Σαν σήμερα: Διπλό τίτλου στη Λάρισα

Από paokfc.gr : Στις 31 Μαρτίου του 1985 ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και κατάφερε να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό, κομβικό στην πορεία του προς τον τίτλο του πρωταθλητή.
Πηγή: paokfc.gr
Σαν σήμερα: Διπλό τίτλου στη Λάρισα

H ΑΕΛ ήταν αήττητη εντός έδρας μέχρι την επίσκεψη του Δικεφάλου, αλλά κόντρα στον μετέπειτα πρωταθλητή ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Χρήστο Δημόπουλο στο 25′, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά μία σέντρα του Αλαβάντα για να γράψει το 0-1. Ο Δημόπουλος στο 84′ με κούρσα έφτασε στη μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε για το 0-2 και έδειχνε να τελειώνει το παιχνίδι, αλλά δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ μείωσε σε 1-2 με ένα… αστείο πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το προβάδισμα μέχρι το φινάλε, πήρε μία πολύτιμη νίκη και εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες των Ολυμπιακού, που έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό, ΑΕΚ που κόλλησε στο μηδέν κόντρα στον Πανιώνιο και Ηρακλή που έφερε 2-2 με την Παναχαϊκή.

Αυτά τα αποτελέσματα έδωσαν απόσταση τριών βαθμών στον ΠΑΟΚ (με βαθμολογικό σύστημα 2-1-0) από τους τρεις διώκτες του, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ηρακλή που μοιραζόταν τη δεύτερη θέση με 31 βαθμούς και τέσσερις από την ΑΕΚ που ήταν στους 30.

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του αγώνα:

 

Διαβάστε ακόμη...