«Αυτά προβλέπονται στον φάκελο της Νέας Τούμπας»

Από paok24.com: Κατατέθηκε ο φάκελος της κύριας μελέτης για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Αυτά προβλέπονται στον φάκελο της Νέας Τούμπας»

Ακόμη ένα βήμα για τη νέα Τούμπα έγινε μέσω της κατάθεσης του φακέλου που περιλαμβάνει την κύρια μελέτη για το νέο γήπεδο του Δικεφάλου, με το... μπαλάκι να πηγαίνει στο «τερέν» της Πολιτείας που καλείται να την ελέγξει και να την εγκρίνει.

«Σήμερα έγινε η κατάθεση της κύριας μελέτης. Είναι τρεις φάκελοι που περιέχουν το σύνολο των απαιτούμενων μελετών. Είναι κοντά στις 1000 σελίδες. Περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή, προκαταρτική υπογειοποίηση και η κύρια μελέτη του ειδικού χωρικού σχεδίου. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι το γήπεδο δεν θα είναι ένας χώρος που θα παίζεις μπάλα μόνο μια εβδομάδα αλλά θα είναι ένας χώρος που θα λειτουργεί πολλές μέρες την εβδομάδα και πολλές ώρες την ημέρα» τόνισε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Υπεύθυνος της ομάδας χωροθέτησης, Τάκης Δούμας.

Σχετικά με την υπογειοποίηση της Κλεάνθους είπε:

«Προτείνεται η υπογειοποίηση της Κλεάνθους. Θα είναι καλύτερο να υπογειοποιηθεί η Κλεάνθους. Θα βοηθά την άμεση λειτουργία του γηπέδου την ώρα του αγώνα. Δεν θα χρειαστεί να κλείνει η Κλεάνθους την ώρα του αγώνα».

Για τις θέσεις πάρκινγκ:

«Προβλέπουμε γύρω στις 450 θέσεις στάθμευσης στο χώρο του γηπέδου. Επίσης, έναν χώρο στάθμευσης που προβλεπόταν από τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει δίπλα στο ΙΚΑ. Προβλεπόταν ένας χώρος περίπου στις 650 θέσεις και προτείνουμε έναν ακόμη χώρο της μισής χωρητικότητας. Περιμένουμε ότι θα υπάρχουν 1000 θέσεις. Ο στόχος είναι ο κόσμος να πηγαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο γήπεδο»

Τέλος, για τα επόμενα βήματα:

«Πλέον εμείς δίνουμε διευκρινίσεις για ότι χρειαστεί. Από εκεί και πέρα η Πολιτεία θα κάνει το χρέος της. Ξέρουμε ότι έχει σκύψει στο πρόγραμμα με πραγματικό ενδιαφέρον. Δεν ενδιαφέρονται απλά με διαδικαστικό τρόπο αλλά τρόπο ουσίας».

Διαβάστε ακόμη...