Νίκη με γκολ στο 17ο δευτερόλεπτο (1996)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 18/2/1996, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανηλειακό, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκη με γκολ στο 17ο δευτερόλεπτο (1996)

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 4.000 θεατές (3.539 τα εισιτήρια) με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Πάρης Ζουμπούλης πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό της αναμέτρησης! Προηγήθηκε σέντρα του Αναστασιάδη από τα αριστερά, απόκρουση του Σανάγια και κοντινή προβολή του σκόρερ.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αναζητώντας με του Τζόρτζεβιτς – Γιαννακόπουλο την ισοφάριση στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στο 12' ο Τουρσουνίδης μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να «σκάψει» την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Στο 27' Ζαγοράκης – Τουρσουνίδης μπερδεύτηκαν χάνοντας από πολύ κοντά μεγάλη ευκαιρία.

Στο 35' ο Ζουμπούλης με ατομική προσπάθεια έφτασε προ του Σανάγια αλλά πλάσαρε αδύναμα στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πρόσεξε την άμυνά του, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ αρχικά στο 67' με τον Λυγνό (απέκρουσε ο Μιχόπουλος σε κόρνερ την κεφαλιά του) και στο 70' το σουτ του Τσέκου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι μας.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ζουμπούλης, Μιχόπουλος, Αλεξίου, Τσαλουχίδης και από τους φιλοξενούμενους ο Τζόρτζεβιτς

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Φασόλη (έλειψε η δύσκολη φάση στο ματς) που είχε βοηθούς του τον ... Βαρούχα και τον Ρεντζή.

Δείτε ολόκληρο το παιχνίδι στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Καπετανόπουλος (72' Παναγιωτίδης), Ζαφειρίου, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης (87' Γιόβιτς), Τουρσουνίδης, Φαν Χαμ (61' Χάβος)

Πανηλειακός: Σανάγια, Γιαννακόπουλος, Σωτηρόπουλος, Λυγνός (84' Κουμουλίδης), Λυρής, Ανδριόπουλος, Μένταν (46' Τσέκος), Κυζερίδης, Αρμύλαγος (64' Λάκης), Βαλανκέν, Τζόρτζεβιτς

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής


Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: «Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιάδη για την πολύ ωραία δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα του Πύργου, η οποία παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο! Εμείς δεν πήγαμε καλά, αν και είχαμε καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορούμε να ζητάμε μεγάλες διαδρομές από τους παίκτες που δεν έχουν την ανάλογη φυσική κατάσταση»

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!!!

*Στην αρχική εικόνα, διακρίνονται οι Ζουμπούλης - Σωτηρόπουλος σε μια μονομαχία τους

Διαβάστε ακόμη...