Διπλό στις Σέρρες με Γιάννη Ψαρρά! (1984)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 1/4/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Διπλό στις Σέρρες με Γιάννη Ψαρρά! (1984)

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7. 325 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 78' ο Γιάννης Ψαρράς, σε ένα σκληρό παιχνίδι με δύο αποβολές, πέντε κίτρινες κάρτες και πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα (τα οποία ανέχτηκε ο διαιτητής Κολοκυθάς!) κυρίως από πλευράς των γηπεδούχων!

Απέναντι σε έναν άτολμο Πανσερραϊκό, ο ΠΑΟΚ με κλειστή άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις, έφτασε στην πολύτιμη νίκη, αν και βρέθηκε από το 14' (!) με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Κολοκυθάς απέβαλε τον Κωστίκο για εξύβριση, γράφοντας στο φύλλο αγώνα πως τον είπε "καραγκιόζη".

Στο 26΄οι Σερραίοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, με τον Αριτζή να βγαίνει τετ α τετ με τον Παντέλη, αλλά να σουτάρει άουτ, ενώ ίδια τύχη είχαν δύο προσπάθειες του Δημητρίου στο 2' και στο 82'.

Στο 72' αποβλήθηκε και ο Τόσιτς των γηπεδούχων επειδή χτύπησε αντίπαλο.

Στο 79' σημειώθηκε το 0-1 με δράστη τον Ψαρρά, που πήρε την μπαλιά του Αποστόλου και με ψύχραιμο πλασαριστό σουτ, την έστειλε στα δίχτυα του Σκούνα.

Κίτρινες κάρτες πήραν οι Αριτζής, Τραϊανόπουλος, Δημητρίου, Αναστασιάδης (παίκτες του Πανσερραϊκού όλοι, για σκληρό παιχνίδι) και από τον ΠΑΟΚ ο Παντέλης.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ψαρράς, Αποστόλου και Αλεξανδρίδης.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός (Σαββίδης): Σκούνας, Αριτζής, Γεωργιάδης, Τραϊανόπουλος, Αϊβαίδης, Μπάτης (35' Παπαδόπουλος), Παπαδημητρίου, Δημητρίου, Τόσιτς, Μίσιτς (57' Βούρτος), Αναστασιάδης

ΠΑΟΚ (Τσερνάι): Παντέλης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Δαμανάκης, Αποστόλου, Ψαρράς, Κωστίκος

Δηλώσεις:

Παλ Τσερνάι: «Κερδίσαμε με 1-0, παίζοντας με 10 παίκτες και με έναν τρόπο που μας άξιζε! Το αποτέλεσμα αυτό ήταν η σωστή απάντηση στο σκληρό και βάναυσο παιχνίδι των αντιπάλων! Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής δεν ήταν πιο σκληρός. Κρίνω τη νίκη μας δίκαιη»

Σαββίδης (τεχνικός Πανσερραϊκού): «Χάσαμε ένα παιχνίδι το οποίο χρειαζόμασταν πολύ. Οι παίκτες μου έπαιξαν με άγχος και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ψυχωμένα και κέρδισε εκμεταλλευόμενος τα δικά μας σφάλματα»

Γιώργος Κωστίκος: «Σε καμία περίπτωση δεν αποκάλεσα τον διαιτητή καραγκιόζη μόλις είδα την κίτρινη (για μαρκάρισμα στον Δημητρίου), σε αυτό έχω μάρτυρες τους συμπαίκτες μου, οι οποίοι ήταν κοντά και άκουσαν όσα λέχθηκαν! Αν είπα αυτήν τη φράση την είπα μετά την αποβολή μου και πάνω στον εκνευρισμό μου.

Ήταν η πρώτη φορά που με απέβαλλαν, δεν μπορούσα να το πιστέψω και αν μου ξέφυγε κάτι τέτοιο, ήταν πάνω στον εκνευρισμό μου και όχι πριν με δείξει την κόκκινη κάρτα.

Πάντως η αδικία έκανε καλό στους συμπαίκτες μου, γιατί τους έκανε να βάλουν όλες τις δυνάμεις του και να κερδίσουν το ματς. Έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και αν και ήταν λιγότεροι πέτυχαν τη νίκη.

H αποβολή μου έχει κοστίσει πολύ, γιατί θα μείνω μακριά από τα γήπεδα για αρκετό καιρό και δεν θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου»

* Στην αρχική photo διακρίνονται όλοι οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 1983-1984.

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

* Ο Τσερνάι κάθισε στον πάγκο μας σε όλη τη σεζόν, η οποία ήταν η τελευταία για τους Γιώργο Κούδα - Μλάντεν Φούρτουλα - Νέτο Γκουερίνο!

Διαβάστε ακόμη...