Την εκτέλεσε ο Κλάους! (2011)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/4/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Την εκτέλεσε ο Κλάους! (2011)

Ο Δικέφαλος με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.566 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 68'.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη, χωρίς να πιάσει καλή απόδοση και έκανε σημαντικό βήμα για να κλειδώσει τη θέση του στην πρώτη 5άδα που οδηγεί στα play offs. Οι Θεσσαλοί με την ήττα τους βρέθηκαν ακόμα πιο κοντά πλέον στη Β΄...

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκε ο μέτριος ΠΑΟΚ να κερδίσει και χρειάστηκε να έρθει από τον πάγκο ο Στέφανος Αθανασιάδης, για να αναγκάσει τους βυσσινί να αρχίσουν μετά το καινούριο γήπεδο που απέκτησαν εκείνη τη χρονιά, να κάνουν σκέψεις και για την Β' Εθνική.

Ο Μάκης Χάβος κατέβασε τελικά την ομάδα με 4-2-3-1 με αρκετές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του σε σχέση με αυτά που περιμέναμε οι περισσότεροι.

Ξεκίνησαν ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, Έτο και Λίνο στα άκρα της άμυνας, Κοντρέρας και Μαλεζάς κεντρικοί αμυντικοί, Γκαρσία και Βιτόλο αμυντικά χαφ, με τον Ίβιτς μπροστά τους, ο Ελ Ζαρ δεξιά και ο Βιεϊρίνια στα άκρα και ο Μουσλίμοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Μουδιασμένα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες με τον Δικέφαλο βέβαια να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση για να δημιουργήσει παιχνίδι -ιδιαίτερα μετά το πρώτο 10λεπτο- τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα...

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 15' με τον Ίβιτς να δέχεται εξαιρετική σέντρα του Έττο από τα δεξιά αλλά το σουτ που έπιασε ο Σέρβος στην κίνηση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ...

Στο επόμενο λεπτό ο Μουσλίμοβιτς διαμαρτυρήθηκε για αντικανονικό μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Ταβλαρίδη (υπήρχε παράβαση) ενώ στο 17΄μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια το μπλόκαρε ο Αμπάρης.

Στο 31΄αντικαταστάθηκε ο Πάμπλο Γκαρσία -από τα πόδια του οποίου περνούσαν όλες οι μπαλιές- αφήνοντας τη θέση του στον Αρίας, αλλά ο ρυθμός της ομάδας έπεσε και ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να απειλεί.

Στο 40΄η Λάρισα απείλησε για πρώτη φορά με τον Κουζέν να πιάνει κεφαλιά από καλή θέση και η μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Χαλκιά.

Στο 45΄ο Αρίας σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή του Αμπάρη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή (!!!) του ΠΑΟΚ μετά το 17΄και είναι δείγμα του πόσο μέτριος ήταν ο "Δικέφαλος" στο πρώτο 45λεπτο...

Προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, στατικότητα στο παιχνίδι και γενικά μια εικόνα που αποτελεί συνέχεια των μέτριων τελευταίων εμφανίσεων! Πολλοί πρωτοκλασάτοι παίκτες έδειχναν μια χαλαρότητα αδικαιολόγητη...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 47΄με τον Μουσλίμοβιτς, το δυνατό όμως σουτ του Βόσνιου απέκρουσε δύσκολα ο Αμπάρης στη γωνία του.

Στο 57΄μπήκε στο γήπεδο ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Βιτόλο, το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 σε μια προσπάθεια να γίνει πιο επιθετική η ομάδα και να απειλήσει την εστία των Λαρισαίων.

Στο 62΄ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από τα δεξιά αλλά ο Νταμπίζας πρόλαβε τον Μουσλίμοβιτς και έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα (64΄) ο Χάβος έριξε στο ματς και τον Αθανασιάδη στη θέση του Μουσλίμοβιτς που να σημειώσουμε ότι έκανε και σήμερα κακό παιχνίδι, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στις φετινές προβληματικές εμφανίσεις του.

Ο μικρός -που κάποιοι καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι μεγάλωσε- άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και στο 68΄άνοιξε το σκορ αποδεικνύοντας δικαιολογημένα γιατί αποκαλείται εκτελεστής της ΑΕΛ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο επόμενο λεπτό με τον Τσιμπάμπα που βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, το σουτ που επιχείρησε ο Αφρικανός, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά...

Στο 88΄ο Χαλκιάς φώναξε παρών αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ κεφαλιά του Νταμίζα ενώ στο 90΄η ΑΕΛ έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Ταλ (2η κίτρινη) ενώ μετά τη λήξη της αναμέτρησης αποβλήθηκε και ο Αμπουμπακάρι, από τον διαιτητή Βοσκάκη. Λίγο νωρίτερα ο Αθανασιάδης παραλίγο να σκοράρει προσπαθώντας να κλέψει την μπάλα από τον Αμπάρη.

Απίστευτα κακός ο πρώτος βοηθός, τα έβλεπε όλα βυσσινί και προκάλεσε με τις αποφάσεις του τους παίκτες, τον πάγκο αλλά και τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Προβληματικός και ο Βοσκάκης που ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς - Έτο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία (31΄Αρίας), Βιτόλο (57΄Σαλπιγγίδης), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (64΄Αθανασιάδης).

ΑΕΛ: Αμπάρης, Ταλ, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Κόζακ, (60΄Αμπουμπακάρι) Ιγκλέσιας, Πανκράτ (13' Μπλάζεκ), Μετίν (76΄ Κανόμπιο), Τσιμπάμπα - Κουζέν.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, στάθηκε περισσότερο στην κατάκτηση των 3 βαθμών μιας και η απόδοση της ομάδας δεν τον ικανοποίησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος:

"Στο 1ο ημίχρονο η απόδοσή μας δεν ήταν καλή. Δεν είχαμε ρυθμό και γρήγορη ανάπτυξη. Γνωρίζαμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη οι τρεις βαθμοί και αυτό σε συνδυασμό με την αναγκαστική αλλαγή του Γκαρσία μας αποσυντόνισε. Στο 2ο ημίχρονο με την αλλαγή του σχήματος σε 4-4-2 και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε, πιέσαμε περισσότερο και φτάσαμε στο γκολ που μας έδωσε τη νίκη."

Για τον τραυματισμό του Γκαρσία, ανάφερε: "Ο Γκαρσία είχε ενοχλήσεις στο δεξί λαγονοψοΐτη".

Σε ερώτηση για τη μη χρησιμοποίηση του Στέφανου Αθανασιάδη σε περισσότερα παιχνίδια, υποστήριξε: "Ο Αθανασιάδης είναι μια εξαιρετική περίπτωση παίκτη και πρέπει να τη διαχειριστώ καλά. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα στην προπόνηση και να δουλεύει στο 100%. Είναι εύκολο να βάζω τους παίκτες που θέλει ο κόσμος, αλλά εγώ δε θα κάνω ποτέ ζημιά σε ποδοσφαιριστή και στον ΠΑΟΚ".

Τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Αθανασιάδης...

Για το ότι δεν ξεκινάει στη βασική ενδεκάδα, ανέφερε: "Αν ξεκινήσω ή όχι στο αρχικό σχήμα είναι δουλειά του προπονητή. Εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου και από εκεί και πέρα, είναι δική του δουλειά τι θα κάνει. Είναι ο άνθρωπος που μας βλέπει σε κάθε προπόνηση και ξέρει τι πρέπει να κάνει".

Για το ότι αφιέρωσε το γκολ του στο γυμναστή της ομάδος, Γρηγόρη Καβαλιεράτο, είπε: "Εδώ και τρεις μέρες μου λέει ότι θα σκοράρω. Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι το ίδιο έλεγε και για τον Ελ Ζαρ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο".

Για τον αγώνα, σχολίασε: "Θέλαμε το παιχνίδι πολύ. Ξέραμε πόσο σημαντικοί είναι οι 3 βαθμοί. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: "Έχω ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Νομίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι στον ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια".

Ο Ντιέγκο Αρίας, με δηλώσεις του κατά την έξοδό του από την Τούμπα στάθηκε στη σημαντικότητα της νίκης, ενώ για την προσωπική του απόδοση τόνισε πως παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνεται.

"Πετύχαμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Καταφέραμε να πάρουμε την νίκη ασκώντας πίεση στον αντίπαλο".

Για το τι του έκανε περισσότερη εντύπωση στο παιχνίδι, είπε: "Η πίεση που είχαμε μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε το γκολ.

Για την προσωπική του απόδοση, ανέφερε: "Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου. Θεωρώ όμως, πως με περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μου, θα είμαι πολύ καλύτερος".

Διαβάστε ακόμη...