«Αλλάζει ο κόσμος όπως τον ξέραμε»

Απο paok24.com: Ο Κυριάκος Κυριάκος για το «αποτύπωμα» που θα αφήσει ο κορονοϊός
Πηγή: paok24.com
«Αλλάζει ο κόσμος όπως τον ξέραμε»

Η ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα της επικαιρότητας.

Στο «τσουνάμι» αλλαγών στο οποίο πρόκειται να αφήσει στην παγκόσμια ανθρωπότητα ο κορονοϊός, αναφέρεται σε ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Ο κορονοϊός, εύκολα-δύσκολα θα περάσει, θα νικηθεί και θα γίνει ιστορία. Όμως το αποτύπωμά του αλλάζει τον κόσμο όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα και πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ένα τσουνάμι αλλαγών.

- Πότε τρομοκρατήθηκε τόσο μαζικά ο πλανήτης; Πότε αισθάνθηκε τόσο ανήμπορος απέναντι σε έναν εχθρό; Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν η προηγούμενη φορά, αλλά ο τρόμος ήταν επικεντρωμένος σε συγκεκριμένα μέρη. Φοβάμαι ότι εκείνοι που επιλέγουν να τρομοκρατούν, έχουν τώρα ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να φτιάχνουν στα εργαστήριά τους... Άρα και οι αμυντικές βιομηχανίες έναν νέο τομέα ανάπτυξης.

- Πότε χρειάστηκε πρόσφατα τόσο ισχυρό και παρεμβατικό κράτος στις δυτικές ειδικά κοινωνίες που έχουν παραδοθεί στις «αγορές»; Οι αγορές, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι ιδιωτικές ασφάλειες στάθηκαν αμήχανα σε μια ακόμη κρίση, που υπερβαίνει το ζύγι κόστους-οφέλους, καθώς οι οικονομικοί όροι αδυνατούν να προστατεύσουν την ανθρωπότητα.

- Ο κόσμος εξαγοράζει τις τύψεις του με ένα χειροκρότημα στο μπαλκόνι, για τους ανθρωπους που άλλες φορές ονομάζει υποτιμητικά «δημόσιους υπαλλήλους», όπως τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων και άλλες φορές τους αντιμετωπίζει με αγένεια, όπως τους ντελιβεράδες και τους μανάβηδες.

- Ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός -και στην Ελλάδα και αλλού- έδειξε να μην αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μέρος της λύσης. Ένα πρόβλημα που μπορούμε να λύσουμε μόνο υπεύθυνα και συλλογικά, είχε σπασμένους πολλούς κρίκους. Ανέδειξε τη διαταραγμένη κοινωνική συνοχή παγκοσμίως. Κι αν μέχρι σήμερα η συνοχή ήταν ευχολόγιο, από σήμερα είναι στόχος, γιατί ο ατομικισμός οδηγεί σε μαζικές «ανθρωποκτονίες εξ αμελείας».

- Θα περάσει πολύς καιρός να διώξουμε την καχυποψία της χειραψίας, του αγγίγματος και της επαφής.

- Τις πιο καθυστερημένες αντιδράσεις τις είχαν χώρες και οργανισμοί που έχουν τα περισσότερα να χάσουν. Το ποδόσφαιρο δυστυχώς έδειξε πολύ αργά αντανακλαστικά και άφησε να γίνονται αγώνες με κόσμο ενώ ουσιαστικά είχε ξεσπάσει η πανδημία. Η Αγγλία προτιμά να διασώσει την αγορά σε βάρος της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε ακόμη...