Άλλη μια τσάμπα ήττα στο ΟΑΚΑ! (1988)

Σαν σήμερα στις 27/3/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Άλλη μια τσάμπα ήττα στο ΟΑΚΑ! (1988)

Με την εξάρα των Σερρών να πονάει αβάσταχτα την ομάδα του ελληνικού δημοσίου, σε εκείνο το ματς, επιστράτευσαν λυτούς και δεμένους για να πάρουν τη νίκη μιας και απείχαν μόλις 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη κάτι που τελικά κατάφεραν με τον διαιτητή Κολοκυθά να μην παραλείπει να βάλει το χεράκι του!!!

Μάλιστα η χαρά του Κοσκωτά ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μετά το ματς έδωσε πριμ 300.000 € σε κάθε παίκτη της ομάδας του Τάις Λίμπρεχτς, μιας και ο τύπος ως γνωστόν έκανε με ξένα κόλυβα μνημόσυνο...

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που το παρακολούθησαν περίπου 50.000 θεατές (46.027 τα εισιτήρια), το σκορ άνοιξε στο 15' με πέναλτι που ανακάλυψε ο Κολοκυθάς σε μια φάση που ο Μαλιούφας διεκδίκησε την μπάλα από τον Σοφιανόπουλο και το μετέτρεψε σε γκολ ο Φούνες (1:06 στο video που ακολουθεί).

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια υποχώρησε, δίνοντας γήπεδο στον ΠΑΟΚ και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλεξανδρίδης μπήκε από τα δεξιά πιεζόμενος από δύο αντιπάλους, πάσαρε στον αμαρκάριστο Λαγωνίδη και αυτός από κοντά ισοφάρισε.

Το τελικό 2-1 ήρθε στο 54' με πλασέ του Σοφιανόπουλου που πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του πεσμένου Γκιτσιούδη, ένα πολύ τυχερό γκολ (παρακάτω εικόνα)!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ πίεσε τους γηπεδούχους, όμως δεν κατάφερε να ξαναφέρει το ματς στα ίσα, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα για να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλά είχε και 1-2 καλές ευκαιρίες στην κόντρα!

Στο 24', σε σέντρα του Σκαρτάδου ο Χατζίδης πονηρά πέταξε με το χέρι την μπάλα κόρνερ προ του Λαγωνίδη που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ο βοηθός "είδε" οφ σάιντ, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας για πέναλτι!

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λεοντιάδης, Λαγωνίδης και Γκιτσιούδης. Ένας ΠΑΟΚ που έχασε το παιχνίδι καθαρά γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ και όχι λόγω της ικανότητας των γηπεδούχων...

Όσον αφορά τον γραφικό Κολοκυθά, έδειξε με περισσή ευκολία την κίτρινη κάρτα στους παίκτες μας (Αλεξανδρίδη, Μαλιούφα, Σκαρτάδο, Λεοντιάδη), ενώ στο 89' ο Σκαρτάδος είδε την 2η και αποβλήθηκε (την επεδίωξε) ...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Χατζίδης, Αλεξίου, Μπανιώτης, Τσαλουχίδης (85' Μπονόβας), Τσιαντάκης (71' Παχατουρίδης), Ξανθόπουλος, Φούνες, Μητρόπουλος, Σοφιανόπουλος

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας (68' Καρασαββίδης), Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τσιπλάκης (73' Ιορδανίδης), Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: "Με διαφορετική διαιτησία ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει τον έναν βαθμό δεδομένο των ευκαιριών που είχαν οι δύο ομάδες.

Ο ολυμπιακός δεν άξιζε τη νίκη. Αμφισβητούμε τη φάση του πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας, ενώ για τις κάρτες που δεν πήραν οι γηπεδούχοι, έχω να πω τούτο: Ο ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει να μην πάρει κάρτες!

Σας αναφέρω το παράδειγμα του Μπανιώτη (έπαιζε στον Ολυμπιακό τότε), που έπιασε σε μια φάση τον Αλεξανδρίδη και δεν πήρε τίποτε, ενώ για παρόμοια φάση στο 37' ο Σκαρτάδος είδε κίτρινη.

Ο Μητρόπουλος καθάρισε τον Τσιπλάκη εν ψυχρώ, αλλά ο διαιτητής δεν είδε τίποτε και πάλι. Αναγνωρίζω ότι ο Κολοκυθάς μπορούσε να κιτρινίσει τον Μαυρέα που έκανε σκληρό τάκλιν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν νευρικός δεν έπαιξε τόσο καλά, και αυτή η κακή απόδοση οφειλόταν στον εκνευρισμό των παικτών λόγω της κρισιμότητας του αγώνα! ΄Ήξερα ότι ο ολυμπιακός θα έπαιζε κομπλέ και θα προσπαθούσε να ξεπλύνει την ντροπή του 6-1, σκορ με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα..."

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζον 1987 -1988 τερμάτισε στην 3η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), με τέρματα 60-27. Συνολικά είχε 17 νίκες - 5 ισοπαλίες - 8 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς, που κάθισε στον πάγκο για 10 ματς (όπως και ολόκληρη τη σεζόν 1986-1987), μέχρι τον Γενάρη, όταν ο τότε πρόεδρος Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, Μπανιώτη - Λίμπρεχτς (μοναδική περίπτωση μεταγραφής προπονητή στα χρονικά).

* Τη θέση του Ολλανδού στα υπόλοιπα 20 ματς πρωταθλήματος, πήρε ο Μιχάλης Μπέλλης ...

Διαβάστε ακόμη...