«Δεύτερη πατρίδα για μένα ο ΠΑΟΚ»

Από inpaok.com: Ο «Φαραώ» που ξεσήκωνε την Τούμπα με τις ενέργειές του, Μαγκντί Τολμπά, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και μίλησε για τις αναμνήσεις του από τον Δικέφαλο, τονίζοντας ότι οι «ασπρόμαυροι» είναι σαν δεύτερο σπίτι για τον ίδιο.
Πηγή: inpaok.com
«Δεύτερη πατρίδα για μένα ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Ουάρντα: «O Ουάρντα είναι καλός παίκτης αλλά είναι μικρό παιδί ακόμη και θέλει κάποιον δίπλα του για να του δώσει συμβουλές. Πρέπει να έχει ανθρώπους με πείρα δίπλα του για να τον φυλάνε. Όταν έχεις γύρω σου αυτόν τον θαυμάσιο κόσμο και είσαι σε μικρή ηλικία τότε το μυαλό σου μπορεί να πάρει αέρα αλλά όταν είσαι μεγάλος και σκέφτεσαι μπορείς να το ελέγξεις καλύτερα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή αλλά δεν ήξερα το αποτέλεσμα. Γίνονται και αυτά στο ποδόσφαιρο δεν πειράζει».

Για την τελευταία επίσκεψη στην Τούμπα: «Έχω πολλά χρόνια να έρθω στην Τούμπα. Νομίζω η τελευταία φορά ήταν το 2004. Κάποιες φορές ήθελα να έρθω αλλά δεν μπορούσα λόγω δουλειάς».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι κάτι μεγάλο. Δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά ένα σημείο, μια οικογένεια, μια δεύτερη πατρίδα, οι φίλοι. Πέντε χρόνια που ήμουν εκεί ήμουν ευχαριστημένος από τη δουλειά και τον κόσμο αλλά και τους φίλους που έκανα εκεί».

Για την παρουσία Σαββίδη και την πιθανότητα να υπήρχε μια ανάλογη διοίκηση στα δικά του χρόνια: «Και τότε είχαμε πολύ καλούς παίκτες.Παίζει ρόλο ο Πρόεδρος. Η διοίκηση πρέπει να είναι σκληρή, να έχει επαφές και πείρα».

Για την πιο δυνατή συγκίνηση από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα ήταν μεγάλες στιγμές. Όταν κάνεις ένα καλό παιχνίδι και όλη η Ελλάδα το βλέπει γράφεις ιστορία. Τα καλύτερα παιχνίδια ήταν με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι στην Ελλάδα για διάφορους λόγους. Θυμάμαι μια χρονιά είχαμε χάσει 2-0 για το Κύπελλο και μετά ήρθαν στην Τούμπα και τους κερδίσαμε 3-0».

Για το τι του λείπει από τη Θεσσαλονίκη: «Όλοι. Μου λείπει πολύ ο Κώστας o Γραμματόπουλος που ήταν πατέρας για εμένα. Ήμασταν μια οικογένεια. Ήταν σαν παππούς για τα παιδιά μου, σαν πατέρας για μένα και τη γυναίκα μου. Μου λείπει πάρα πολύ. Ο Μαλιούφας Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης και ο Αναστασιάδης ο Γιάννης. Έχω χρόνια να του μιλήσω. Ήμασταν μια οικογένεια. Ο καθένας έδωσε ότι μπορούσε να δώσει για τον ΠΑΟΚ».

Για το εάν θα ερχόταν ως προπονητής σε ελληνικό σύλλογο: «Βεβαίως. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη...