Ναι, μεν, αλλά...

Αναμφισβήτητα ο ΠΑΟΚ ενισχύεται στη μεσαία γραμμή με χαφ υψηλού επιπέδου. Δεν λείπουν και οι παραφωνίες, όμως, στις μεταγραφές, όπως η απόκτηση στόπερ αμφιβόλου χρησιμότητας (Ινσαουράλδε).
Πηγή: contra.gr
Ναι, μεν, αλλά...

Ο Μάρτενς και ο Μαντούρο έχουν πλούσια βιογραφικά και εμπειρία. Και ο Κάτσε θεωρείται εσωτερική χειμερινή μεταγραφή. Ο Μαντούρο έχει τακτική παιδεία και γρήγορη κάθετη σκέψη, ενώ ο Μάρτενς διαθέτει στόφα ηγέτη και ποιότητα, είναι σκόρερ, πασαδόρος και εκτελεστής στημένων.

Ο Κάτσε έχει το τσαγανό. Ο Νάτχο είναι σύγχρονος χαφ με τεχνική και ταχύτητα. Συνεπώς, το "slow motion" ποδόσφαιρο φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος του και αυτό είναι εξόχως σημαντικό.

Η αδυναμία στην άμυνα

Η αδυναμία, όμως, στην άμυνα παραμένει. Ο Ινσαουράλδε, κακά τα ψέματα, μάλλον δεν είναι στόπερ α' διαλογής. Μια περίπτωση που λες ότι μπορεί να σου βγει στην πορεία χρήσιμος, αλλά μπορεί και να σου βγει Βιβιάν, Κουμαλό, ή Λόπεθ. Στον ΠΑΟΚ που χτίζεται για πρωταθλητισμό δεν έχουν θέση τέτοιου είδους πειράματα και ιδίως σε μια τόσο νευραλγική και πολύπαθη θέση.

Στην περίπτωση Νάτχο είναι επιτυχία ότι ήρθε, αλλά είναι αποτυχία ότι υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο και όχι μεγαλύτερο. Το ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο το καλοκαίρι, είναι ένα καινοφανές θεώρημα.

Όλα τα λεφτά ο σέντερ φορ

Ο Γκσπούρνινγκ είναι ένας σταθερός τερματοφύλακας με σωματικά προσόντα και ορθώς αποκτήθηκε με την προοπτική της σύνθεσης αξιόπιστου διδύμου με τον Γλύκο.

Όλα τα λεφτά, όμως, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι ο σέντερ φορ που αναμένεται, ή... δεν αναμένεται. Θα φανεί μέσα στο επόμενο 48ώρο. Ο στόχος είναι μεγάλα ονόματα, αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει.

Ισοπαλία στις επιλογές

Είναι προφανές ότι στις μεταγραφικές επιλογές έχουμε απόλυτη ισοπαλία έως τώρα. Δυο είναι προσωπικές επιλογές του Στέφενς (Μαντούρο, Μάρτενς), δυο προέρχονται από την ρωσική αγορά με την οποία ασχολείται ο Τσιστιακόφ (Νάτχο, Ινσαουράλδε) και μια (Γκσπούρνινγκ) είναι ουδέτερης κατεύθυνσης για να σπάει η μονοτονία.

Στη ζωή δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο μόνο. Υπάρχει και το... ασπρόμαυρο. Οι μεταγραφές μέχρι τώρα συμπυκνώνονται στη φράση "ναι, μεν, αλλά". Και το... αλλά κυρίως πάει στην αναμονή για τον σέντερ φορ και στη χαμηλών προσδοκιών μεταγραφή του στόπερ.

Σ. Γκίνας

Διαβάστε ακόμη...