Άδικη, αλλά γλυκιά ήττα στο Γ.Καραϊσκάκης (2014)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 2/4/2014, ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 στο Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό, στα πλαίσια του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2013-2014...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Άδικη, αλλά γλυκιά ήττα στο Γ.Καραϊσκάκης (2014)

Ο Γεωργιάδης κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Σκόνδρα στην άμυνα, Νάτχο - Κάτσε αμυντικά χαφ, στη μεσαία γραμμή Στοχ – Βούκιτς – Λίνο και προωθημένο τον Αθανασιάδη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν πολύ στη μεσαία γραμμή και πέτυχαν δύο γκολ σε μόλις 11 λεπτά. Στο 8' με τον Ντομίγκεζ και στο 11' με τον Φουστέρ. Και τα δύο γκολ με μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς μας που κόλλησε...

Ο ΠΑΟΚ αντίθετα μπήκε πολύ παθητικά στο γήπεδο, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να αλλάξουν δεύτερη πάσα και δεν υπήρχε ούτε το καθαρό μυαλό ούτε η απαραίτητη ενέργεια που όλοι περιμέναμε να δούμε, στο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε ματς της χρονιάς από τους ίδιους.

Η αμυντική γραμμή κάθε φορά που παίκτης του Ολυμπιακού είχε την μπάλα, είτε βρισκόταν στις πτέρυγες είτε στον άξονα, πελαγοδρομούσε. Με το 2-0 εις βάρος του, ο ΠΑΟΚ άρχισε να περνάει τη μεσαία γραμμή και να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά αυτό μετά το 25'.

Στο 31' ο Αθανασιάδης πέτυχε εξαιρετικό γκολ - προηγήθηκε πανέμορφη σέντρα του Λίνο- και την ώρα των πανηγυρισμών παίκτες του Ολυμπιακού έπεσαν στον Αθανασιάδη, ο Καλογερόπουλος, έβγαλε κίτρινη στον Φουστέρ, κίτρινη στον Νάτχο και στον Στοχ κόκκινη.

Από όλο αυτό το σπρωξίδι ο Καλογερόπουλος είδε μόνο του Στοχ. Ενώ ο Φουστέρ έσπρωξε πρώτος τον Κλάους, για να τον ακολουθήσει ο Βαλντέζ που είχε ήδη κίτρινη ...

Ο Γεωργιάδης στο 44' έριξε στο ματς τον Λούκας αντί του Βούκιτς, ενώ ήταν φανερό πως το γκολ του Κλάους πάγωσε τους Πειραιώτες που παρά την αριθμητική υπεροχή δεν απείλησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού ήταν ο Κάμπελ, από αυτόν ξεκινούσαν οι επικίνδυνες επιθέσεις του ολυμπιακού, το μαρκάρισμά του το είχε αναλάβει ο Τζαβέλλας με βοήθειες από τον Λίνο που έπαιζε μεσοαμυντικά κυρίως. Δεν τα πήγαν άσχημα ...

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι είχαν τον χώρο και έφεραν το παιχνίδι προς την περιοχή μας, χωρίς όμως να έχουν την ενέργεια που είδαμε στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ πρόσεχε τα νώτα του, περίμενε τον Ολυμπιακό και είχε το νου του στις αντεπιθέσεις. Η άμυνα έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου, που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών.

Πέντε ημίχρονα να παίζαμε, οι γηπεδούχοι δεν θα σκόραραν. Το καλό πρώτο 15λεπτο, αποδείχτηκε όαση σε εκείνη την εμφάνισή τους... Πλέον ομάδα και λαός τους περίμενε στην Τούμπα για να τα πούμε όπως παλιά, στον αγώνα ρεβάνς που έγινε στις 16/4/2014 ...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο, Εντινγκά (46' Σάμαρης), Μανιάτης (68' Πέρες), Πουστέρ (80' Σαβιόλα), Κάμπελ, Ντομίνγκες, Βαλντέζ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ. Ινσαουράλδε, Σκόνδρας, Λίνο (68' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Νάτχο (76' Κατσουράνης), Στοχ, Βούκιτς (44' Λούκας), Αθανασιάδης.

Ο Γιώτης Σταματόπουλος (βοηθός του Γεωργιάδη) μίλησε για το παιχνίδι μετά το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου και εξέφρασε τη σιγουριά του για την πρόκριση στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Τα όσα είπε:

"Θεωρώ ότι δεν μπήκαμε με τον καλύτερο τρόπο στο ματς. Δεχτήκαμε έτσι δυο εύκολα γκολ. Μπήκαμε ξανά στο ματς με ένα όμορφο γκολ. Θεωρώ ότι άδικα μείναμε να συνεχίσουμε με 10 παίκτες στο μεγαλύτερο κομμάτι και θεωρώ ότι τα πήγαν καλά δεν επέτρεψαν τις φάσεις στον αντίπαλο μας".

-Είστε ικανοποιημένοι από το 2-1;

"Ναι όταν παίζεις ένα τόσο σημαντικό ματς και τόσο μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο πρέπει να κλείσεις τους διαδρόμους και εμείς τα καταφέραμε".

-Η άποψη σας για την ρεβάνς;

"Είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο παιχνίδι στην Τούμπα θα πάρουμε την πρόκριση".

Ο Στέφανος Αθανασιάδης υποστήριξε πως το κακό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ του στέρησε το δικαίωμα να κυνηγήσει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ, είπε αρχικά για το αποτέλεσμα: ".Όχι δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ήρθαμε για τη νίκη και να πάρουμε την πρόκριση. Στα πρώτα λεπτά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και μείναμε πίσω στο σκορ...Μετά μείναμε με δέκα παίκτες. Τα δώσαμε όλα. Για αυτό κρατήσαμε το 2-1. Σίγουρα έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Όταν έρθει αυτή η στιγμή θα είμαστε συγκεντρωμένοι για την πρόκριση».

Για τη φάση της έντασης, είπε: "Δέχτηκα σπρώξιμο. Δεν ξέρω από ποιον. Μετά είδα πως ο Στοκ πήρε κόκκινη. Δεν κατάλαβα τι έγινε, γιατί ήμουν κάτω. Πήρα την μπάλα για να τη γυρίσω στη σέντρα και να παίξουμε γρήγορα. Τίποτα άλλο".

Για το που κρίθηκε η αναμέτρηση: "Στην αρχή όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Εμείς κάναμε αβίαστα λάθη και μείναμε πίσω στο σκορ. Μετά με την πρώτη ευκαιρία μπήκαμε στο παιχνίδι. Μετά την κόκκινη, αναγκαστικά έπρεπε να αμυνθούμε. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πιστεύαμε σε κάποια ευκαιρία μέσω αντεπίθεσης, αλλά δεν είχαμε δυνάμεις".

Για τον επαναληπτικό: "Σε καμία περίπτωση το σκορ δεν εξασφαλίζει την πρόκριση. Αλλά όταν παίζαμε για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο, μας αφήνει ικανοποιημένους το αποτέλεσμα. Περνάει από το μυαλό μας η ρεβάνς, αλλά κοιτάμε πρώτα το πρωτάθλημα"

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιώργος Γεωργιάδης, μίλησε για την αναγκαστική αμυντική προσέγγιση που έδειξε η ομάδα μετά την αποβολή, τονίζοντας ότι η ήττα δεν εκφράζει τον ΠΑΟΚ και δεν είναι καλό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα:

"Πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα που έφτασε στο σημείο να πλησιάσει στον αποκλεισμό της Μάντσεστερ, οπότε σεβασμός στον Ολυμπιακό. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό και ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο όμορφα γκολ τα οποία προήλθαν από δικά μας λάθη.

Αρχίσαμε να πατάμε καλύτερα από το 25' και μετά. Στην πρώτη μας ουσιαστική ευκαιρία κάναμε το γκολ. Μετά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουμε ποδόσφαιρο με 10 εναντίον 10 ή 11 εναντίον 11.

Παίξαμε με παίκτη λιγότερο και στο πρώτο και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό που θα θέλαμε. Δεν μας εκφράζει η ήττα, δεν είναι καλό αποτέλεσμα για μας. Θέλουμε να περάσουμε στον τελικό και θα το προσπαθήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι".

Για το αν δίνει ποσοστά πρόκρισης στις δύο ομάδες: "Πριν το παιχνίδι ήθελα να κάνω μία δήλωση, μου είπαν από την ομάδα να μην το κάνω και δείξω μεμψιμοιρία, αλλά θα το πω τώρα...

Μία νίκη είναι πάντα μία νίκη, οπότε ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα. Ελπίζω στο δεύτερο παιχνίδι και οι δύο ομάδες να τελειώσουν τον αγώνα με 11 παίκτες, να μη δοθεί πέναλτι σε καμία ομάδα και να κερδίσει ο καλύτερος.

Αναγκαστήκαμε να παίξουμε άμυνα. Τα παιδιά έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ αυτή η εικόνα, να παίζει στο μισό γήπεδο. Για αυτό θα ήθελα να δω ένα παιχνίδι με 11 παίκτες και τις δύο ομάδες. Γιατί και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να κάνουν ευκαιρίες και εμείς είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό.

Γενικά κρατήσαμε την ψυχραιμία μας μέχρι το τέλος ακόμη και χωρίς το αριθμητικό μειονέκτημα".

Για την αποβολή του Στοχ: "Όταν κάνει ένα λάθος ένας παίκτης μας, πρέπει να τιμωρείται, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνεται και με την αντίπαλη ομάδα".

Για το κακό ξεκίνημα: "Μπήκαμε φοβισμένα και το πληρώσαμε. Δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε από το ξεκίνημα του αγώνα. Ξέραμε ότι θα πιέσει ο Ολυμπιακός παίζοντας στην έδρα του, έκαναν ατομικά λάθη οι παίκτες μας και πέτυχε τα τέρματα. Τα παιδιά το ήξεραν, τους είχαμε ενημερώσει κι εμείς. Εντάξει, παίζει και η αντίπαλη ομάδα που είναι πολύ καλή σε αυτό".

Για την κίνηση του Αθανασιάδη να πάρει την μπάλα μετά το γκολ που πέτυχε: "Συμφωνώ ότι οι παίκτες πρέπει να προσέχουν την συμπεριφορά τους, αλλά ο Αθανασιάδης δεν έκανε τίποτα. Πήρε την μπάλα και πήγε στο κέντρο, δεν ξέρω γιατί το έκανε, αλλά δεν ήταν κάτι παράνομο και δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να τιμωρηθεί για αυτό".

Για την ένταση στη συνέχεια: "Από το να μην κάνουμε τίποτα, να είμαστε νωχελικοί, να χάνουμε 4-0 και να νιώθουμε ντροπή, αν είναι να γίνει έτσι, λέω αν, καλύτερα να κάνουμε αυτό".

Ο Γιάννης Σκόνδρας μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως αν ο ΠΑΟΚ εμφανιστεί παθιασμένος στη ρεβάνς, θα περάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά είπε:

"Κάναμε αρκετά λάθη στην αρχή και τα πληρώσαμε. Σταθήκαμε καλά με δέκα παίκτες και πήραμε ένα σκορ που μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Στόχος μας ήταν να βάλουμε ένα γκολ και να κερδίσουμε.

Στο δεύτερο παιχνίδι πρέπει να παίξουμε καλύτερα και πιστεύω ότι αν μπούμε παθιασμένοι θα κερδίσουμε. Όλη η ομάδα δεν μπήκε καλά, αλλά κράτησε το 2-1 με παίκτη λιγότερο. Σίγουρα, υπάρχει πικρία για την αποβολή του Στοχ- τη φάση δεν την είδα- αλλά δε θα μείνουμε σε αυτό, θα τα δώσουμε όλα στο δεύτερο ματς της Τούμπας"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...