Χάθηκε η πρώτη “μάχη”, όχι ο “πόλεμος” – το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης και η επιτροπή εφέσεων

Από sfina.gr: Χάθηκε η πρώτη "μάχη", όχι ο "πόλεμος", λέει το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ μετά την πρωτόδικη απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Σούπερ Λιγκ.
Πηγή: sfina.gr
Χάθηκε η πρώτη “μάχη”, όχι ο “πόλεμος” – το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης και η επιτροπή εφέσεων

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ δεν μπήκε καθόλου στην ουσία της υπόθεσης. Θεώρησε δεσμευτικό το πόρισμα της ΕΕΑ και απλώς επέβαλλε την ποινή, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να κρίνει την ουσιαστική βασιμότητα του πορίσματος και παραθέτοντας διάφορα άρθρα για να αιτιολογήσει το νομικό σκεπτικό του. Λειτούργησε, δηλαδή, ως... Πόντιος Πιλάτος και είπε νίπτω τας χείρας μου.

Υιοθέτησε, βέβαια, το πόρισμα της ΕΕΑ, αλλά επέβαλλε ποινή που στηρίζεται στον νέο αμφιλεγόμενο νόμο της Κυβέρνησης και προβλέπει αφαίρεση βαθμών σε ανάλογες περιπτώσεις, πέντε έως δέκα βαθμών. Το Πρωτοβάθμιο έκρινε ότι έπρεπε να επιβληθεί μία ενδιάμεση ποινή εφτά βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει πλέον στο Δευτεροβάθμιο Όργανο, στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου δικάζουν Εφέτες και θα επιδιώξει να μπουν στην ουσία της υπόθεσης και να δικάσουν για να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση πολυδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης και ότι είναι νομικά αστήριχτο το περιβόητο καταδικαστικό πόρισμα της ΕΕΑ.

Διαβάστε ακόμη...