Από τον Ζίφκοβιτς, μέχρι τον Στοχ…

Από paok24.com:Το μεταγραφικό παζάρι δεν είναι από τα αγαπημένα του ΠΑΟΚ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Μάλιστα τον περασμένο Γενάρη, ο ΠΑΟΚ δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή με τελευταία δείγματα τα καλοκαιρινά αποκτήματα.
Πηγή: paok24.com
Από τον Ζίφκοβιτς, μέχρι τον Στοχ…

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα εντελώς διαφορετικό για τον ΠΑΟΚ και τον οργανισμό της ομάδας. Από το τέλος της σεζόν που βρήκε το Δικέφαλο αήττητο πρωταθλητή και κυπελλούχο, αλλά και χωρίς προπονητή. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε συναινέσει για την απόκτηση του Ζίφκο Ζίφκοβιτς, των νεαρών Μιχάι και Μελιόπουλου, αλλά του Ροντρίγο Σοάρες.

Πάντως ο ΠΑΟΚ δεν έμεινα μόνο σε αυτές τις κινήσεις. Την ώρα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχωρούσε από την ομάδα και ερχόταν ο Αμπέλ Φερέιρα, ήταν ήδη στη Θεσσαλονίκη και συμφωνούσαν με τον ΠΑΟΚ ο νεαρός Βραζιλιάνος Ντόουγκλας Αουγκούστο και ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ, Μίροσλαβ Στοχ. Τέλος μερικές μέρες πριν από τον αγώνα με τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη να κλείσει το κενό στο κέντρο και έτσι προχώρησε στην απόκτηση του Άντερσον Εσίτι από την Γάνδη.

Συνολικά 7 παίκτες ήρθαν στην Τούμπα το καλοκαίρι, ενώ σε αυτή τη λίστα δεν μπορεί να μπει ο Λάζαρος Λάμπρου που έγινε μόνιμο μέλος της ομάδας, μετά τους δανεισμούς του στον Πανιώνιο και την Φορτούνα Σιτάρντ.

Από τους 7 παίκτες η πρώτη απώλεια ήταν ο Μελιόπουλος. Ο νεαρός άλλοτε παίκτης της Ξάνθης αποφάσισε αιφνιδίως να σταματήσει το ποδόσφαιρο, κάτι που σίγουρα δεν επηρέασε όμως το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, μιας και στην προετοιμασία δεν μπόρεσε να δείξει ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και μετά οι 6 παίκτες που ήρθαν πρόλαβαν και μπήκαν μέσα στο ροτέισον της ομάδας με τελευταίο τον Ενέα Μιχάι που έκανε την πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και μάλιστα σαν βασικός. Εξ αρχής ο Ζίφκο Ζίφκοβιτς έχει μετρήσει 21 συμμετοχές με σημαντικές εμφανίσεις όπως μέσα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, αλλά είχε και κακές βραδιές, όπως αυτή στο Κλ. Βικελίδης που δεν φάνηκε αντάξιος των προσδοκιών. Στην άμυνα εκτός από τον Μιχάι ο ΠΑΟΚ έφερε και τον Ροντρίγο Σοάρες, περισσότερο σαν μία λύση για κάλυψη του Λέο Μάτος, αλλά και σαν επένδυση για το μέλλον, μιας και είναι σε πλήρως παραγωγική ηλικία. Ο Ροντρίγο μέχρι σήμερα στη σεζόν μέτρησε 8 συμμετοχές, τις 5 σαν βασικός και 3 σαν αλλαγή με απολογισμό 2 ασίστ.

Στον άξονα, το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε τον Βέρνμπλουμ, ούτε τον Μαουρίτσιο, ούτε τους Κάνιας και Σάκχοφ και ακόμα δεν είχε βγει μπροστά στην ιεραρχία της ομάδας ο Γιόζιπ Μίσιτς. Έτσι πήρε κατά σειρά τον Ντόουγκλας Αουγκούστο και τον Άντερσον Εσίτι. Ο Βραζιλιάνος μέσος που για πρώτη φορά πέρασε τα σύνορα της χώρα τους για την Ευρώπη, μέχρι και τη διακοπή έχει μετρήσει 22 συμμετοχές με τις 17 να είναι σαν βασικός και σαν απολογισμό 2 γκολ και 1 ασίστ, αλλά και 8 κίτρινες κάρτες. Και όσο Αουγκούστο έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τον άξονα του ΠΑΟΚ, η έτερη μεταγραφή, ο Νιγηριανός Εσίτι μετά τις πρώτες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις με τον Άγιαξ έμεινε πίσω στο ροτέισον της ομάδας. Ξεκίνησε με 7 συμμετοχές σαν βασικός, αλλά έμεινε στις 19 συμμετοχές με τις 11 συμμετοχές σαν βασικός και μόνο 4 μετά την αρχική του προσθήκη στην ομάδα.

Η μέτρια απόδοση του Άντερσον Εσίτι στην ομάδα, έρχεται για να προστεθεί στην έτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που ήθελε ο σύλλογος με την επιστροφή του. Ο Μίροσλαβ Στοχ μετά από μία ονειρική χρονιά με την Σλάβια Πράγας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League, ήρθε και πάλι στην Τούμπα 7 χρόνια μετά με ένα σαφέστατα μικρότερο ποσό από τους Εσίτι και Αουγκούστο. Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να δώσει κάτι παραπάνω από αυτά που δίνει και ο Λάζαρος Λάμπρου, ή πολύ λιγότερα από αυτά που έδωσε ο Δημήτρης Λημνιός. Ο Στοχ μέτρησε 6 συμμετοχές τις 4 σαν βασικός και μόλις μία ασίστ, ενώ στα 35 παιχνίδια, μόλις στα 15 μπήκε στην αποστολή της ομάδας, φανερώνοντας έτσι ότι ο Αμπέλ Φερέιρα δεν τον υπολογίζει σαν βασικό, αλλά ούτε σαν μία δυνατή λύση του ροτέισον της ομάδας.

Ο παραπάνω απολογισμός, δείχνει ότι από τις 7 μεταγραφές του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ πήρε κάποια πράγματα από 2 παίκτες, ο ένας σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο ένας έμεινε εκτός πλάνων και 3 παίκτες ίσως μπορέσουν και βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Διαβάστε ακόμη...