Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Aπό slgr.gr:Ήλθε η στιγμή για τον ντέρμπι κορυφής, που όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν τους μονομάχους της βαθμολογίας.
Πηγή: slgr.gr:
Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Είναι το μεγάλο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, που θα κρίνει τις θέσεις και τη διαφορά των δύο αντιπάλων, πριν φτάσουν στα πλέι οφ.

Εκεί έχουν άλλα δύο παιχνίδια μεταξύ τους, ενώ τρεις μέρες πριν κληρώθηκαν ως αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ

Αν νικήσει τα δύο παιχνίδια που του απομένουν θα είναι πρώτος στην κανονική περίοδο.

Νίκησε τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ, μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα αν υπολογίσουμε και τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχει τέσσερις σερί νίκες. Στα τελευταία 11 επίσημα έχει 10 νίκες και την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Μόνο για το πρωτάθλημα έχει έξι νίκες στα επτά τελευταία.

Δεν έχει ισοπαλία στα 12 τελευταία, 10 νίκες και δύο ήττες. Η τελευταία του ισοπαλία ήταν με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο στον πρώτο γύρο.

Οι δύο ήττες από Άρη και Παναθηναϊκό ήλθαν σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, αφού δεν είχε χάσει σε 51 αγώνες στη σειρά. Με τον Παναθηναϊκό δεν σκόραρε μετά από 56 παιχνίδια, κι έτσι δεν έφτασε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας, που έχει ο Παναθηναϊκός με 57.

Τώρα έχει χάσει δύο από τα 59 τελευταία παιχνίδια του και έχει σκοράρει στα 58 από τα 59 τελευταία.

Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση, ένα γκολ λιγότερο από τον Ολυμπιακό.
Δεν έχει δεχτεί γκολ σε 11 από τα 18 τελευταία, ενώ είχε δεχτεί και στα έξι πρώτα.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στα τελευταία 15 παιχνίδια μόνο ο Άρης τα κατάφερε. Μόλις πέντε από τα 21 γκολ που έχει δεχτεί μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Τρία δέχτηκε από τον Άρη, ένα από τον Ατρόμητο και ένα από τον Παναθηναϊκό.

Τι μένει...
23.03.2020: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

01.03.2020: Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας

Συμπλήρωσε 30 αγώνες χωρίς ήττα στην έδρα του. Φυσικά αυτός ο αριθμός είναι πολύ μακριά από το ρεκόρ της ιστορίας του, που είναι 62 αγώνες μεταξύ 1976 και 1980.

Έχει σκοράρει και στους 30 αυτούς αγώνες, αλλά και πάλι το ρεκόρ είναι ακόμα μακριά, αφού έχει σκοράρει σε 47 στη σειρά μεταξύ 1974 και 1976.

Έχει κερδίσει και τα επτά τελευταία στο πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, και εννέα για όλες τις διοργανώσεις.
Στα 30 παιχνίδια που δεν έχει χάσει έχει μόνο τρεις ισοπαλίες, δύο από τον Άρη και μια από τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 27.

Ο Ολυμπιακός

Κατάφερε να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά τη νίκη στο Περιστέρι με το γκολ του Χασάν στην εκπνοή και ακολούθησε η εύκολη νίκη επί του Πανιωνίου με τα τρία από τα τέσσερα γκολ στα πρώτα εννέα λεπτά, ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα, έχει μάλιστα φτάσει συνολικά χωρίς ήττα 34 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019. Εκεί που τώρα θέλει να υπερασπιστεί το αήττητό του.

Έχει κερδίσει τα τρία τελευταία του και τα επτά από τα οκτώ, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει δέκα νίκες στα 12 τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Έφτασε τα 50 γκολ και έχει την καλύτερη επίθεση. Έχει πετύχει από δύο φορές πέντε γκολ σε αγώνα του, τέσσερις από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν έχει σκοράρει σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ.

Έχει την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ.

Δέχτηκε δύο από τον Άρη, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 9 από τους 12 τελευταίους αγώνες του, και συνολικά 16 από τους 24 αγώνες του. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 34 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

Τι μένει...
23.02.2020: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός
01.03.2020: Ολυμπιακός - Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας

Με το γκολ στο Περιστέρι στο τέλος του αγώνα απέφυγε το δεύτερο 0-0, μετά από αυτό με την ΑΕΚ. Έχει κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία, αφού είχε κάνει το ίδιο στα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Είναι αήττητος στα 17 τελευταία εκτός έδρας, μετά την ήττα στην Τούμπα πριν από ένα και πλέον χρόνο, με 12 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Το ρεκόρ στην ιστορία του είναι ακριβώς το διπλάσιο, 34 αγώνες χωρίς ήττα εκτός, από το 2012 ως το 2014.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» στα επτά τελευταία, μετά το 1-1 με τον Πανιώνιο. Έχει δεχτεί τρία γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, από Παναθηναϊκό, Άρη και Πανιώνιο. Έχει δεχτεί τα διπλάσια στην έδρα του!

Ολοκλήρωσε τις εξόδους του στις έδρες της περιφέρειας, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ και στις επτά.

Μεταξύ τους

Ήλθαν ισόπαλοι 1-1 στο Νέο Φάληρο στο πρώτο παιχνίδι, αφού δεν είχαν ισοπαλία στα δέκα προηγούμενα επίσημα μεταξύ τους, όπου ο Ολυμπιακός είχε επτά νίκες και ο ΠΑΟΚ τρεις. Οι τρεις από τις νίκες του Ολυμπιακού είναι με μηδενισμό.

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τρία τελευταία, αφού πέρσι νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό. Το δύο στα δύο είχε να το κάνει τριάντα χρόνια ο ΠΑΟΚ.

Αν δεν χάσει και στο σημερινό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα μείνει τέσσερα αήττητος από τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά από το 1987!

Τελευταία φορά που έκαναν δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα ήταν η σεζόν 2012-13.

Πέρσι ο ΠΑΟΚ νίκησε μήνα Φεβρουάριο για πρώτη φορά μετά 30 χρόνια, αφού είχε δύο ισοπαλίες και επτά ήττες σε αυτό το διάστημα.

Μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο

Η Τούμπα έχει να διηγηθεί πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες όταν συναντιούνται εκεί ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Έχουν παίξει 61 φορές για το πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, όχι όλα βέβαια στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε πέρσι 3-1.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει δύο από τις επτά τελευταίες επισκέψεις του στην Τούμπα, τη μία με μηδενισμό. Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες στο διάστημα αυτό, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες.

Πάντως διαδοχικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην έδρα του έχει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ από το 2011, όταν κέρδισε το τελευταίο στα πλέι οφ του 2010 και το πρώτο της επόμενης σεζόν. Δύο νίκες σε διαδοχικά παιχνίδια κανονικής περιόδου έχει να κάνει ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού από το 1991!

Το διάστημα από το 1969 ως το 1992 θα μείνει στην ιστορία, σαν τα 23 ατελείωτα χρόνια του Ολυμπιακού χωρίς νίκη στην Τούμπα! Από τον Σεπτέμβρη του 1969, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε 2-1 εκεί (90' πέναλτι Αφεντουλίδης – 48' σουτ Κουμαριάς, 88' κεφαλιά Σιδέρης), χρειάστηκε να φτάσει ο Μάιος του 1992 για να νικήσει και πάλι με 2-1 (75' σουτ Λαγωνίδης – 42' σουτ Σαββίδης, 54' σουτ Βαϊτσης).

Η ιστορία
Νίκες ΠΑΟΚ: 41

Ισοπαλίες: 23

Νίκες Ολυμπιακού: 59

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Ισοπαλίες: 15

Νίκες Ολυμπιακού: 15

Στον πρώτο γύρο
01.12.2019: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1

(64' πέναλτι Βαλμπουενά – 29' σουτ Ίνγακσον)

Πέρσι

10.02.2019: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1
(3' σουτ Βιεϊρίνια, 19' σουτ Μπίσεσβαρ, 82' σουτ Άκπομ – 87' σουτ Ποντένσε)

Διαβάστε ακόμη...