Ήττα στη φλεγόμενη (κυριολεκτικά) Τούμπα (2006)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 26/2/2006, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-2006...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα στη φλεγόμενη (κυριολεκτικά) Τούμπα (2006)

Ο Δικέφαλος μπροστά σε μόλις 8.000 θεατές (7.050 τα εισιτήρια) με νέο προπονητή στον πάγκο του τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου που αντικατέστησε τον Γιώργο Κωστίκο, έχασε με 1-2, έχοντας πολλά παράπονα από τον διαιτητή Μπριάκο!

Ήταν η εποχή Γούμενου, με τον κόσμο να είναι στις επάλξεις προκειμένου να απομακρυνθεί από την ΠΑΕ, ο χειρότερος ίσως πρόεδρος που πέρασε ever από αυτήν, ενώ πριν το ματς, μοιράστηκαν έξω από την Τούμπα φέιγ βολάν που έγραφαν: «Ο λαός του ΠΑΟΚ απαιτεί, ποτέ ξανά στον Γούμενο δεκάρα τσακιστή»

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, στο 75ο λεπτό, είχαμε φωτιά στη θύρα 4 (αρχική εικόνα), την οποία έσβησε η πυροσβεστική, έχοντας την προστασία των ΜΑΤ! «Ρε Μπριάκο είσαι τρέλα, είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα», ήταν το σύνθημα που ακουγόταν πολύ συχνά εκείνη τη μέρα στην Τούμπα!

Όσον αφορά το παιχνίδι, μόλις στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με γκολ που σημείωσε ο Μαχμούντ Σικαμπάλα, με από μπαλιά του Σαλπιγγίδη.

Αμέσως μετά το γκολ οι παίκτες του Ολυμπιακού, την έπεσαν στον βοηθό ζητώντας επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη στον Μπουλούτ, με τον Μπριάκο από όλον αυτόν τον χαμό, να αρκείται με μια κίτρινη στον Τζόρτζεβιτς!

Δέκα λεπτά αργότερα το φάουλ που εκτέλεσε ο Ριβάλντο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης από μπαλιά του Ζαγοράκη βρέθηκε από πλάγια τετ α τετ με τον Νικοπολίδη, πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά της το σουτ του Μίετσελ σταμάτησε στο χέρι του Τουρέ, με τον Μπριάκο να λέει παίζετε!

Στο 32' ο Οκκάς πέτυχε το 1-1 από κοντά, για να διαμορφωθεί το τελικό 1-2 στο 77' από τον Κωνσταντίνου, με τη φάση να ξεκινάει από τραγικό λάθος του Χασιώτη.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 81ο λεπτό και τελείωσε στο 90', χωρίς να παιχτεί ποδόσφαιρο αυτό το διάστημα, με την Τούμπα κυριολεκτικά και μεταφορικά να φλέγεται!

Ακολούθησε τιμωρία δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (0-1 στις 11/3/2006) και με Καλλιθέα (2-1 στις 25/3/2006), για να ξανανοίξει η Τούμπα στο ματς με την ΑΕΚ στις 9/4/2006 (νίκη με 2-1)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ντουμιτρέσκου): Φερνάντες, Ουντέζε (66' Ηλιάδης), Καρυπίδης, Χασιώτης, Φουτσίνι, Μαλαδένης (64' Χριστοδουλόπουλος), Χαραλάμπους (66' Γιασεμάκης), Ζαγοράκης, Σικαμπάλα

Ολυμπιακός (Σόλιντ): Νικοπολίδης, Γεωργάτος (66' Μπαμπαγκίντα), Πάντος, Ανατολάκης, Μπουλούτ, Τουρέ, Τζόρτζεβιτς, Σούρερ, Οκκάς (78' Ντάνι), Ριβάλντο, Κωνσταντίνου

Και η βαθμολογία μετά τα ματς της 21ης αγωνιστικής

Δηλώσεις:

Ίλιε Ντουμιτρέσκου: «Ευθύνομαι για το αποτέλεσμα! Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά, είδα καλή συμπεριφορά και πειθαρχία. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-0, με τις δύο καλές ευκαιρίες που είχε ο Σαλπιγγίδης!

Αντί για το 2-0 ήρθε το 1-1. Στην επανάληψη είχαμε τον έλεγχο και θα μπορούσαμε να πάρουμε κεφάλι στο σκορ με τον Μίετσελ. Στη μοναδική του ευκαιρία ο Ολυμπιακός πέτυχε γκολ, δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, αλλά είδα καλά στοιχεία από την ομάδα.

Αυτή η ομάδα έχει μέλλον! Οι οπαδοί μας ήταν εκνευρισμένοι και κανείς δεν αισθάνεται καλά σε τέτοιες στιγμές. Είμαι χαρούμενος που είδα πολύ κόσμο στο γήπεδο (;)»

Χρήστος Καρυπίδης: «Το ότι θέλαμε το παιχνίδι είναι αυτονόητο. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε όμως δεχθήκαμε να προηγηθούμε από αδράνεια που δείξαμε. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, χρειάζεται πολλά ψυχικά αποθέματα για να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ στην επιφάνεια»

Η ΠΑΕ κάλεσε στο γήπεδο, ελλείψει οπαδών, τους 1.800 αθλητές του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα ... για να φαινόμαστε πολλοί! Απίστευτες καταστάσεις από έναν Γούμενο που απλά μετρούσε μέρες!

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2005-2006, τερμάτισε στην 6η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 44-31

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Νίκος Καραγεωργίου (2 παιχνίδια), ακολούθησε ο Γιώργος Κωστίκος (18 ματς) και η χρονιά ολοκληρώθηκε με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου (10 παιχνίδια)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...