ΠΑΟΚ vs Σμιθ: Καιρός για ένα ασπρόμαυρο «μέχρι τέλους»

Απο basketplus.gr: Για να εξελιχθεί η υπόθεση εργασίας σε ένα πολύ περίεργο θέμα, άιντε να πάρουμε την θέση του Άνταμ Σμιθ και να δώσουμε κρέντιτ στον Αμερικανό. Όχι για τίποτε άλλο, αλλά γιατί ο ο ΠΑΟΚ χρόνια τώρα ταλαιπωρείται στο οικονομικό κομμάτι των συμφωνιών που κάνει με μέλη του ρόστερ.
Πηγή: basketplus.gr
ΠΑΟΚ vs Σμιθ: Καιρός για ένα ασπρόμαυρο «μέχρι τέλους»

Θα πρέπει βέβαια αναγκαστικά να δώσουμε βάση και στο μανατζερίστικο Sportando και στο πλάγιο λόγο που χρησιμοποίησε για να βγάλει... λάδι τον Σμιθ. Χρωστά ο ΠΑΟΚ στον Αμερικανό; Ας πούμε οτι χρωστά. Υπάρχουν εδώ θεματάκια όμως...

Πόσα του χρωστά η ομάδα;

Σε κάθε περίπτωση... Έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα κάποια κίνηση ο ίδιος ο παίκτης ή ο εκπρόσωπος του για αυτό το θέμα; Ζήτησε εγγράφως από την ΚΑΕ να τακτοποιήσει το ζήτημα; Μα καλά, θα πει κάποιος, του χρωστούν και αυτός θα ανοίξει αλληλογραφία; Κι όμως... Για να είναι καλυμένος σε κάθε του ενέργεια, αυτό θα έπρεπε να κάνει.

Τόκανε; Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΚΑΕ, όχι... Δεν έστειλε ποτέ κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι της ομάδας μάλιστα φτάνουν στο σημείο να αγιοποιούν ακόμα και τον Έλληνα εκπρόσωπο του παίκτη, λέγοντας οτι είναι έξαλλος μαζί του. Εκτός και αν αυτός είναι ο Λόρενς Ολίβιε των ατζέντηδων. Δεν αποκλείεται.

Πάμε στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ... Μετά από... ένας Θεός ξέρει πότε, κινήθηκε σωστά επικοινωνιακά. Καιρός ήταν. Όταν επίσημα αναφέρεται ότι είναι καλυμένος και τον Γενάρη, τα λόγια περιττεύουν. Δεν μπορεί να κοροϊδεύει έτσι ένα κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρο αυτό... Σε άλλα... μπορεί, με άλλο τρόπο... ναι, αλλά με ανακοίνωση περί καταβολών είναι απίθανο.

Λειτούργησε όμως τόσο παιδικά ο Σμιθ; "Δεν με παίζετε, φεύγω..."; Κάπου στοχεύει και κάπου στηρίζεται. Ίσως πριν στείλει τα 100 χιλ. ευρώ η οικογένειας Σαββίδη, ο παίκτης να ήταν 2-2.5 μήνες πίσω. Ίσως εκεί πάτησε. Για εκείνο το διάστημα. Ναι, αλλά άργησε κομματάκι να εκδηλώσει την επανάσταση του. Ο πυρσός της εξέγερσης φαίνεται οτι κάηκε.

Σε κάθε περίτπωση ο ΠΑΟΚ εφόσον θεωρεί οτι έχει δίκιο, είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το "μέχρι τέλους" που είναι και της μοδός. Άλλο που για τους πιονέρους αυτό το μότο αποδείχθηκε καταστροφικό.
Το λόγο έχει η FIBA, το BAT και η εμπεριστατωμένη νομική στήριξη. Αν θέλει να συμβιβαστεί ο Σμιθ για να βάλει υπογραφή σε ένα νέο συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μανιπουλάρει κάθε βήμα του παίκτη. Έστω και αυτό το αδύναμο γενικά κλαμπ, εφόσον έχει δίκιο, οφείλει να προστατεύσει την ιστορία του, το brand name του, την αξιοπρέπεια του και την αγωνία του κόσμου του. Και τέλος... Αν νοιώθουν στο Παλατάκι προσβεβλημένοι με την άποψη του Σμιθ (αν όντως την εξέφρασε...), υπάρχουν και οι μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Μέχρι τέλους...

*Και στο φινάλε... Ας βγει δημόσια ο Έλληνας ατζέντης του Σμιθ να πει την αλήθεια. Ερωτούμε λοιπόν... Πληρώθηκε αξιότιμε κύριε Π.Κ. ο Σμιθ; Είναι τακτοποιημένος; Του χρωστά χρήματα (και πόσα) η ομάδα; Απλά πράγματα...

Διαβάστε ακόμη...