Φιλικό τουρνουά με Άρη και Ηρακλή (1996)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 2/9/1996, πραγματοποιήθηκε στο Καυτανζόγλειο, τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Φιλικό τουρνουά με Άρη και Ηρακλή (1996)

Ο Δικέφαλος με τον Σουηδό τεχνικό Γκίντερ Μπένγκστον στον πάγκο του, έξι μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (ήττα με 3-1), αντιμετώπισε διαδοχικά πρώτα τον Άρη και μετά τον Ηρακλή, μετρώντας μια ισοπαλία και μια ήττα, σε αγώνες διάρκειας 45 λεπτών.

Αρχικά λοιπόν ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στον Άρη, σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με τις ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να φτάσουν σε κάποιο γκολ χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαριάδη.

Δείτε στιγμές από το παιχνίδι στο video που ακολουθεί ...

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Ηρακλή, από τον οποίον γνώρισε την ήττα με 3-0 (!), σε μια αναμέτρηση που ήταν στο 0-0 ως το 35ο λεπτό.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιοβάνοβιτς ευστόχησε στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παπαχίντζιος και άνοιξε το σκορ, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Μιρτσέκης με κεφαλιά να πετύχει το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 44' με γκολ που σημείωσε ο Κώστας Λαγωνίδης, που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ηρακλή.

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκε αρχικά ο Γκίντερ Μπένγκτσον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1996-1997

Διαβάστε ακόμη...