«Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει!»

Από inpaok.com: Ο Γιώργος Κουλακιώτης μιλά για το μεγάλο ντέρμπι!
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει!»

Για το μεγάλο ντέρμπι με του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, αλλά και την μάχη των δυο, με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε  ο παλαίμαχος στόπερ του Δικεφάλου, Γιώργος Κουλακιώτης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Πως είναι να προετοιμάζεσαι για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι;

«Αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές τα περιμένουν πως και πως, όπως και ολόκληρος ο κόσμος. Πάντα θες να αποδείξεις ότι είσαι η καλύτερη ομάδα, να ευχαριστήσεις τους οπαδούς σου. Υπάρχει και το έξτρα κίνητρο της επιστροφής στην κορυφή, αναφορικά με το αυριανό ντέρμπι».

Έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Με βάση την ως τώρα πορεία των δυο ομάδων, υπάρχει φαβορί για την αυριανή αναμέτρηση;

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έχει δείξει καλύτερα δείγματα γραφής, θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμη και πιο ποιοτική ομάδα από τον Ολυμπιακό. Βέβαια είχαμε προβλήματα σοβαρών τραυματισμών από την αρχή της σεζόν. Σιγά- σιγά οι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο βρίσκουν τον καλό τους εαυτό. Με αυτούς η ομάδα είναι πολύ καλύτερη. Για το αυριανό παιχνίδι θεωρώ ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο και η κούραση που θα έχει ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το ματς».

Θα κρίνει κάτι αυτό το παιχνίδι στην «μάχη» του τίτλου;

«Επειδή φέτος υπάρχουν τα play off, το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα έχει κυρίως ψυχολογικό αντίκτυπο στην ομάδα που θα το κατακτήσει. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει, θα ανέβει στην κορυφή και θα δώσει όρεξη στα παιδιά, για την συνέχεια, που θα κρίνει και τον τίτλο. Μένουν πολλά παιχνίδια, με καλούς αντιπάλους και... όποιος αντέξει. Ο ΠΑΟΚ έχει ρόστερ και βάθος και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το πρωτάθλημα».

Ποιος είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δείξει μια διαφορετική αμυντική «εικόνα», σε σχέση με την περσινή σεζόν;

«Σε σχέση με την περσινή περίοδο, σε κάποια παιχνίδια, όχι όλα, είχαμε αμυντικά προβλήματα. Θεωρώ ότι οι ελλείψεις σημαντικών παικτών, ασχέτου θέσης αλλά και η απαραίτητη περίοδος προσαρμογής για κάποιους άλλους έπαιξαν ρόλο. Επίσης επηρέασε και η αλλαγή στον σχηματισμό της άμυνας , με τον διαφορετικό ρόλο του Γιαννούλη, που είναι αρκετά καλός βέβαια. Οι αδυναμίες φάνηκαν σε κάποια παιχνίδια, μέχρι να μονταριστεί η ομάδα και να αποδώσει όπως πρέπει».

Τα εξωαγωνιστικά και τα όσα γράφονται, μπορούν να επηρεάσουν έναν ποδοσφαιριστή, πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Κάθε μέρα γράφονται διάφορα, και πλέον υπάρχει η πολυτέλεια της άμεσης ενημέρωσης. Λογικό είναι να το σκεφτείς σαν ποδοσφαιριστής. Φαντάσου όταν έπαιζα εγώ, υπήρχαν ραδιοφωνικοί σταθμοί και εφημερίδες, όχι ίντερνετ, και πάλι σε επηρέαζε λίγο. Όταν μπαίνεις όμως στον αγωνιστικό χώρο πρέπει, και τα αφήνεις όλα πίσω σου για να παλέψεις για την νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό που έχει χαραχθεί στην μνήμη σας;

«Χωρίς αμφιβολία είναι το 4-2 του τελικού στο «Νίκος Γκούμας».Είναι πάρα πολλά, δεν μπορώ να σου ένα δυο πράγματα μόνο. Θυμάμαι τα πάντα. Από το πρώτο λεπτό που βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο και είδαμε τον κόσμο, την δύναμη και την ώθηση που μας έδωσε για τον τελικό, μέχρι και την επιστροφή μας στην Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο. Από το αεροδρόμιο μέχρι την Τούμπα και τον Λευκό Πύργο ήταν γεμάτο κόσμο. Πέραν του αγωνιστικού και τίτλου που κατακτήσαμε με τον ΠΑΟΚ, αυτά είναι που μένουν περισσότερο στην μνήμη μας».

Διαβάστε ακόμη...