Φιλίποφ: «Αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, είναι ήρωες!»

Απο sdna.gr: Ο Ντίμα Φιλίποφ «μένει σπίτι» και αναλύει τις σκέψεις του για το πως βιώνει την όλη κατάσταση μέσα από το SDNA, ενώ όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα ξεκαθάρισε: «οι ανθρώπινες ζωές πάνω απ'όλα!»
Πηγή: sdna.gr
Φιλίποφ: «Αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, είναι ήρωες!»

Η ραγδαία έξαρση του κορωνοϊού έχει φέρει... φρένο σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Volley League στην Ελλάδα, που έχει αναβληθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο Ντίμα Φιλίποφ μίλησε στο SDNA για το πως βιώνει την όλη κατάσταση αλλά και το πόσο δύσκολο θα είναι για τους παίκτες να επανέλθουν στο 100%, υπογραμμίζοντας πως αυτή την ώρα δεν έχει σημασία τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα αλλά πρώτα με τις ανθρώπινες ζωές.

Η συνέντευξη φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αρχίσει με το σλόγκαν των τελευταίων ημερών, που δεν είναι άλλο από το «μένουμε σπίτι»...

«Σίγουρα είναι μια πρωτόγνωρη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί για όλους μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε κάθε κίνηση που κάνουμε, να τηρούμε τους κανόνες ώστε να μην ζήσουμε αυτό που γίνεται στην διπλανή μας χώρα όπως η Ιταλία. Προσωπικά, μένω σπίτι, όπως λέει και στο σλόγκαν, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν αγχώνομαι και πολύ. Και αυτό διότι η οικογένεια μου έχει ζήσει πόλεμο στο Ντονμπάς και έχω κάποιες εικόνες διαφορετικές. Επομένως, καθόμαστε σπίτι μας, κάνουμε γυμναστική, βλέπουμε ταινίες και ότι αγαπάει ο καθένας. Εγώ δεν σου κρύβω πως παίζω play station και βλέπω ντοκιμαντέρ για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πρόσθεσε πως: «Συμβολές δεν μπορώ να δώσω, ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την οικογένεια του και τον εαυτό του, να κάνει αυτό που χρειάζεται ώστε να μην βάλει σε κίνδυνο τον κόσμο γύρω του».

Γίνεται όμως και μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο θα μπορέσουν οι παίκτες να επανέλθουν στο 100% και να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα...

«Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Είμαστε σπίτια μας δέκα μέρες, έχουμε μπροστά μας το λιγότερο δυο εβδομάδες ακόμα και αυτομάτως σημαίνει πως θα μείνουμε εκτός κανονικών προπονήσεων για ένα μήνα. Για μια ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό. Όλοι θέλουμε να παίξουμε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η δημόσια υγεία, η χώρα μας και οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω απ'όλα! Άμα χρειαστεί να διακοπεί το πρωτάθλημα για να μην ρισκάρουμε τότε αυτό θα κάνουμε.

Σε πολλές χώρες το πρωτάθλημα τελείωσε χωρίς πρωταθλητή, στην Ρωσία που είναι ο πατέρας μου, μέχρι τις 30 Απριλίου οι ομάδες δεν θα κάνουν προπόνηση και συζητάνε για διακοπή».

Ο πατέρας σου είναι προπονητής στην Νόβα Νοβοκουμπισέφσκ από τον περασμένο Δεκέμβριο, ζει τις ίδιες καταστάσεις στην Ρωσία;

«Στην Ρωσία τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά σε σχέση με εμάς. Κλείσανε μόνο τα σύνορα της χώρας, που θεωρώ ήταν μια πάρα πολύ σωστή κίνηση. Εκεί κάθε χρόνο τα σχολεία μπαίνουν σε καραντίνα. Είναι στο σύστημα υγείας της χώρας. Οι γονείς μου είναι μια χαρά, ρωτάνε μόνο αν έχω φαγητό και νερό σπίτι (σ.σ. γέλια)».

Ήταν όμως και το πρωτάθλημα φέτος αρκετά πιο θεαματικό, συμφωνείς;

«Ναι, φέτος το πρωτάθλημα ήταν πολύ δυνατό στην Ελλάδα, αλλά όπως λέω πάντα, όλα κρίνονται στο τέλος. Δυστυχώς στο Κύπελλο δεν παίξαμε, ενώ όπως ξέρουμε όλοι, το πρωτάθλημα είναι στον... αέρα».

Κλείνοντας, ο Ντίμα Φιλίποφ, δεν παρέλειψε να σημειώσει πως: «Αυτές τις δύσκολες ημέρες, υπάρχουν συμπολίτες μας εκεί έξω που δίνουν μάχες στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού. Γιατροί, αστυνομικοί αλλά και σε άλλα επαγγέλματα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες για εμένα και σίγουρα αρκετός κόσμος θα κατάλαβε ακόμα περισσότερο ότι αυτό που κάνουν είναι λειτούργημα».

Διαβάστε ακόμη...