Η άμυνα της Μπενφίκα πριν τον ΠΑΟΚ

Η άμυνα των Αετών τρώει σίδερα και θέλει 69 λεπτά για να κάνει ρεκόρ «clean sheet» και να ξεπεράσει την κορυφαία επίδοση της ιστορίας της (757).
Πηγή: gazzetta.gr
Η άμυνα της Μπενφίκα πριν τον ΠΑΟΚ

Το τελευταίο γκολ της το δέχτηκε τον περασμένο χρόνο. Για την ακρίβεια ήταν στις 15 Δεκέμβρη, στο 31' λεπτό από τον Πελέ, στην εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα με 3-2 επί της Ολιανένσε. Εκτοτε ακολούθησαν έξι ματς (3 για το Κύπελλο) στα οποία η Μπενφίκα διατήρησε απαραβίαστη την εστία της.

Εφόσον λοιπόν το ερχόμενο Σάββατο εκτός έδρας με τη Ζιλ Βισέντε καταφέρει να μην δεχτεί γκολ για 69 λεπτά, θα ξεπεράσει τη δική της κορυφαία επίδοση «clean sheet» (757 λεπτά) και θα βάλει πλώρη για το ρεκόρ όλων των εποχών στην Πορτογαλία. Αυτό το κατέχει η Πόρτο από τη σεζόν 1993-'94, όταν με τον Βίτορ Μπαΐα στο τέρμα δεν είχε δεχτεί γκολ για 911 λεπτά!

Το εν λόγο επίτευγμα της Μπενφίκα δείχνει πως ο Ζόρζε Ζεσούς έχει ρίξει την προσοχή του στην αμυντική συμπεριφορά, η οποία εξελίσσεται στο μεγάλο όπλο της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, έχοντας και τον τερματοφύλακα Αρτούρ στα 33 του στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Βέβαια μετά τη Ζιλ Βισέντε και λίγο πριν την αναμέτρηση της «Τούμπας» (20/02), μεσολαβούν τα ντέρμπι με Σπόρτινγκ Λισσαβώνας εντός και Πόρτο εκτός. Εκεί δηλαδή που θα πάει για το ρεκόρ ή όχι...

Διαβάστε ακόμη...