Η πρωταθλήτρια Κ19, ο μέσος όρος ηλικίας και οι πρωταγωνιστές

Από sdna.gr: Πρωταθλήτρια Ελλάδας για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Κ19 του ΠΑΟΚ, που δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες των ασπρόμαυρων.
Πηγή: sdna.gr
Η πρωταθλήτρια Κ19, ο μέσος όρος ηλικίας και οι πρωταγωνιστές

Οι τέσσερις πρωταγωνιστές αλλά και ο μέσος όρος ηλικίας που είναι αισθητά μειωμένος.
Πρωταθλητής στην Κ19 αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά ο ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, έχει ρίξει το βάρος αρκετά στο πρότζεκτ των ακαδημιών.

Ο Δικέφαλος έχει να χάσει εντός συνόρων από τα τέλη του 2017 (!), ενώ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία άλλαξε σε μεγάλο βαθμό φέτος, με αισθητά μειωμένο τον μέσο όρο ηλικίας.

Συγκεκριμένα είναι ο τρίτος πιο μικρός σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, πράγμα που δείχνει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, ενώ όπως παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Live Sport, υπάρχουν τέσσερις παίκτες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους παίκτες.

Όποίος παίκτης κι αν είσαι εδώ κάνεις το παιχνίδι σου με Fantasy, Missions, Matchcombo & αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! Πάτα εδώ!

Αυτοί είναι οι Γιώργος Δούμτσης, Κυριάκος Γιαξής, Χρήστος Τζόλης και Πέτρος Καλουτσικίδης, παίκτες που έχουν... μπολιασμένο τον πρωταθλητισμό στο DNA τους.

Γιώργος Δούμτσης

Ο ΠΑΟΚ ανακάλυψε τον Γιώργο Δούμτση σε ένα camp επιλογών στη Φλώρινα, από όπου και κατάγεται. Δυνατός παίκτης, παθιασμένος, με καλό σουτ και έφεση στο σκοράρισμα, τόσο με τα πόδια όσο και με το κεφάλι. Είναι αριστερός, αλλά και δεξιός χαφ, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία τον προτιμά αρκετές φορές στην κορυφή της επίθεσης για να εκμεταλλευτεί την μαχητικότητά του. Πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17 και την Κ19, έχει στο DNA από μικρός τον πρωταθλητισμό. Ζει από το 2013 στους ξενώνες του ΠΑΟΚ, πλέον "Σπίτι των Ακαδημιών". Μπορεί να μην ήταν εξ αρχής στην βασική ενδεκάδα, αλλά όταν πήρε φανέλα βασικού... τα έκανε όλα. Σε 17 εμφανίσεις, σημείωσε 11 γκολ, τα περισσότερα από αυτά πολύ σημαντικά.

Κυριάκος Γιαξής

Η "κολόνα" στη μεσαία γραμμή της φετινής Κ19 είναι ο Σερραίος χαφ. Ήρθε με μεταγραφή από τον Πανσερραϊκό και οι συστάσεις που το συνόδευαν ήταν (και είναι) πολύ καλές, παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 19 ετών έχει ήδη αγωνιστεί με την ομάδα των Σερρών στη Football League. Εξαιρετικός και αμυντικά και επιθετικά, με υψηλή τεχνική και ευφυΐα στο παιχνίδι του. Διακρίνεται για την ωριμότητα, την αντίληψη του και το πως "διαβάζει" το παιχνίδι. Φέτος έχει 22 σερί συμμετοχές, όλες στην ενδεκάδα, με μόλις ένα γκολ, αλλά πολύ μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας του Γκαρσία. Ο Γιαξής, εκτός από μεγάλο ταλέντο, βρίσκεται σε διαδικασία σπουδών, αφού πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σερρών.

Χρήστος Τζόλης

Η φετινή σεζόν είναι αυτή που έφερε την "εκτόξευση" του. Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 2002 στο Μόχανο, ήταν από πολύ μικρός στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και μετά από ένα... διάλειμμα επέστρεψε πιο συνειδητοποιημένος και πιο έτοιμος να δείξει το πλούσιο ταλέντο του. Δαιμόνιος εξτρέμ που παίζει τόσο στα δεξιά όσο και αριστερά, εκρηκτικός, έχει πολύ καλή επαφή με την εστία, σκοράρει και με τα δύο πόδια και εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία. Η στατιστική του τα λέει όλα για τα πεπραγμένα του στον Δικέφαλο. 24 εμφανίσεις (οι 20 ως βασικός) και απολογισμός 19 γκολ (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα) και οκτώ ασίστ. Μάλλον ο τίτλος του MVP έχει βρει κάτοχο...

Πέτρος Καλουτσικίδης

Ο Πέτρος Καλουτσικίδης ανέβηκε από την κ17 ως ένας γρήγορος και ικανός μεσοεπιθετικός, με αρκετά προσόντα που καλείται να ξεδιπλώσει μέσα στο γήπεδο, ωστόσο ο Πάμπλο Γκαρσία είδε μπροστά του έναν σύγχρονο μπακ της δεξιάς πλευράς. Πολύ δυνατός αμυντικά, επιθετικά με τα "ανεβάσματα" του προκαλεί μονίμως πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Πρόκειται για έναν άριστο μαθητή που εισήχθη στο τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και Επιστημών Καβάλας. Είναι το "μηχανάκι" της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία, αφού φέτος μετράει συνολικά 24 εμφανίσεις, από τις οποίες οι 23 ήταν στη βασική ενδεκάδα, με απολογισμό ένα γκολ και τέσσερις ασίστ. Στον ΠΑΟΚ ήρθε το 2016 από την ακαδημία που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη, ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...