Επιτέλους νίκη!

Μετά από έξι διαδοχικές ήττες η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 78-65 στο «Παλατάκι» και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Πηγή: paok24.com
Επιτέλους νίκη!


Βαθμολογική «ανάσα» στην προσπάθεια του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην πρώτη οχτάδα πήρε ο Δικέφαλος που ανέβηκε στο 7-11 και στους 25 βαθμούς, μετά από 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Παρά τις απουσίες των Λύμουρα, Τζέλου και με την Αμερικανίδα, Γουότκινς να έρχεται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων», η ομάδα του Β. Μασλαρινού έφτασε σε μία σημαντική νίκη, καλύπτοντας μάλιστα και την διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου στα Γιάννενα.

«Ανοιχτό» ξεκίνημα στο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να «απαντάει» στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων και να περνάει μπροστά με +4 βρίσκοντας λύσεις από αρκετές παίκτριες, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να «προσπερνάει» στο φινάλε της περιόδου (22-23).

Στο ίδιο επιθετικό... μοτίβο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (38-38), με τον ΠΑΟΚ από εκείνο το σημείο και έπειτα να ανεβάζει ρυθμό και με τις Ταρπάγκου, Λιούις, Σύρρα να καταφέρνει να «χτίσει» μία διαφορά πηγαίνοντας μπροστά στα αποδυτήρια με 50-42.

Μπορεί οι «ασπρόμαυρες» να μην ήταν το ίδιο αποτελεσματικές στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως με τις Κωτούλα, Σύρρα και Λέξα κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους (61-55).

Οι φιλοξενούμενες προσπαθούσαν να κρατήσουν επαφή με το σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ με τις Λιούις, Μάλιγκαν, Καρλάφτη πάτησε... γκάζι και από το 34' και μετά άρχισε να «εκτοξεύει» τη διαφορά σε διψήφια τιμή (78-61 στο 38') απλοποιώντας τα πράγματα και φτάνοντας στη νίκη με 78-65.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 50-42, 61-55, 78-65.

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός) : Λιούις 19 (1), Καρλάφτη 11 (2), Κωτούλα 14, Σύρρα 13 (1), Ταρπάγκου 2, Μάλιγκαν 9, Λέξα 10.

Διαβάστε ακόμη...