Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά (1978)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 28/3/1978, ο Γκιούλα Λόραντ ήρθε στη Θεσσαλονίκη σαν προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, που επρόκειτο να δώσει φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ένας φίλος ήρθε από τα παλιά (1978)

Έναν Ηρακλή που ενισχύθηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι με παίκτες του ΠΑΟΚ, του Άρη αλλά και του Πιερικού, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη σύνθεση της ομάδας πιο κάτω.

Ο 55χρονος τότε Λόραντ είχε φύγει από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1976 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος (στη θέση του προσλήφθηκε ο Μπράνκο Στάνκοβιτς), όμως οι συμπάθειες και οι φιλίες που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον ΠΑΟΚ ήταν πολλές!

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά και παράγοντες της ομάδας, δίνοντάς του ανθοδέσμες, ενώ τον αποθέωσαν σηκώνοντάς τον στα χέρια, μόλις εμφανίστηκε στην αίθουσα του αεροδρομίου!

Το παιχνίδι έγινε την επόμενη μέρα (29/3), μπροστά σε 20.000 θεατές, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Ηρακλή και η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη με 3-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Χατζηελευθερίου στο 50', Παπαϊωάννου στο 82' με πέναλτι (το κέρδισε ο Ορφανός), Χατζηελευθερίου στο 86' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ για τους Γερμανούς είχε ισοφαρίσει στο 68' ο μεγάλος Γκερντ Μύλλερ!

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Δινόπουλος (46' Φανάρας), Νικολούδης, Πάλλας (46' Ορφανίδης), Φοιρός (46' Χρυσαφίδης), Μαυροδουλάκης, Ξανθόπουλος (81' Μπίκας), Κουσουλάκης, Παπαϊωάννου, Κούδας (46' Χατζηελευθερίου), Αλεξιάδης (46' Ορφανός), Γκουερίνο (46' Καλαμπάκας)

Μπάγερν Μονάχου: Μάγιερ, Ντιντεμάγιερ, Χόρσμαν, Σβάρτσεμπεργκ (55' Βάις), Αουγκεντάλερ, Γιάντσον (46'Εναλ), Ντιρνμπέργκερ, Όμπλακ, Γκερντ Μύλλερ, Χένες, Ρουμενίγκε

* Ο Γκιούλα Λόραντ μετά τον ΠΑΟΚ εργάστηκε τη σεζόν 1976-1977 στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στη συνέχεια για μια διετία (1977-1979) βρέθηκε στον πάγκο της μεγάλης βαυαρικής ομάδας, ακολούθησε το σύντομο πέρασμά του από τη Σάλκε, πριν επιστρέψει στο ΠΑΟΚ το 1980.

Διαβάστε ακόμη...