Μπαλτάκος για ΣτΕ, Ολυμπιακό και… πολιτικούς!

Για την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει την αίτηση προσωρινής διαταγής του ΠΑΟΚ, τα επόμενα βήματα και την επικοινωνία του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο, εκ των νομικών των νταμπλούχων, Τάκης Μπαλτάκος.
Πηγή: thessports.gr
Μπαλτάκος για ΣτΕ, Ολυμπιακό και… πολιτικούς!

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για την απόφαση του ΣτΕ: «Καταρχήν ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο όταν λέει ότι το θέμα με την αντικατάσταση του εισηγητή είναι κάτι που δεν συνηθίζεται. Αυτό που έχει, επίσης, σημασία είναι ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε πολύ σύντομη δικάσιμο για την ουσία της υπόθεσης. Ο Κούγιας υποστήριξε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τον Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς θα βγάλει απόφαση σε τέσσερα με πέντε χρόνια. Το Συμβούλιο αυτό όμως έβαλε τη δίκη σε 35 μέρες. Όταν τη βάζει τόσο κοντά τότε δεν δίνει εύκολα προσωρινή διαταγή με το επιχείρημα για ποιο λόγο να σας δώσει διαταγή αφού η υπόθεση θα εκδικαστεί. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει στα μέσα Μαϊου οπότε προλαβαίνει να βγει η απόφαση. Εάν σήμερα έβγαινε η προσωρινή διαταγή θα ήταν κάτι καλό αλλά και ότι δεν βγήκε δεν σημαίνει κάτι καθώς ο Αθλητικός Δικαστής προχωρά και θα βγάλει την απόφαση του. Η υπόθεση είναι σύνθετη και θέλει μια στρατηγική. Τα πράγματα είναι καλά. Το ότι δεν βγήκε προσωρινή διαταγή δεν είναι κακό καθώς έχει οριστεί δικάσιμος. Δεν βλέπω ότι έγινε κάτι κακό σήμερα. Θα πάει καλά. Με προβληματίζει ότι άλλαξε ο εισηγητής».

Για την προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο: «Δεν μπορείς να ξέρεις. Μπορεί να βγάλει απόφαση τώρα που μιλάμε και μπορεί και σε ένα μήνα».

Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να περάσει την ιδέα ότι η απόφαση της Επιτροπής είναι δεσμευτικό: «Αυτό είναι το άσχετο του ασχέτου. Ο ΠΑΟΚ προσέφυγε εκεί για κακή σύνθεση της Επιτροπής και όχι για τη δεσμευτικότητα. Δεν μπορεί να νοηθεί η δεσμευτικότητα. Αυτό δεν υπάρχει στο σύνταγμα δεν προβλέπεται. Αυτά που λέει ο Ολυμπιακός τα λέει για να τα ακούνε εκείνοι που γνωρίζουν από νομικά».

Για τη Δικαστή που δίκασε στην ουσία: «Όταν ξεκίνησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού ρώτησε εάν θα πρέπει να μπει στην ουσία και εκείνη απάντησε βεβαίως θα μπείτε στην ουσία και δίκασε επί της ουσίας για ώρα».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Αισιόδοξος είμαι. Τι θα πει δεσμευτικότητα; Αν πάμε σε ένα ποινικό δικαστήριο ο τακτικός δικαστής θα πει ότι επί της ενοχής των κατηγορουμένων δεν θα εξετάσει τίποτα και θα στηριχθεί στην Επιτροπή; Οπότε πάμε στην ποινή; Μπορεί να γίνει τέτοια ποινική δίκη; Αν δεν μπορεί να γίνει τέτοια ποινική δίκη τότε πως θα γίνει πειθαρχική; Η κ. Πρόεδρος ακολούθησε μια κανονική διαδικασία».

Για το ποιος αλλάζει τον εισηγητή του Συμβουλίου: «Ο πρόεδρος του τμήματος για κάποιο λόγο αποφάσισε να αλλάξει τον Εισηγητή. Πολιτικοί υπάρχουν και εκεί στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να κινητοποιούνται. Δεν μπορούν να κινητοποιούνται μόνο οι πολιτικοί των Αθηνών. Όλα παίζουν κάποιο ρόλο. Ακόμη και η κοινή γνώμη επηρεάζει. Για αυτό βγήκα να μιλήσω γιατί ο Ολυμπιακός είχε περάσει την άποψη ότι έχει γίνει το έγκλημα του αιώνα. Κάτι πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ξαναλέω ότι οι πολιτικοί της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κινητοποιούνται και αυτοί».

Διαβάστε ακόμη...