«Ματς-κλειδί με Ελλάδα!»

Η Εθνική Κολομβίας είναι μια ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο, ωστόσο σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, αυτή η «φουρνιά» έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.
Πηγή: gazzetta.gr
«Ματς-κλειδί με Ελλάδα!»

Τη δουλειά που γίνεται σε τεχνικό επίπεδο. Ο Αργεντινός Νέστορ Πέρκερμαν και το επιτελείο κάνουν μεθοδική δουλειά και έχουν οργανώσει την εθνική με τέτοιο τρόπο που δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με το παρελθόν. Και ρόλο κλειδί στη δουλειά που γίνεται έχει και ένας... άλλος Αργεντινός, ο Πατρίσιο Καμπς, ο οποίος το 2000 είχε φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας η δουλειά του είναι εντατική ακόμα και όταν δεν υπάρχουν αγώνες. Στις προπονήσεις, οι βοηθοί του Πέκερμαν έχουν διακριτούς ρόλους, με τον Καμπς να δουλεύει με του επιθετικούς, δίνοντας βάση στην τακτική. Μαζί με τον έμπειρο τεχνικό και το υπόλοιπο τιμ υπάρχουν μέρες που πηγαίνουν στα γραφεία στις 8 το πρωί και φεύγουν το βράδυ! Παρακολουθούν λεπτομερώς κάθε Κολομβιανό ποδοσφαιριστή και τα παιχνίδια με την ομάδα του. Αξιολογούν την πρόοδο των Κολομβιανών σε κάθε γωνιά της γης, ανανεώνουν τους φακέλους και κρατούν λεπτομερή στατιστικά.

Έχοντας αποτελέσει παίκτη του Μπιέλσα, ο Καμπς γνωρίζει καλά τη σημασία του βίντεο! Παράλληλα, μαζί με το υπόλοιπο τιμ είναι επιφορτισμένος με το να μην λείπει τίποτα από τους παίκτες όταν συγκεντρώνονται Από την πρώτη στιγμή ο Πέκερμαν ήταν... κάθετος σε αυτό, θέλοντας οι ποδοσφαιριστές του να έχουν πάντα τις καλύτερες συνθήκες και να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στη μπάλα. Ένα από τα δυνατά στοιχεία των Κολομβιανών είναι και η εις βάθος ανάλυση του αντιπάλου. Η συλλογή στοιχείων ξεκινάει πολύ πριν το ματς, κάτι που συμβαίνει και με την Εθνική μας!

Ο Πατρίσιο Καμπς μίλησε στο gazzetta.gr για το Μουντιάλ, αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και στον Φαλκάο και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του πηγαίνει στη Βραζιλία έχοντας υψηλές βλέψεις.

Κολομβία vs Ελλάδας στο Μουντιάλ, λοιπόν...

«Είναι ο πρώτος αγώνας του Μουντιάλ και όπως κάθε ομάδα, έτσι και εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε τη διοργάνωση με νίκη. Για εμάς η ιδέα είναι πάντα να κερδίζουμε όλα τα ματς και για αυτό το λόγο ψάχνουμε συνεχώς τρόπους για να το κάνουμε».

Έχετε παρακολουθήσει την Ελλάδα; Θεωρείτε ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα;

«Γνωρίζουμε καλά και σεβόμαστε κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ομάδα δυνατή και έμπειρη».

Πώς βλέπεις τον όμιλο;

«Οι ομάδες στον όμιλο είναι αρκετά ισοδύναμες. Όλοι αντίπαλοί μας έχουν δυνατότητες και φιλοδοξίες για τη συνέχεια».

Με τι στόχους πηγαίνει η Κολομβία στο Μουντιάλ;

«Πηγαίνουμε στο Μουντιάλ με πολλές προσδοκίες, αυτό είναι γεγονός. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να κάνουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση».

Γνωρίζεις κάποιους ποδοσφαιριστές από την Εθνική Ελλάδας;

«Ξέρω όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πραγματοποιούμε μία εξονυχιστική παρακολούθηση στην Εθνική ομάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Το πρώτο ματς είναι απέναντι στην Ελλάδα. Θεωρείς ότι είναι το πιο σημαντικό;

«Το πρώτο ματς πάντα είναι κλειδί. Και ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε».

Ελπίζετε ότι θα έχετε τον Φαλκάο στο Μουντιάλ;

«Ο Φαλκάο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που συγκαταλέγεται στους καλύτερους του κόσμου. Εμείς ελπίζουμε και περιμένουμε τη γρήγορη αποκατάστασή του».

Τι αναμνήσεις έχεις από τη χώρα μας και τον ΠΑΟΚ;

«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ μου έδειξε μεγάλη αγάπη».

Συνεχίζεις να παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ;

«Πάντα ακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Βλέπω όλα του τα ματς και με κάνει χαρούμενο το ότι βρίσκεται σε μια καλή στιγμή και έχει πολλούς παίκτες από την Εθνική».

Οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Η μελλοντική επιθυμία μου είναι να γίνω πρώτος προπονητής και κάποια στιγμή θα ήθελα να γίνω τεχνικός του ΠΑΟΚ! Ο κόσμος είναι πολύ φανατικός και αισθάνεται το ποδόσφαιρο όπως εγώ. Το να επιστρέψω είναι κάτι που θα ήθελα να ζήσω, όπως και η ζωή στη Θεσσαλονίκη. Χαιρετίσματα στον κόσμο του ΠΑΟΚ και ελπίζω κάποια στιγμή να τους συναντήσω ξανά!».

Διαβάστε ακόμη...