Οι... πολλοί ΠΑΟΚ του Στέφενς

Με τις... πράξεις του κατά τον Ιανουάριο ο Χούουμπ Στέφενς δικαιολόγησε τα όσα κατά καιρούς δήλωνε σχετικά με το πρόβλημα που είχε καταγράψει και είχε να κάνει με τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση μέσω του άξονα.
Πηγή: sentragoal.gr
Οι... πολλοί ΠΑΟΚ του Στέφενς

Ο «δικέφαλος» απέκτησε έναν τερματοφύλακα (Γκσπούρνινγκ), έναν κεντρικό αμυντικό (Ινσαουράλντε), έναν ανασταλτικό μέσο (Μαντούρο), έναν εσωτερικό μέσο (Νάτχο), έναν επιτελικό μέσο (Μάρτενς) και έναν επιθετικό (Χούσεν). Η θέση όλων αυτών των παικτών στο γήπεδο είναι σε μια νοητή ευθεία γραμμή που ξεκινά κάτω από την εστία και φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή.

Βάσει όσων έχουν γίνει στους μέχρι τώρα 22 αγώνες πρωταθλήματος που έχει δώσει ο «δικέφαλος», ο Στέφενς δεν έχει καταφέρει να βρει τη σωστή χημεία, αν σκεφτεί κανείς τις συνεχόμενες αλλαγές που έχει κάνει τόσο κάτω από τα δοκάρια όσο στο κέντρο της άμυνας, στο κέντρο της μεσαίας γραμμής και στις θέσεις του επιτελικού μέσου και του επιθετικού κορυφής.

Πλέον, με την απόφασή του ο Ολλανδός δείχνει να κάνει ό,τι δεν έκανε (ή δεν ήθελε ή δεν πρόλαβε) το καλοκαίρι, όταν προτίμησε να συναινέσει στις μεταγραφές που έγιναν. Με τον άξονα να αλλάζει κατά 80-90% από το προσεχές διάστημα, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά αναγκάζεται να ψάχνει (ξανά) την ταυτότητά του στα παιχνίδια πρωταθλήματος, καθώς αλλάζει ραχοκοκαλιά σε περίοδο που δεν μπορεί να δώσει παιχνίδια προετοιμασίας, κάτι που θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος με φόντο τους ημιτελικούς Κυπέλλου και τα πλέι οφ, εκεί που ουσιαστικά θα κριθούν οι στόχοι που απέμειναν, με το Κύπελλο να είναι πλέον αυτοσκοπός και όχι απλά στόχος, και την πρώτη θέση στα πλέι οφ να είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Τα οκτώ διαφορετικά «ζευγάρια» στην άμυνα

Στην άμυνα οι πειραματισμοί δύσκολα θα σταματήσουν. Στο πρωτάθλημα στα δυο πρώτα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκαν οι Λόπεθ και Βίτορ. Ο Ισπανός απογοήτευσε και ο Κατσουράνης που εξέτισε την τιμωρία που κουβαλούσε από την περσινή σεζόν έγραψε επτά σερί ματς μαζί με τον Βίτορ. Ακολούθησε ένα παιχνίδι με βασικούς τους Κατσικά και Βίτορ και ένα με τους Κατσικά και Κατσουράνη. Στο παιχνίδι με τον Αρη έκανε ντεμπούτο ως κεντρικός αμυντικός ο Τζαβέλλας, ο οποίος έκανε δυο παιχνίδια με παρτενέρ τον Κατσουράνη, τρία με τον Βίτορ και δυο με τον Κατσικά. Ακολούθησε η επιστροφή του Βίτορ, που ξαναβρήκε δίπλα του τον Τζαβέλλα, ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια ο Κατσουράνης επέστρεψε στην άμυνα, έχοντας δίπλα του τον Σκόνδρα, που ήταν και το όγδοο διαφορετικό δίδυμο που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας. Πλέον μένει να φανεί τι θα συμβει με την επιστροφή του Βίτορ και την ενεργοποίηση του Ινσαουράλντε.

Το... αλαλούμ της μεσαίας γραμμής

Συνολικά δώδεκα φορές έχει αλλάξει το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, κυρίως λόγω τραυματισμών και διαφόρων τιμωριών (είτε από κάρτες είτε λόγω... μπλούζας). Οι Τζιόλης - Λάζαρ έπαιξαν μαζί 11 φορές από τις συνολικά 22 του πρωταθλήματος. Με τον Ελληνα διεθνή στην Καϊσερίσπορ, το δίδυμο «έσπασε». Στα υπόλοιπα έντεκα παιχνίδια πέρασαν από τον άξονα οι: Κατσουράνης – Λάζαρ (τέσσερις αγώνες), Τζιόλης – Κάτσε (δυο αγώνες), Τζιόλης – Κατσουράνης (δυο αγώνες), Τζιόλης – Νίνης, Μαντούρο – Λάζαρ και Κάτσε – Μαντούρο. Πλέον, πλην του Τζιόλη, αποχώρησε και ο Λόρενς που δεν χρησιμοποιήθηκε ως βασικός σε κανένα από τα παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ προστέθηκαν πλην του Χέντβιγκες Μαντούρο και ο Μπίμπρας Νάτχο, που την Κυριακή έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ως αλλαγή. Ουσιαστικά, ως «μεταγραφή» λογίζεται και ο Κάτσε, που ήταν για τρεις μήνες παροπλισμένος και έκανε την επανεμφάνισή του στις αρχές του 2014, έχοντας πλέον θέση βασικού στα τελευταία παιχνίδια.

Στο 50-50 και βλέπουμε

Στα 22 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Σανθ Χακόμπο έγραψε 11 σερί συμμετοχές μέχρι να τεθεί στο περιθώριο από τον Χούουμπ Στέφενς, με τον Παναγιώτη Γλύκο να έχει πάρει τη σκυτάλη και να έχει δώσει το «παρών» στα 11 επόμενα παιχνίδια. Πλέον, πίσω από τον Σκοπελίτη βρίσκεται ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ, με τον Ολλανδό να στηρίζει τον Γλύκο, ο οποίος στο παιχνίδι με τον Πλατανιά έπαιξε έχοντας σφίξει τα δόντια λόγω χτυπήματος το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα πέντε «δεκάρια» μέχρι τον Μάρτενς

Ο Μάαρτεν Μάρτενς έγραψε στα Περιβόλια την πρώτη του συμμετοχή στο αρχικό σχήμα, αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος, στα παιχνίδια στα οποία ο Στέφενς χρησιμοποίησε το 4-2-3-1. Πριν από τον Βέλγο, ο Ολλανδός τεχνικός χρησιμοποίησε πέντε διαφορετικούς παίκτες. Τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει ο Σωτήρης Νίνης, με πέντε παρουσίες ως επιτελικός μέσος στην αρχική ενδεκάδα αγώνων πρωταθλήματος. Ακολουθούν οι Λούκας Πέρεθ και Ζβόνιμιρ Βούκιτς με τέσσερις συμμετοχές. Σε δυο παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης (με Παναιτωλικό και Πανιώνιο), ενώ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης αυτόν τον ρόλο τον είχε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Περιμένει τον Χούσεν

Οι πληγές που άνοιξε η ήττα από τον Πλατανιά κλείνουν μόνο με νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ο Στέφενς θα έχει στη διάθεσή του τους Τζαβέλλα και Λάζαρ που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ περιμένει να λυθεί το θέμα με το δελτίο του Ντάνι Χούσεν. Την ίδια στιγμή ο Ινσαουράλντε ανεβάζει στροφές στις προπονήσεις. Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε μέσω skype με κάποιους από τους παίκτες, ζητώντας την άποψή τους για την εμφάνιση και την ήττα από τον Πλατανιά.

Διαβάστε ακόμη...