Πως οδηγηθήκαμε στην απόφαση για αναστολή πριν το... οριστικό λουκέτο!

Από pok24.com:Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα από το PAOK24, το λουκέτο στην Σούπερ Λίγκα θα παραμείνει μέχρι τις 24 Απριλίου και μετά θα συζητηθεί διεξοδικά το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο σημερινό συμβούλιο της Λίγκας που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.
Πηγή: paok24.com
Πως οδηγηθήκαμε στην απόφαση για αναστολή πριν το... οριστικό λουκέτο!

Σε αυτό, εκπροσωπήθηκαν όλες οι ομάδες που παίρνουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1 καθώς και η ΕΠΟ μέσω του αντιπροέδρου της, Στέργιου Αντωνίου, με τον λόγο να παίρνει αρχικά ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου και εν συνεχεία ο Αλέξης Κούγιας και ο Θόδωρος Καρυπίδης (του Ανέστη).

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε πως επιθυμία της Λάρισας είναι η διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ και πως ο ίδιος είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος, με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ Άρης να προτείνει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, λέγοντας λίγο αργότερα πως "αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τα συμβόλαια των παικτών μας, τι θα κάνουμε με τους παίκτες που γκρινιάζουν και θέλουν να πληρωθούν μέχρι τις 24 Απριλίου;".

Εν συνεχεία, Αστέρας Τρίπολης και Βόλος πρότειναν να υπάρξει παράταση της αναστολής και το ενδεχόμενο διακοπής να συζητηθεί στο τέλος Απριλίου, με τον Βόλο να τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης!

Από την δική του πλευρά, ο Γιάννης Αλαφούζος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ ο Ηλίας Πουρσανίδης για λογαριασμό του ΟΦΗ συμφώνησε για παράταση της αναστολής και ο Άριστείδης Πιαλόγλου υπέρ του σεναρίου να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ!

Υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και υπέρ της αναδιάρθρωσης τάχθηκε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας, ενώ ο Τάκης Αγραφιώτης για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε "να τα πούμε ξανά σε 2-3 εβδομάδες", πριν πάρει τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και υπογραμμίσει πως η όποια απόφαση παρθεί πρέπει να είναι ομόφωνη για το συμφέρον όλων!

Υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος εκφράστηκε και ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου, για να πάρει στη συνέχεια τον λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης που σημείωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι θετικός στην οριστική διακοπή υπό δύο βασικές προυποθέσεις! Σε ότι αφορά τη Λαμία, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ απλά συμφώνησε με την απόφαση για νέα αναστολή, όπως και ο Μηνάς Λυσάνδρου με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αυτό που πρέπει να καταγραφεί είναι πως στο τραπέζι έπεσε η απόφαση για δημιουργία μίας ομάδας εργασίας αποτελούμενη από έξι μέλη, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις!

Αιτία; Η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στην τηλεδιάσκεψη, η οποία προκάλεσε την δυσφορία του Τάκη Αγραφιώτη, αλλά και την αντίδραση του εκπροσώπου της ΠΑΕ Βόλος, Παναγιώτη Λούτσου!

"Ο κ. Λούτσος λέει ό,τι του υπαγορεύει ο Μπέος" είπε χαρακτηριστικά ο Τάκης Αγραφιώτης, "δεν ανέχομαι να ακούω τέτοια πράγματα" ανταπάντησε ο Παναγιώτης Λούτσος, ο οποίος ως απάντηση στο ερώτημα του Ολυμπιακού "με ποια ιδιότητα βρίσκεται στο συμβούλιο ο Αχιλλέας Μπέος", διερωτήθηκε: "Ο κ. Μαρινάκης με ποια ιδιότητα μίλησε;"

Στο τραπέζι έπεσαν και θέματα οικονομικής φύσεως, όπως για παράδειγμα το τι θα συμβεί με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ενώ την εξαμελή ομάδα εργασίας στελέχωσαν οι τέσσερις "μεγάλοι" μαζί με Λάρισα, Ατρόμητο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι τις 24 Απριλίου, με το πιθανότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή να αναφέρει πως θα είναι και η τελευταία πριν την οριστική διακοπή του!

Διαβάστε ακόμη...