«Στη γνωμοδότηση της ΕΑΑ, σταματάει η λογική»

Aπό inpaok.com: Ο Λάκης Σημαιοφορίδης μίλησε για άλλη μία φορά σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στον αθλητικό δικαστή και για τις προεκτάσεις της.
Πηγή: inpaok.com
«Στη γνωμοδότηση της ΕΑΑ, σταματάει η λογική»

Ο έμπειρος νομικός στο αθλητικό δίκαιο μεταξύ άλλων τόνισε: «Επειδή ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι και παράνομη είναι η απόφαση και δεν ελήφθη σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια. Εδώ μπαίνουν διάφορα νομικά ζητήματα. Στα διοικητικά δικαστήρια σε πρώτη φάση θα κριθεί εάν τυπικά λήφθηκε νόμιμα αυτή η γνωμοδότηση. Δεν θα κριθεί το ουσιαστικό μέρος.

Εδώ προκύπτει ένα ζήτημα ευθύνης σύμφωνα με τον ΚΑΠ, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί μία ομάδα ή οποιοδήποτε πρόσωπο ασχολείται με το ποδόσφαιρο να προσφύγει σε διοικητικά ή πολιτικά δικαστήρια. Δεν ξέρω εάν το έκανε ή εάν θα το κάνει ο Ολυμπιακός να το καταγγείλει στην ΕΠΟ επειδή παραβιάζει την συγκεκριμένη διάταξη.

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έχει στο ουσιαστικό μέρος δίκιο προσωπικά θα απέφευγα να πάω στα διοικητικά δικαστήρια και θα πήγαινα κατευθείαν να δικαστεί η υπόθεση στον αθλητικό δικαστή, ο οποίος σε αντίθεση με όσα έχουν λεχθεί μέχρι τώρα, με ρητή πρόβλεψη του κανονισμού έχει την δυνατότητα να εξετάσει την υπόθεση και στο ουσιαστικό μέρος.

Θα πήγαινα σε έναν τακτικό δικαστή να αξιολογήσει τα στοιχεία του φακέλου και να διαγνώσει εάν υπάρχει πολυιδιοκτησία ή κυριαρχική επιρροή, είναι το καινούργιο φρούτο αυτό, για να οδηγηθεί σε μια δικαστή κρίση. Θα έχουμε δικαστική κρίση και όχι γνωμοδότηση. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θα πήγαινα στον τακτικό δικαστή, λοιπόν, για να αποδείξω ότι δεν υπάρχει καμία κυριαρχική επιρροή και να αθωωθώ επί του ουσιαστικού μέρους πανηγυρικά.

Διάβασα το σκεπτικό της γνωμοδότησης της ΕΑΑ, από ένα σημείο και μετά σταματάει για μένα η λογική. Δεν θα μπορούσε να την εκλάβει σοβαρά κάποιος, όταν σε ένα σκεπτικό γνωμοδότησης οργάνου θεσμικού διατυπώνονται απόψεις για προστασία της πατρίδας και για τις ιδιαιτερότητες της Ξάνθης. Αν κάποιος στείλει την γνωμοδότηση αρμοδίως σε οργανισμούς στο εξωτερικό θα γελάνε και οι ρέγκες... Είναι φοβερό να γράφονται τέτοια πράγματα.

Για το τραπεζικό απόρρητο που έσπασε είναι μία ιστορία που μπορεί να έχει προεκτάσεις.
Εάν αυτό τον φάκελο τον εξετάσει ο αθλητικός δικαστής μπορεί, επειδή έχει πλήρη ελευθερία αξιολόγησης των στοιχείων, να μην τα λάβει καν αυτά τα στοιχεία υπόψη του, επειδή είναι προϊόν ανώνυμης καταγγελίας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων».

Διαβάστε ακόμη...