ΠΑΟΚ και… επίθεση

Απο paokrevolytion.net: Η επιθετική πολυφωνία, οι παίκτες που πήραν τις περισσότερες προσπάθειες, αυτοί που μοίρασαν τις περισσότερες ασίστ αλλά και η σύγκριση με τις αντίστοιχες επιδόσεις που μέτρησε πέρσι στην πορεία του αήττητου Πρωταθλήματος με την απαραίτητη υποσημείωση πως η περσινή σεζόν είχε 30 αγωνιστικές και όχι 26 αφού δεν υπήρχαν πλέι οφ.
Πηγή: paokrevolution.net
ΠΑΟΚ και… επίθεση

Πήρε γκολ από 12 παίκτες

Στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ο Αμπέλ Φερέιρα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 ποδοσφαιριστές (συμπεριλαμβάνουμε και τους δυο τερματοφύλακες). Από τους 20 λοιπόν παίκτες που αγωνίστηκαν σε όλες τις θέσεις, ο Δικέφαλος βρήκε γκολ από τους 12 που σημείωσαν 49 συνολικά τέρματα καθώς υπάρχει και ένα αυτογκόλ. Αναλυτικά οι σκόρερ του ΠΑΟΚ:

Κάρολ Σφιντέρσκι 10
Τσούμπα Ακπομ 7
Αντρέ Βιεϊρίνια 5
Γιόσιπ Μίσιτς 5
Δημήτρης Λημνιός 4
Ινγκι Ινγκασον 4
Λέο Μάτος 4
Δημήτρης Πέλκας 3
Χοσέ Κρέσπο 2
Λάζαρος Λάμπρου 2
Ντ. Αουγκούστο 2
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 1

Οι... άσφαιροι

Οκτώ ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα αν και οι περισσότεροι εξ αυτών την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχαν σκοράρει και μάλιστα παραπάνω από μια φορά. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που φόρεσαν για πρώτη φορά φέτος την ασπρόμαυρη φανέλα. Για παράδειγμα ο Μαουρίσιο αν και αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια φέτος δεν έχει σκοράρει την ίδια στιγμή που πέρσι είχε πέντε γκολ μέσα από 20 συμμετοχές. Ο Λέο Ζαμπά πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 210' και έμεινε χωρίς γκολ (απέχει εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού) ενώ πέρσι είχε πετύχει τρία γκολ. Στην ίδια περίπτωση και ο Ελ Καντουρί που έπαιξε σε 15 παιχνίδια και δεν βρήκε δίχτυα ενώ πέρσι είχε σκοράρει μια φορά. Ακολουθεί ο ενδεικτικός πίνακας με τους... άσφαιρους

Ζοσέ Μαουρίσιο (17 αγώνες – 1022')
Δημήτρης Γιαννούλης (25 αγώνες – 2357')
Φερνάντο Βαρέλα (18 αγώνες – 1527')
Ομάρ Ελ Καντουρί (15 αγώνες – 823')
Αντερσον Εσίτι (12 αγώνες – 628')
Ροδρίγκο Σοάρες (4 αγώνες – 228')
Λέο Ζαμπά (6 αγώνες -210')
Μίροσλαβ Στοχ (3 αγώνες – 184')

Μίσιτς ο μίστερ «πάρε-βάλε»

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος έχοντας καταγράψει 29 ασίστ. Αντιστοίχως πέρσι (όπου οι αγωνιστικές ήταν 30) κατέγραψαν οι ποδοσφαιριστές του 41 ασίστ. Ο Μίσιτς είναι ο παίκτης που έχει τις περισσότερες (7) αλλά είναι πολύ δύσκολο να σπάσει το ρεκόρ που έχει ο Λίνο που σε μια σεζόν είχε 12 στο Πρωτάθλημα. Δεκατρείς ποδοσφαιριστές είναι στη σχετική λίστα και σας τους παρουσιάζουμε:

Γιόσιπ Μίσιτς 7
Δημητρης Λημνιός 4
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 3
Τσούμπα Ακπομ 3
Δημήτρης Γιαννούλης 3
Αντρέ Βιεϊρίνια 3

Από μια ασίστ έχουν οι: Ινγκασον, Πέλκας, Κρέσπο, Ροδρίγκο, Καντουρί, Αουγκούστο, Στοχ

Μόνο ο Σοάρες δεν είχε τελική

Από τους 20 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος υπάρχει ποδοσφαιριστής που δεν έχει ούτε μια τελική προσπάθεια προς την εστία και αυτός είναι ο Ροδρίγκο Σοάρες και αυτό έχει την εξήγηση του αφού στους τέσσερις αγώνες που έπαιξε δεν πήρε προσπάθειες υπηρετώντας τον ειδικό ρόλο που είχε στα δεξιά, δηλαδή να παίζει ως τρίτος στόπερ όταν η ομάδα του έκανε επίθεση. Τις περισσότερες τελικές προσπάθειες πήρε ο Σφιντέρσκι αλλά και ο Μίσιτς με 39 ενώ όσο και αν φαίνεται παράξενο ο Βιεϊρίνια έχει 21. Συνολικά ο Δικέφαλος είχε 311 τελικές προσπάθειε προς την αντίπαλη εστία. Δείτε τη λίστα με τους δέκα πρώτους σε τελικές προσπάθειες.

Κάρολ Σφιντέρσκι 39
Γιόσιπ Μίσιτς 39
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 29
Ντ. Αουγκούστο 28
Δημήτρης Πέλκας 25
Τσούμπα Ακπομ 21
Αντρέ Βιεϊρίνια 21
Δημήτρης Λημνιός 19
Λέο Μάτος 18
Ζοσέ Μαουρίσιο 15

ΠΑΟΚ 2018-19 VS ΠΑΟΚ 2019-20

Οι τέσσερις λιγότεροι αγώνες δεν είναι η απόλυτη δικαιολογία για να εξηγήσει κανείς τις τεράστιες διαφορές που υπάρχουν στα ομαδικά στατιστικά που αφορούν τους τέσσερις πιο σημαντικούς τομείς σε ότι αφορά τις επιθετικές επιδόσεις. Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει φέτος 16 λιγότερα γκολ, ενώ και στην ευστοχία έχει υστερήσει όπως δείχνει η στατιστική «γκολ ανά τελική». Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

ΣΕΖΟΝ 2018-19 ΣΕΖΟΝ 2019-20

Γκολ: 66 Γκολ: 50

Τελικές Προσπάθειες: 349 Τελικές προσπάθειες: 311

Γκολ ανά τελική: 1/5.3 Γκολ ανά τελική: 1/6.2

Ασίστ: 41 Ασίστ: 2

Ετσι ήρθαν τα 50 γκολ

Ο Δικέφαλος πανηγύρισε 49 δικά του γκολ ενώ καρπώθηκε και ένα αυτογκόλ (αυτό στον εκτός έδρας αγώνα στην Τρίπολη). Τα περισσότερα εξ αυτών ήρθαν με σουτ ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μόλις ένα γκολ ήρθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ! Αυτός Δείτε τον σχετικό πίνακα:

Σουτ: 31

Κεφαλιά: 11

Αυτογκόλ: 1

Φάουλ: 1

Πέναλτι: 6

Διαβάστε ακόμη...