Η εκδήλωση με ομιλητές Φερέιρα και Βιεϊρίνια (pic)

Από thessports.gr: Η κοινή παρουσία του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη και των Αντρέ Βιεϊρίνια, Αμπέλ Φερέιρα στην εκδήλωση «Διπλή καριέρα των αθλητών», που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thessports.gr
Η εκδήλωση με ομιλητές Φερέιρα και Βιεϊρίνια (pic)

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Ολυμπιονίκης μας, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα και ο αρχηγός των νταμπλούχων Ελλάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια.

Ο δις ασημένιος Ολυμπιονίκης του ταεκβοντό ανέφερε για την εκδήλωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Μία από τις πολύ όμορφες εκδηλώσεις που είχα την τιμή να παραβρεθώ το προηγούμενο διάστημα ήταν στην ομιλία για την "Διπλή καριέρα των αθλητών," στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Goal» που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομιλητές μου ήταν ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια και ο προπονητής Αμπέλ Φερέιρα.

Πολλές φορές εμείς οι αθλητές, όσο είμαστε ενεργοί, μας συνεπαίρνει το πάθος των αγώνων και των προπονήσεων μας, χωρίς να σκεφτόμαστε το μέλλον. Τι θα γίνει, όταν όλο αυτό τελειώσει; Όταν σβήσουν τα φώτα και σταματήσει το χειροκρότημα; Όταν το σώμα μας μοιραία, δεν θα μπορέσει άλλο να καταπονηθεί;

Για αυτούς τους παραπάνω λόγους, αισθάνομαι δικαιωμένος που δεν εγκατέλειψα τις σπουδές μου, παρά το πολύ δύσκολο καθημερινό μου πρόγραμμα και αποφοίτησα από το Α.Π.Θ. Είναι πολύ σημαντικό, για έναν αθλητή να συνεχίζει να έχει σκοπό και μετά το πέρας της αθλητικής του καριέρας. Είτε εάν αποφασίσουν κάποιοι (σε αυτούς συγκαταλέγομαι και εγώ) να συνεχίσουν να υπηρετούν τον αθλητισμό μέσα από την ενασχόληση και την προπόνηση παιδιών ή ενηλίκων, είτε αν αποφασίσουν κάποια τελείως διαφορετική στροφή στη ζωή τους, η γνώση, η μόρφωση, η ενημέρωση, δεν πρέπει να σταματήσουν.

Αυτό συμβουλεύω και όσους γονείς με ρωτούν αν το παιδί τους πρέπει να σταματήσει τις σπουδές ή να δώσει λιγότερη βάση στο σχολείο, προκειμένου να πετύχει στον πρωταθλητισμό. Οι διακρίσεις, τα μετάλλια, αν αυτά κάποτε έρθουν, είναι εφήμερα. Οι στόχοι όμως κρατούν για πάντα και είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής σου».

Διαβάστε ακόμη...