Άλμα πρόκρισης στον τελικό του 2001...

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 4/4/2001, ο μετέπειτα κυπελλούχος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα της Αθήνας (Σμύρνης πλέον), για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2000-2001...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Άλμα πρόκρισης στον τελικό του 2001...

Στην 59η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2000-01 μετείχαν συνολικά 50 σωματεία (16 Α΄ Εθνικής, 16 της Β΄ και 18 Γ΄ κατηγορίας) και διεξήχθη σε 5 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στην προκριματική φάση υπήρξαν 8 όμιλοι των 6 ομάδων, ενώ 2 ομάδες προκρίθηκαν χωρίς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Παναχαϊκή, Καβάλα, Ατρόμητο Αθηνών, Ναυπακτιακό και Αμπελόκηπους και πέρασε σαν πρώτος με 28 βαθμούς, τους περισσότερους σε αυτήν τη φάση, από όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στη διοργάνωση!

Στον β' γύρο απέκλεισε τον παπαναστασιακό, παίρνοντας ισοπαλία στη συνοικία (1-1) και επικρατώντας στην Τούμπα με 2-0, ενώ στους προημιτελικούς έστειλε στο σπίτι της την Ξάνθη, σημειώνοντας δύο νίκες (2-0 στην Τούμπα και 1-2 εκτός).

Ένα βήμα πριν τον τελικό, ο Δικέφαλος βρήκε στον δρόμο του τον Απόλλωνα της Αθήνας (Σμύρνης πλέον) και σαν σήμερα στις 4/4/2001, έγινε το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία 12.000 θεατών (9.263 τα εισιτήρια).

Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς άνοιξαν το σκορ στο 22', όταν ο διαιτητής Ευθυμιάδης έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Χατζησήση στον Ναλιτζή, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γεωργιάδης γράφοντας το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα (32'), ο Σπάσιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Αμπονσά από κοντά είχε εύκολο έργο να σημειώσει το 2-0, εκμεταλλευόμενος αδράνεια του τερματοφύλακα Θεοφάνους και των αμυντικών των φιλοξενούμενων (αρχική εικόνα)!

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο 55' μαύρα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την Τούμπα, καθώς ο Χατζής μείωσε σε 2-1.

Στο 73' ο Ναλιτζής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Στο 83' ο Καφές βρήκε με κάθετη τον Οκκά, αυτός με τακουνάκι τον Γεωργιάδη και ο τελευταίος αφού απέφυγε τον Θεοφάνους, από πλάγια θέση έκανε το 4-1.

Στο 85' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι το σκορ με τον Σκαρμούτσο, σε 4-2.

Στο 87' ο Καφές με ωραία γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Βενετίδη έγραψε το τελικό 5-2, ένα σκορ που ήταν κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση για τον Δικέφαλο!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Γεωργιάδης, Καφές και Οκκάς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Βενετίδης, Αμπονσά, Ουντέζε, Μπράτιτς (70' Οκκάς), Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (84' Καραδήμος), Ναλιτζής, Τετράτζε, Σπάσιτς (76' Καφές)

Απόλλων Αθηνών: Θεοφάνους, Χατζής Σπ., Διαμαντής, Ιωάννου, Χατζής Μιχ., Παπαδημητρίου (72' Μήλος), Δήμας (35' Σκαρμούτσος), Λαμπριάκος, Βιτσέκας, Βουρεξάκης (79' Αντάτο), Χατζησήσης

Δηλώσεις Μπάγεβιτς:

"Είναι καλό το σημερινό σκορ, αλλά στο Κύπελλο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται! Ο Απόλλων ήταν πολύ καλός και έπαιξε γρήγορα και δυνατά, ενώ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ξέραμε ότι είναι αξιόλογος αντίπαλος, αλλά και πάλι δεν αποφύγαμε τα λάθη. Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι στη ρεβάνς και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να πάρουμε την πρόκριση."

* Μετρημένοι (28 για την ακρίβεια!) ήταν οι οπαδοί του Απόλλωνα που βρέθηκαν στη θύρα 8 της Τούμπας και μόλις τελείωσε η αναμέτρηση φώναξαν "φύγε - φύγε" στον τότε πρόεδρό τους Κώστα Αλαμάνο! Τους ακολούθησε άμεσα και το υπόλοιπο γήπεδο με αποδέκτη του συνθήματος τον ... Μπατατούδη!

* Και μια ο λόγος για τον Μπατατούδη, εκείνες τις μέρες ήταν σε ... συζητήσεις με ... τον βασιλιά τον μαγιό (Πάνος Παπαδόπουλος), μια ακόμη υπόθεση "παπάς", στις πλάτες του τότε πολυβασανισμένου διοικητικά ΠΑΟΚ...

* Τον Λαμπριάκο λίγο πολύ τον γνωρίζουμε. Ο τύπος δεν παρέλειψε να προκαλέσει με τη συμπεριφορά του για πολλοστή φορά τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς μετά τη λήξη της αναμέτρησης, καθυστερούσε εσκεμμένα να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας μια άκρως προκλητική στάση και χρειάστηκε να τον συνοδεύσει ως την καταπακτή ο Τοχούρογλου για να γλιτώσει τη βροχή των αντικειμένων που τον περίμενε!

Διαβάστε ακόμη...