Ο… μαγικός αριθμός 41.926 υπάρχει στον φάκελο της νέας Τούμπας – η υπογειοποίηση της Κλεάνθους και η πεζογέφυρα στην Μικράς Ασίας

Από sfina.gr: Σημαντικό βήμα αποτελεί η σημερινή κατάθεση (όπως είχαμε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες) του φακέλου των 900 σελίδων της νέας Τούμπας στα γραφεία του τμήματος Μητροπολιτικού σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, τμήμα που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πηγή: sfina.gr
Ο… μαγικός αριθμός 41.926 υπάρχει στον φάκελο της νέας Τούμπας – η υπογειοποίηση της Κλεάνθους και η πεζογέφυρα στην Μικράς Ασίας

Μέσα στον φάκελο υπάρχει ο... μαγικός και συμβολικός αριθμός 41.926! Είναι η πρόταση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την χωρητικότητα της νέας Τούμπας.

Περιγράφεται στο σχέδιο που εκπονήθηκε από την ομάδα του αρχιτέκτονα Τάκη Δούμα ως χωρητικότητα περιοχής του νέου γηπέδου για τεχνικούς λόγους. Υπό την έννοια ότι μπορεί το νέο γήπεδο να είναι π.χ. 38.000 θέσεων και οι υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται από κέντρο αναψυχής και ψυχαγωγίας με εμπορικές δραστηριότητες, που θα υπάρχει εντός του περιβάλλοντα χώρου της νέας Τούμπας.

Επίσης, υπάρχει πρόταση για υπογειοποίηση της Κλεάνθους από την Λαμπράκη μέχρι την Διογένους και υπέργειας κατασκευής (πεζογέφυρας) στην Μικράς Ασίας, που θα διευθετηθεί την ροή κίνησης του κόσμου.

Ο φάκελος της νέας Τούμπας θα μελετηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, όπου οι φορείς της πόλης θα διατυπώσουν την άποψή τους επί των προτάσεων του ΠΑΟΚ. Όταν το ΕΧΣ της νέας Τούμπας πάρει την οριστική του μορφή θα προωθηθεί για την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Διαβάστε ακόμη...