Σενάρια επί χάρτου για την Basket League

Απο basketa.gr: Είπε εύστοχα ένας Ελληνας παράγοντας που ζει για χρόνια τα του ΕΣΑΚΕ ότι "το μισό να κουράζαμε το μυαλό μας τόσα χρόνια, σε σχέση με το πόσες ιδέες έχουν ακουστεί για το τέλος της φετινής σεζόν, το επαγγελματικό μπάσκετ θα... πέταγε και δεν θα ήταν σε τέλμα".
Πηγή: basketa.gr
Σενάρια επί χάρτου για την Basket League

Οσο συμφωνούν όλοι ότι το φετινό πρωτάθλημα αν δεν έχει ήδη τελειώσει απότομα λόγω της πανδημίας, σίγουρα δεν θα ολοκληρωθεί ομαλά, αναζητούν τρόπους ώστε αν με το καλό επανέλθει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς και υπάρχει χρόνος, να βρεθεί μια φόρμουλα για να γραφτεί αγωνιστικός επίλογος.

Μία πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει χρόνος για τις υπόλοιπες αγωνιστικές, είναι εκτός από τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή και την κατάταξη στα ψηλά, να υπάρξουν και πλέι άουτ για τον υποβιβασμό.

Οι... υποπροτάσεις έχουν δύο σκέλη. Η μία που βάζει θέμα προς συζήτηση είναι το αν θα συμμετάσχουν τέσσερις ή οκτώ ομάδες στο κάθε "τουρνουά". Η άλλη, αφορά σε ενιαίο τόπο διεξαγωγής, να μην μετακινούνται οι ομάδες αλλά να πάνε, όσες αποφασιστεί σε έναν τόπο και με 2-3 ματς την ημέρα να βγει η υποχρέωση.

Αυτά βέβαια είναι τα εύκολα. Τα ζόρικα είναι αν δεν υπάρξει ευχέρεια να ξαναπατήσουν παρκέ ομάδες και παίκτες. Και ρεαλιστικά, με τα σημερινά δεδομένα, εδώ μιλάμε για την πιο πιθανή περίπτωση. Εκεί θα πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις. Ποιος θα είναι πρωταθλητής και αν θα υπάρξει τέτοιος, ποιοι θα πάρουν τις ευρωπαϊκές θέσεις που είναι και το πιο εύκολο και το μεγάλο ζόρι, ποιος θα πέσει. Συν φυσικά το ποιος θα ανέβει, αν δεν ολοκληρωθεί και η Α2.

Υπάρχει κι ένα οξύμωρο στην δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αν λήξει πρόωρα η σεζόν μπορεί οι περισσότεροι να απεργάζονται τρόπους να λήξουν και οι πληρωμές προς τους παίκτες, όμως από την άλλη το ίδιο απεργάζονται και οι χορηγοί. Φαύλος κύκλος και εδώ θα είμαστε, όταν με το καλό ομαλοποιηθεί η ζωή θα δούμε πολλά.

Σε πρώτη φάση, πάντως, υπάρχουν δύο κινήσεις, μία που έγινε και μία που έπεται μέσα στην εβδομάδα. Η πρώτη, ήταν η αποστολή επίσημου εγγράφου προς την Πολιτεία, προκειμένου να ενταχθούν και οι ΚΑΕ στις ρυθμίσεις για ελάφρυνση εισφορών λόγω της παγκόσμιας κρίσης. Η δεύτερη, είναι ένα συμβούλιο που προγραμματίζεται, δια τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης, για να ανταλλαγούν σκέψεις για τις επικείμενες αποφάσεις.

Διαβάστε ακόμη...