιά, στην "5άρα" με τον ΟΦΗ. Περνάει τις "παιδικές ασθένειες" μιας καινούργιας ομάδας, αλλά οι προοπτικές είναι ευοίωνες, ιδίως με την ποιοτική αναβάθμιση των χειμερινών μεταγραφών.
Πηγή: contra.gr
Ανεβαίνει το επίπεδο...

O Στέφενς σε 38 ματς, έως τώρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει 24 νίκες, 8 ισοπαλίες και 6 ήττες. Δεν το έχουν καταφέρει και πολλοί προπονητές αυτό. Οι παίκτες που έφερε τον Ιανουάριο σκοράρουν με τρόπο και ευκολία που δείχνει σπουδαία κλάση.

Το μυστήριο και η προσδοκία

Στο ντεμπούτο του ο Μάρτενς στη Τούμπα με τον Ηρακλή σκόραρε, όπως και ο Νάτχο με τον Χούσεν χθες. Ο Μαντούρο ακόμα δεν ήρθε και έβαλε τρία γκολ, παρότι είναι αμυντικό χαφ. Κι όλα αυτά, ενώ καλά, καλά, δεν πρόλαβαν οι νεοαποκτηθέντες να μάθουν τα ονόματα των συμπαικτών τους. Στο γκολ του Νάτχο "χάθηκε" το τόπι. Η προσδοκία ότι θα αρχίσουν σταδιακά να "βγαίνουν" ανάλογοι συνδυασμοί είναι απολύτως βάσιμη.

Το μυστήριο παραμένει μόνο με την άμυνα, στην οποία αναμένεται η έλευση του 'σωτήρα" Ισαρουάλντε. Και χθες, εάν έπαιζε κανένας Παπάζογλου, κάτι κεφαλιές στο πρώτο ημίχρονο, μάλλον, θα τις "κάρφωνε" και θα είχαμε άλλα τώρα... Ίσως ένας κανονικός στόπερ, όπως ο Αργεντινός, συμμαζέψει λίγο την κατάσταση.

Οι εσωτερικοί αντίπαλοι

Ο ΠΑΟΚ έχει δυο εσωτερικούς αντιπάλους. Την ανομοιογένειά του, λόγω της ενσωμάτωσης πολλών παικτών που δεν γνωρίζονται επαρκώς μεταξύ τους και τις υψηλές και βιαστικές απαιτήσεις, λόγω της παρουσίας του Σαββίδη, που προκαλούν γκρίνια. Το ένα θέμα είναι καθαρά αγωνιστικό και το άλλο είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Είναι σημαντικό το να έρθουν οι δυο προαναφερόμενες συνιστώσες σε μια ισορροπία.

Όποιος αντέξει...

Η πληθώρα επιλογών στο ρόστερ είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ και αυτονόητα ωφέλιμη. Ο Τζιόλης δεν άντεξε τον ανταγωνισμό και έφυγε. Ο Αθανασιάδης, όμως, με τον Σαλπιγγίδη ανασκουμπώθηκαν. Το επίπεδο ανεβαίνει με ευεργετικές συνέπειες για τους δυνατούς ποδοσφαιρικά χαρακτήρες. Η πίεση, άλλωστε, είναι σήμα κατατεθέν κάθε ομάδας με υψηλές βλέψεις.

Το 20ήμερο της κρίσης

Ακολουθεί το 20ήμερο της κρίσης και στις τρεις διοργανώσεις. Τα εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης, δίνουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία της επιβεβαίωσης του τίτλου του φαβορί για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω των πλέι οφ. Στη Ριζούπολη η ομάδα του Στέφενς θα τσεκάρει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου και στα ματς με την Μπενφίκα θα διαπιστώσει εάν έχει τις δυνατότητες για ένα νέο ευρωπαϊκό επίτευγμα.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα σύνολο αστάθμητων παραγόντων. Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα για την υλοποίηση των στόχων του φέτος και για την βελτίωση της παροχής του ποδοσφαιρικού θεάματος που προσφέρει. Η θεωρία, όμως, από την πράξη απέχουν και δεν εφάπτονται σε όλες τις περιπτώσεις.

Σ. Γκίνας

Διαβάστε ακόμη...