Κλοπή, με ακύρωση κανονικού γκολ! (1964)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 29/3/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Κλοπή, με ακύρωση κανονικού γκολ! (1964)

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 20.000 θεατές (18.884 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, παρά την πολύ καλή του εμφάνιση αν και αγωνίστηκε με σημαντικότατες απουσίες, έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ελβετού Μπούχελι, ο οποίος αλλοίωσε το αποτέλεσμα προστατεύοντας τους φιλοξενούμενους έξω από τα όρια...

Οι νεαροί και πολύ ορεξάτοι παίκτες του ΠΑΟΚ, κατέπληξαν με το πάθος και την αγωνιστικότητά τους, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο, καθώς ο Ολυμπιακός εκείνη τη μέρα στην Τούμπα έπαιξε ΜΟΝΟΝ άμυνα και τίποτε περισσότερο!

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για το ακυρωθέν γκολ του Κούλη Αποστολίδη στο 77' (αρχική εικόνα), με τον παίκτη μας όχι μόνο να καλύπτεται από αντίπαλο, αλλά να δέχεται την μπάλα από αντίπαλο, ένα γεγονός που εξέθεσε τόσο τον βοηθό όσο και τον διαιτητή της αναμέτρησης!

Στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από το πλήθος που βρέθηκε εκείνη το κυριακάτικο απομεσήμερο (στις 16:00 άρχισε το ματς) στην Τούμπα, προς το διαιτητικό τρίο, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που διαιτήτευσε τον ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος ρέφερι!

Χιλιάδες κόσμου είχε περικυκλώσει όλες τις εξόδους της Τούμπας και περίμενε διαιτητές και παίκτες του Ολυμπιακού, με την αστυνομία να τους φυγαδεύει όλους με φορτηγά αυτοκίνητα «τζέιμς».

Στα δύο από αυτά βρισκόταν η αποστολή του Ολυμπιακού και στο τρίτο οι διαιτητές. Η αποστολή του Ολυμπιακού βρέθηκε 2 ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ξενοδοχείο «Αιγαίον»!

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 24ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Αποστολίδη, αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση για γκολ.

Στο 38', ο Αποστολίδης και πάλι βρήκε τον Κούδα, αυτός απέφυγε τους Λουκανίδη και Σημαντήρη, όμως από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε στα ύψη, σπαταλώντας την καλύτερη ευκαιρία μας στο ματς!

Στο 69', ο Σιδέρης σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μακρή, όμως ο Μπούχελι δεν καταλόγισε το πέναλτι, στη μοναδική αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο ματς!

Στο 77' ακυρώθηκε μέσα σε πραγματικό πανδαιμόνιο το καθαρό γκολ του Αποστολίδη, ενώ στα λεπτά που ακολούθησαν ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Ραπτόπουλος, Μουσελεμίδης και Νικολαΐδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Λιτόπουλος, Μαμόπουλος, Ραπτόπουλος, Δούκας, Κούδας, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Νικολαΐδης

Ολυμπιακός: Αυγητίδης, Πλέσσας, Σημαντήρης, Λουκανίδης, Παυλίδης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου, Σιδέρης, Γρηγοριάδης, Γκαϊτατζής, Τζίνης

* Για πρώτη φορά βρέθηκε στο γήπεδο η μητέρα του Κούλη Αποστολίδη, κ. Παναγιώτα, η οποία μετά το παιχνίδι είπε: «Με έφεραν με το ζόρι, θα ξανάρθω όμως είναι υπέροχα»

* Αλλ' αντ' άλλων ο επόπτης Ταστσόγλου όταν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του ζήτησαν εξηγήσεις για το ακυρωθέν γκολ! Αρχικά τους είπε ότι δε σήκωσε σημαία και στα αποδυτήρια δήλωνε πως με υπόδειξή του ακυρώθηκε το γκολ! (Σας θυμίζει κάτι;)

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον γάβρο, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς ΕΔΩ

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

Διαβάστε ακόμη...