Εισαγγελέας για τις καταγγελίες χρηματισμού του μέλους της ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη

Από sdna.gr: Προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες και τη μηνυτήρια από τον δικηγόρο Γιώργο Παναγόπουλο, για χρηματισμό του μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλία Αρκούδη,
Πηγή: sdna.gr
Εισαγγελέας για τις καταγγελίες χρηματισμού του μέλους της ΕΕΑ, Ηλία Αρκούδη

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι καταγγελίες και η μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου, Γιώργου Παναγόπουλου, για χρηματισμό του μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλία Αρκούδη, για υπόθεση που σχετίζεται με άδεια απόκτησης μετοχών από ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Football League.

Η Εισαγγελέας Αθηνών, Σαπφώ Κατσανάκη, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Ο Ηλίας Αρκούδης είναι εκ των εισηγητών της υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, και ψήφισε υπέρ της ενοχής και υποβιβασμού των δύο ΠΑΕ, στην εισήγηση - σκάνδαλο της ΕΕΑ.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, την οποία αποκαλύπτει το blog «Δικογραφίες», ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων… «Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζονται ως μαριονέτες του κάθε Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος τελεί σε απόλυτη γνώση της θεσμικής, νομικής και ηθικής ανυπαρξίας τους, ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ! Έτσι εξηγείται άλλωστε, γιατί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, όχι μόνο δεν απάντησε στις καλοκαιρινές καταγγελίες μου για τα σκάνδαλα της Επιτροπής αλλά τους διατήρησε και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, τους... αυγάτισε με τους εκ Πειραιά... επιστήμονες!» αναφερόμενος στην τοποθέτηση δύο μελών της Επιτροπής, δύο 24ωρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αναλυτικά η μηνυτήρια αναφορά:

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Του Γεωργίου Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ,  Δικηγόρου Αθηνών

Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελευ, 

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για την θεσμική εκτροπή εκ μέρους της Επιτροπής Επαγγελματικου Αθλητισμού και συγκεκριμένων μελών της και την σχετική παρέμβαση της Εισαγγελιας, τόσο εγώ, όσο και οι εντολεις μου αισθανόμαστε ηθικά δικαιωμένοι για το ότι ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗΣ, ΑΦΕΡΕΓΓΥΑΣ, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ, ΑΝΑΛΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για τα περιουσιακά δικαιώματα των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα φυσικών και νομικών προσώπων του Επαγγελματικου Αθλητισμού!

Ο τρόπος λειτουργίας της υποτιθέμενης αυτής Ανεξάρτητης Αρχής προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ευτελιζει κάθε έννοια περί της δήθεν ευνομούμενης δημοκρατίας μας και... πατσαβουριαζει όχι μόνο το Σύνταγμα μας αλλά και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Αποτελεί πράγματι παγκόσμια πρωτοτυπία ένα πολιτειακό όργανο να βαυκαλιζεται με το ιδεολογημα της αυτοανακηρυξης του ως... Αθλητικού Αρείου Πάγου, ενώ όλα αυτά τα χρόνια, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΆΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΟΝΤΟΝΗ, του πετυχημένου επί δύο θητείες προέδρου κ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΆΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΚΟΝΤΟΝΗ, του πετυχημένου επί δύο θητείες προέδρου κ. ΠΑΠΑΛΑΚΗ, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ και της έντιμης και αξιοπρεπούς δικηγόρου κ. ΜΑΡΟΥΠΑ, η περιβόητη ΕΕΑ διέλυε τους... κωνωπες (ΗΡΑΚΛΗ, ΑΗΤΤΗΤΟκλπ) και... κατάπινε καμήλες (έγραφε στο... χιόνι χρέη ΠΑΕ, διέγραφε... μονοκονδυλια πολυιδιοκτησίες ΑΡΗ και ΒΕΡΟΙΑΣ), έδινε αφειδώς πιστοποιητικά με ελλιπείς έως άδειους φακέλους, επέτρεψε στις Τράπεζες να μην πληρώνουν τις εγγυητικές επιστολές τους που κάποιες φορές αποδείχθηκαν... κενές από ρευστό, ενέκρινε εικονικά μετοχικά κεφάλαια, χάριζε προνομιακα τα ποσά από τις καταπτωσεις εγγυητικων επιστολών υπέρ των πελατών της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠ εις βάρος των ατυχων που είχαν επιλέξει άλλους δικηγόρους και βέβαια αναδείχθηκε σε καλύτερο νομικό πλυντήριο των στημενων αγώνων των καλοστυμενων και σιδερωμενων φακέλων της SPORTRADAR από αυτό που συνιστούσαν οι... 29 κατασκευαστές πλυντηρίων! )

Και όλα αυτά από τα κυριολεκτικά αδιστακτα μέλη της που ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΌΤΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ" αλλά συνέχισαν να εκτελούν την... ιεροεξεταστικη αποστολή τους,φθάνοντας στο σημείο ΝΑ ΑΡΝΗΣΙΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ!

Ενας αχταρμάς από συνταξιούχους δικαστές με παρελθόν σε όργανα της ΕΠΟ , αμφισβητουμενης κατάρτισης οικονομολογους και νομικούς με μέτρια έως ελάχιστη γνώση κι εμπειρία του αθλητικού δικαίου και της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας (πλην μεμονωμένων εξαιρέσεων), που αδυνατεί να κατανοήσει νόμους και κανονισμούς, που δεν συμμορφωνεται σε δικαστικές αποφάσεις, που βρίσκεται σε διαρκές... rotation με τα μέλη να έρχονται, όποτε θέλουν, να μπαινοβγαινουν πότε για να δώσουν συνεντεύξεις για τις υποθέσεις που δικάζουν και πότε για να... πλευρισουν δικηγόρους, που... που... που να αρχίσεις και που να τελειώσεις!

Και για όσους εστίασαν μόνο στην καταγγελία μου για την απόπειρα δωροληψιας, τους καλώ να αναρωτηθούν ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ!

(Μήπως για την... δόξα ή την ηδονή της εξουσίας?)

Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζονται ως μαριονέτες του κάθε Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος τελει σε απόλυτη γνώση της θεσμικής, νομικής και ηθικής ανυπαρξίας τους, ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!

Έτσι εξηγείται άλλωστε, γιατί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, όχι μόνο δεν απάντησε στις καλοκαιρινές καταγγελίες μου για τα σκάνδαλα της Επιτροπής αλλά τους διατήρησε και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, τους... αυγατισε με τους εκ Πειραιά... επιστήμονες!

Όλα όσα είχα καταγγειλει αποδείχθηκαν αληθή, όπως είναι οσα κατήγγειλα στον Άρειο Πάγο, μεταξύ των οποίων ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕΑ ΟΤΙ ΈΚΑΝΕ... ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ, ενώ επίσης παράνομα χορήγησε πιστοποιητικό στην Νεα ΠΑΕ ΑΡΗΣ, παρότι είχε εικονικό μετοχικό κεφάλαιο, υπόθεση για την οποία ήδη έχω προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών για λογαριασμό  7 εντολεων μου κατά της ΕΕΑ. 

Όλα αυτά τα χρόνια, πλην της δεδομένης εξάρτησης των αποφάσεων της Επιτροπής από πολιτικά και συλλογικά συμφέροντα, και παρότι βοουσαν οι φήμες οτι ένα τουλάχιστον μέλος της ΕΕΑ δωροδοκειτο συστηματικά, (και μάλιστα ακόμα και με μικρά ποσά!) ποτέ δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μου κάποιο σχετικό περιστατικό, ούτε προσωπικά ως χειριστής και εντολοδοχος πολλών υποθεσεων μου είχα δεχθεί οποιαδήποτε ύποπτη κρούση. 

Απλά μου έκανε αλγεινη εντύπωση η μόνιμα εχθρική έως εμπαθής στάση της πλειοψηφίας των μελών της ΕΕΑ απέναντι μου και βεβαίως η δια της πραξικοπηματικης καταστρατηγησης του νόμου ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ CONTRA LEGEM ΣΚΕΠΤΙΚΑ! 

Αυτό όμως που ενίσχυσε τις υποψίες μου οτι η κατάσταση έχει ξεφύγει στο... Βασίλειο της Δανιμαρκιας, ήταν η προκλητική στάση του μέλους της Επιτροπής κ. Ηλία ΑΡΚΟΥΔΗ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 έδινε δημόσιες συνεντεύξεις στα ραδιοφωνικά μέσα της Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας θέση και τελικά προκαταλαμβανοντας την απόφαση της ΕΕΑ για την υπόθεση του πιστοποιητικου της νέας ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016,ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΤΩΝ 7 ΕΝΤΟΛΕΩΝ ΜΟΥ. 

Από τότε πολλά ακούγονταν για το συγκεκριμένο μέλος που συχνά - πυκνά συνέχισε να δίνει συνεντεύξεις για σημαντικές υποθεσεις που εκκρεμουσαν στην ΕΕΑ, όπως άλλωστε έκανε και στην πρόσφατα εκδικασθεισα υπόθεση της φερομενης πολυιδιοκτησιας μεταξυ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗ, όπου κατά την διάρκεια της ακροαματικης διαδικασίας έβγαινε στους διαδρόμους του Υπουργείου και έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την συζητουμενη υπόθεση! 

Στους ίδιους διαδρόμους τον συνάντησα τυχαία, αν θυμάμαι καλά την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου του 2019,γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, προσερχομενος για να δικασω την υπόθεση των εντολέων μου Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ κλπ. 

Μου έκανε εντύπωση οτι περπατούσε σχεδόν... αγκαζέ και μιλούσε με ιδιαίτερη οικειότητα με γνωστό συνάδελφο μου αλλά μόλις με είδε να πλησιάζω, σταμάτησε να του μιλάει και προχώρησε μόνος του προς την καφετέρια του υπουργείου. 

Τότε αφού χαιρέτησα τον φίλο συνάδελφο, πριν καλά - καλά ολοκληρώσω την ερώτηση μου για ποια υπόθεση είχε να συζητήσει, αυτός εμφανώς ταραγμενος έως αγανακτισμενος, εντελώς αυθόρμητα μου εκμυστηρευτηκε οτι "ΤΟ ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΟ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ"!!! 

Έμεινα κυριολεκτικά άφωνος, ο συνάδελφος αναψοκοκκινισμενος συνέχισε προς τις τουαλέτες, μάλλον για να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπό του, κι εγώ πήγα στην γραμματεία της Επιτροπής, όπου διαπίστωσα οτι η υπόθεση του συναδέλφου αφορούσε άδεια απόκτησης μετοχών του νέου ιδιοκτήτη επαρχιακής ΠΑΕ της FOOTBALL LEAGUE. 

Είχα κυριολεκτικά καταχωνιασει το περιστατικό στην μνήμη μου, μέχρι που αυθόρμητα το ανεσυρα και το ανέφερα (χωρίς ποτέ να κατονομασω ούτε το μέλος, ούτε τον δικηγορο,!) σε πρόσφατη συνέντευξη μου, σχετική με την φερεγγυότητα της ΕΕΑ, σε Ραδιοφωνικό Μέσο της Θεσσαλονίκης, από όπου ανακυκλωθηκε αστραπιαία σε πλήθος μέσων. 

Καταπληξη μου προκαλεσε το οτι πριν υποβάλλω την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου, αρκετοί συνάδελφοι, δημοσιογράφοι κλπ. στην προσπάθεια τους να μου εκμαιευσουν το όνομα, μετά την άρνηση μου, ΌΛΟΙ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΙ, με ξαναρωτουσαν "ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΚΟΥΔΗ;" (Είναι αυτό που λέει ο θυμοσοφος λαός μας "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ"!) 

Χωρίς πάντως να θέλω φυσικά να δικαιολογήσω το καταγγελλομενο μέλος της ΕΕΑ, θεωρώ οτι η Επιτροπή είναι διάτρητη θεσμικά και επιρρεπής σε οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση, καθώς ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΥΠΟΤΥΠΩΔΩΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΕΝΩ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!

Επομένως η Ποινική Δικαιοσύνη δι'υμων κυρία Εισαγγελευ, οφείλει να διερευνήσει την όλη υπόθεση και κυρίως την καταγγελλομενη ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕΑκ. ΗΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ, σημειώνοντας οτι αδυνατώ να κατονομασω τον εμπλεκομενο δικηγόρο, ο οποίος μου είπε οτι δεν επιθυμεί να αναφέρω το όνομα του. 

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ, ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ, ΟΠΟΥ  ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΩ, ΩΣ ΌΦΕΙΛΑ, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕΑ κ. ΗΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΠΑΕ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE!

Διαβάστε ακόμη...