Εκπρόθεσμη η πειθαρχική δίωξη στον Μάκη Γκαγκάτση

Από sdna.gr: Οι νομικοί του ΠΑΟΚ χαρακτήρισαν τη δίωξη στον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, για τις δηλώσεις του στη «Δίκη», νομικά απαράδεκτη αφού οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς είχαν ενημερωθεί, πριν από την καταγγελία του Ολυμπιακού, αλλά δεν άσκησαν δίωξη εντός της προθεσμίας.
Πηγή: sdna.gr
Εκπρόθεσμη η πειθαρχική δίωξη στον Μάκη Γκαγκάτση

Νομικά «απαράδεκτη» χαρακτήρισαν οι νομικοί του ΠΑΟΚ, την πειθαρχική δίωξη στον Μάκη Γκαγκάτση για «δυσμενείς κρίσης και για δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων», για τις δηλώσεις του στην εκπομπή «Δίκη» στις 27/1, την ημέρα δηλαδή που ανακοινώθηκε η εισήγηση - σκάνδαλο της ΕΕΑ για «Δικέφαλο» και Ξάνθη.

Σύμφωνα με το άρθρο 25, παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Κώδικα οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς έχουν συγκεκριμένη προθεσμία για να ασκούν διώξεις για το συγκεκριμένο παράπτωμα.

«Η δίωξη για τα αδικήματα που περιέχονται στη γνώση του υπεύθυνου άσκησης πειθαρχικής δίωξης, με έναν από τους ανωτέρω τρόπους (παραπομπή από την ΕΕ της ΕΠΟ ή από υπηρεσία που έχει ορίσει, παραπομπή από Επιτροπές, αυτεπάγγελτα από ιδία γνώση, στοιχειοθετημένες επώνυμες καταγγελίες, αναφοράς ομάδας ή αξιωματούχων ομάδας), ασκείται εντός πέντε ημερών από την ημέρα της γνωστοποίησης ή της καταγγελίας» αναφέρεται.

Οι δηλώσεις λοιπόν, έγιναν στις 27/1, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ στις 31/1 και δεν άσκησαν δίωξη εντός πέντε ημερών, μέχρι τις 5/2, δηλαδή. Η δίωξη ασκήθηκε στις 10/2 αφού προηγήθηκε καταγγελία του Ολυμπιακού στις 6/2. Όπως είπαν οι δύο νομικοί... «από τη στιγμή που η καταγγελία του Ολυμπιακού δεν έχει να συνεισφέρει κάτι καινούργιο, η δίωξη πρέπει να απορριφθεί αφού οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις και δεν κινήθηκαν πειθαρχικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει δίωξη μετά την καταγγελία».

Αλλά και επί της ουσίας της υπόθεσης... «ο Μάκης Γκαγκάτσης εξέφρασε μία κρίση με αφορμή τη φερόμενη συνιδιοκτησία. Η ΕΕΑ δεν υπάγεται στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, είναι κρατικό όργανο. Ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εμπίπτει στο άρθρο 20α του πειθαρχικού κώδικα για τα άτομα για τα οποία απαγορεύονται οι δυσμενείς κρίσεις».

Ο ΠΑΟΚ πήρε προθεσμία για υπόμνημα.

Διαβάστε ακόμη...