Αποφασίζει… τέλος η Basket League – Ποια τα σενάρια

Απο thessports.gr: Σήμερα (23/3) το απόγευμα στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ κατά τη διάρκεια της οποίας, το πιο πιθανό σενάριο είναι να αποφασιστεί η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας.
Πηγή: thessports.gr
Αποφασίζει… τέλος η Basket League – Ποια τα σενάρια

Αυτό άλλωστε αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομάδων, που από δω και πέρα έχουν περισσότερα έξοδα παρά έσοδα, ενώ κάποια εξ αυτών βρίσκονται προ... διαλύσης.

Τι θα γίνει, όμως, αν αποφασίσουν... τέλος; Ακόμη είναι ασαφές αν θα υπάρξει στέψη πρωταθλητή, κάτι που ίσως να είναι κάπως αδιάφορο για τον Παναθηναϊκό που έχει εξασφαλισμένη θέση στην Ευρωλίγκα, ενώ τα εισιτήρια για το Basketball Champions League θα πάνε σε ΑΕΚ και Περιστέρι (βάσει κατάταξης), ενώ ο Προμηθέας θα συνεχίσει στο Eurocup.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον πάτο της βαθμολογίας, όπου... λήξη του πρωταθλήματος δε σημαίνει απαραίτητα πως θα υποβιβαστούν οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, δηλαδή ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Προφανώς για λόγους... δικαιοσύνης, καθώς αμφότεροι, και ιδιαίτερα οι κιτρινόμαυροι, είχαν αρκετες πιθανότητες να σώσουν την χρονιά στα παιχνίδια που απέμεναν.

Μία λύση θα ήταν η αναδιάρθρωση και αύξηση των ομάδων της κατηγορίας σε 16, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα ήταν βιώσιμο για την λίγκα, διότι πολύ απλά περισσότερες ομάδες θα μοιράζονταν τα έσοδα, κάτι που σημαίνε λιγότερα λεφτά για κάθε ΚΑΕ.

Κάποιες πλευρές υποστηρίζουν πως οι ομάδες θα πρέπει να παραμείνουν το πολύ 14, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν πολύ πιο αυστηρά κριτήρια για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Ανάλογα ερωτηματικά υπάρχουν και για τις ομάδες που θα έρθουν από την Α2. Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι σίγουρος πρωταθλητής (όχι μαθηματικά) εξασφαλίζοντας το απευθείας εισιτήριο ανόδου, αλλά υπάρχει η εκκρεμότητα της δεύτερης θέσης που θα προέκυπτε μέσω playoffs. Μέσα σε όλα, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Ολυμπιακού.

Διαβάστε ακόμη...