Όταν Βιεϊρίνια και Ίβιτς έκαναν… πάρτι στην Ξάνθη (video)

Από inpaok.com:Στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League της σεζόν 2009-2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ξάνθη στα «Πηγάδια» όπου και τη νίκησε με το άνετο 0-3 και είχε προσπεράσει προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πηγή: inpaok.com
Όταν Βιεϊρίνια και Ίβιτς έκαναν… πάρτι στην Ξάνθη (video)

10 Χρόνια και δύο ημέρες πέρασαν από εκείνο το Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3, έξι μέρες μετά το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 με το γκολ-έπος του Πάμπλο Γκαρσία. Τα γκολ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος πέτυχαν ο Βιεϊρίνια στο 7′ και στο 66 και ο Ίβιτς είχε κάνει το 0-2 στο 13′.

Μέσα σε 13 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε πετύχει το στόχο του. Κάνοντας δύο ευκαιρίες κατάφερε να πετύχει ισάριθμα γκολ και να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα και έφτιαξε το δεύτερο. Μόλις στο 7' ο Πορτογάλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το χτύπημα φάουλ του Λίνο από τα αριστερά, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Έξι λεπτά αργότερα έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, σέντραρε στον αμαρκάριστο Ίβιτς, ο οποίος ανενόχλητος με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος, παρά τις φωνές του Πορτογάλου τεχνικού για το αντίθετο, άφησαν χώρο στους γηπεδούχους, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να σταματήσουν τις προσπάθειες των Πόι, Κιντάνα και Λέιτε.

Η παρουσία των Γκαρσία, Βιτόλο στο κέντρο αποτέλεσε απροσπέλαστο τείχος για τους παίκτες της Ξάνθης που μοιραία έψαξαν λύσεις από τα πλάγια, χωρίς επιτυχία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μπροστά ήταν... τραγωδία. Το κακό για αυτούς ήταν βέβαια ότι η άμυνα συνέχισε να... μπάζει και ο Βιεϊρίνια στο 66' ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου με το δεύτερό του γκολ.

Έπαιξε όσο χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ και πήρε αυτό που ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο χάρη στην εξαιρετική για μια ακόμη φορά αμυντική του λειτουργία, τον οίστρο του Βιεϊρίνια, αλλά και την πολύ καλή παρουσία των Ίβιτς, Λίνο, Γκαρσία. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (46′ Στίνγκα), Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46′ Έλινγκτον), Λέιτε, Στρμπα, Πόι, Βάλλας, Κιντάνα.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία (89′ Εντίνιο), Βιτόλο, Σορλέν, Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Βιεϊρίνια (80′ Κριστιάνο), Ίβιτς (85′ Φωτάκης), Σνάουτσνερ.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας).

Θυμηθείτε παρακάτω την άνετη νίκη της ομάδας

Διαβάστε ακόμη...