Ευρώπη ή Ελλάδα το «δίλημμα» για ΠΑΟΚ

Η πρώτη διαπίστωση, μετά το μισό της σεζόν, ήταν ότι ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν δεδομένα ενίσχυση στο ρόστερ του.
Πηγή: pamesports.gr
Ευρώπη ή Ελλάδα το «δίλημμα» για ΠΑΟΚ

Κόντρα σε αυτούς, που υπεραισιόδοξα εκτιμούσαν, ότι ο Δικέφαλος διέθετε υλικό ικανό, για να ανταπεξέλθει στους στόχους του, αποδείχθηκε το αντίθετο. Και κενά υπήρξαν, και επιλογές του καλοκαιριού, που πολυδιαφημίστηκαν, δεν απέδωσαν και κάποιοι, που ξεκίνησαν φουριόζοι, χάθηκαν στην πορεία.

Ήταν επίσης φανερό, ότι η καθυστερημένη τελικά συμφωνία με τον Στέφενς, εμπόδισε τον Ολλανδό να έχει γρήγορα μια καλή σχετικά αντίληψη των δυνατοτήτων όλων των ποδοσφαιριστών. Αναγκάστηκε και να πειραματιστεί και να κάνει και ο ίδιος λάθη. Η περίοδος «χάριτος» βέβαια τελείωσε για όλους. Πρώτα για κάποιους παίκτες και μετά και για το ίδιο το τεχνικό τημ, που οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και αυτό.

Μαντούρο και Μάρτενς, φέρουν την σφραγίδα του Στέφενς. Ασφαλώς τους ξέρει πολύ καλά. Ουδείς άλλωστε μπορεί να αμφισβητήσει την αξία τους. Ο Βέλγος είναι και παιχτούρα και ηγετική φυσιογνωμία. Παρεμπιπτόντως, από την στιγμή, που είχε επέλθει συμφωνία με τον Δικέφαλο, θα ήταν αδύνατο να μην έρθει από τώρα. Όλα όσα έλεγαν οι Ολλανδοί, να τον κρατήσουν μέχρι το καλοκαίρι κλπ, ήταν στα πλαίσια του «παιχνιδιού»: ούτε ο ίδιος επρόκειτο να βάζει τα πόδια του στην φωτιά και να διακινδυνέψει τραυματισμό. Ούτε βέβαια ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ρισκάρει, έναν τόσο κομβικό παίκτη (όπως θα είναι ο Μάρτενς).

Πολύ καλός παίκτης είναι και ο Ολλανδός. Μην τον κρίνετε ακόμη, που είναι βαρύς, από την αγωνιστική απραξία. Δεν παίζεις τυχαία στους οράνιε 22 φορές, σε μια θέση, που έχει βγάλει σπουδαίους παίκτες η Ολλανδική σχολή.

Το ερώτημα, που παραμένει για μένα, είναι για ποιες διοργανώσεις ετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ. Με δεδομένο ότι ο Μάρτενς, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Αλλά και με κάποιους άλλους στόχους, που εμφανίστηκαν στο ρεπορτάζ (πχ Φόσεν), που επίσης δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν, μοιάζει το Κύπελλο, η 2η θέση των πλέι-οφ, και ο κορμός για την ομάδα, που θα κυνηγήσει την πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Ληγκ, η στόχευση όλων των κινήσεων του Δικεφάλου.

Σωστά ή όχι, το Γιουρόπα περνά σε 2η μοίρα ή έτσι μοιάζει. Άλλωστε, διαφορετικό να έπαιζε με Σλόβαν Λίμπερετς, και μετά με Γκενκ ή Ανζί και άλλο τώρα με Μπενφίκα και Ντνίπρο ή Τότεναμ . Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος, χωρίς να σημαίνει, ότι δεν έχει ελπίδες ο Δικέφαλος, όπως έχει αποδείξει στην διοργάνωση. Θα χρειαστεί όμως κάθε καλό και ποιοτικό ποδοσφαιριστή, για να κάνει την υπέρβαση. Επιλέγοντας λοιπόν και παίκτες, που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, μειώνει τα ποσοστά του.

Όπως και να χει, όλες οι κινήσεις συνηγορούν, ότι ο ΠΑΟΚ έχει κατανοήσει τα κενά του, τις αδυναμίες του και προσθέτει πινελιές στο υλικό του, για να κάνει το επόμενο βήμα και δεν αρκείται στα κεκτημένα (όπως δείχνει μέχρι τώρα η κατάσταση) απλά μια «δεύτερης θέσης».

M. Τσώχος

Διαβάστε ακόμη...